کد خبر: 1017580
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷
رئیس‌جمهور فرانسه که کمتر از سه هفته دوباره به بیروت رفته، تهدید کرد که اگر سه ماه آینده تغییرات واقعی در این کشور ایجاد نشود، اقدامات تحریمی علیه بیروت در پیش می‌گیرد؛ سخنانی که نشان می‌دهد پاریس همان نگاه استعماری سابق را به این کشور حفظ کرده است. این در حالی است که منابع لبنانی اعلام کردند که از امروز رایزنی‌های مصطفی ادیب، نخست‌وزیر مکلف با رؤسای فراکسیون‌های پارلمانی برای انتخاب وزرا و تشکیل دولت لبنان آغاز می‌شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: انفجار مهیب ماه گذشته در بندر بیروت که حدود ۲۰۰ کشته و هزاران زخمی و حدود ۳۰۰ هزار آواره به جا گذاشت، بهانه جدیدی را برای دخالت‌های بیشتر غرب در این کشور فراهم کرده است. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که برای دومین بار در کمتر از یک ماه به لبنان سفر کرده و تلاش می‌کند با تعمیق شکاف دولت و ملت در لبنان، خود را به جای منجی این کشور جا بزند، در گفت‌وگویی با وبگاه «پولیتیکو» گفت: سه ماه آینده برای ایجاد تغییرات واقعی، اساسی است و اگر این اتفاق رخ ندهد من روش خودم را عوض می‌کنم و اقدامات تنبیهی شامل لغو برنامه نجات مالی بین‌المللی [برای لبنان]و نیز تحریم طبقه حاکم این کشور را در پیش خواهم گرفت.

با این حال ماکرون ادامه داد: از فرانسه نخواهید که علیه قدرت سیاسی در لبنان جنگ به راه بیندازد، زیرا این اقدامی بیهوده و دیوانه‌وار خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه سپس گفت که قصد تعامل با مصطفی ادیب، نخست‌وزیر مکلف و همه احزاب سیاسی لبنان را در پارلمان از جمله احزابی که با آن‌ها هم‌نظر نیست، دارد. وی گفت از رهبران احزاب سیاسی تعهدات معتبری می‌خواهد مبنی بر اینکه اصلاحات را در یک جدول زمانی مشخص برای اجرای تغییرات و برگزاری انتخابات پارلمانی طی شش تا ۱۲ ماه انجام خواهند داد.

ماکرون در واکنش به اعتراض عده‌ای به انتخاب ادیب برای تشکیل دولت جدید لبنان هم گفت، نزدیک‌ترین گزینه بعدی برای نخست‌وزیری، «نواف سلام» بود، اما این گزینه در صورت انتخاب موفق نمی‌شد. وی در ادامه برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر اینکه وی ادیب را بر اساس توافقی با ایران انتخاب کرده، رد کرد و گفت، وظیفه وی مداخله در این موضوع نیست.

رئیس‌جمهور فرانسه درباره استقرار یک کشتی و دو هواپیمای جنگی فرانسه در مدیترانه هم اعلام کرد، این اقدام در پاسخ به تحرکات آنکارا در آب‌های مورد منازعه صورت گرفته است.

ماکرون در سفر قبلی خود به لبنان نیز سران این کشور را به تحریم تهدید کرده است.

رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه دو شنبه برای دومین بار در کمتر از یک ماه وارد بیروت شد و در صحبت‌هایی در هنگام ورود به فرودگاه بیروت اعلام کرد که اولین دلیل آمدن وی این بوده است که در جریان کمک‌های انسان‌دوستانه به لبنان پس از انفجار بیروت قرار بگیرد.

وی گفت: فرانسه در نهم آگوست کنفرانسی بین‌المللی تحت نظارت سازمان ملل در پاریس برای سازماندهی این کمک‌ها برگزار کرده و بر شفافیت در این خصوص تأکید دارد.

رئیس‌جمهور فرانسه سپس با «سعد الحریری» رئیس جریان المستقبل و نخست‌وزیر اسبق لبنان در کاخ «صنوبر» دیدار کرد. بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی لبنان «ان‌ان‌ای»، این دیدار شامل آخرین تحولات سیاسی و وضعیت عمومی در لبنان و روابط دو‌جانبه بود.

کارشکنی عربستان در روند تشکیل دولت

بعد از انتخاب مصطفی ادیب به عنوان مأمور تشکیل کابینه جدید لبنان، منابع سعودی اعلام کردند که ریاض، این دولت را نسخه اصلاح شده دولت دیاب می‌داند و موافق آن نیست.

به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، پس از انتخاب مأمور تشکیل کابینه این کشور در رایزنی‌های روز گذشته در گزارشی درباره موضع عربستان سعودی در قبال انتخاب مصطفی ادیب نوشت که برخلاف سایر فرهنگ‌ها، در فرهنگ عربستان سکوت علامت رضایت نیست. در واقع سکوت استراتژی سعودی‌ها برای ابراز نارضایتی‌شان است و درباره دولت لبنان به این معناست که با بهانه‌هایی مانند اینکه ریاض کاری به لبنان ندارد و اتفاقات این کشور به آن مربوط نیست، سکوت خود را توجیه می‌کنند.

این مسئله زمانی روشن می‌شود که به زمان تشکیل دولت حسان دیاب (نخست‌وزیر در دولت پیشبرد امور لبنان) بازگردیم. در آن زمان سفارت عربستان در بیروت به سرعت با صدور بیانیه‌ای اظهارات «فهد الرکف» روزنامه‌نگار سعودی را مبنی بر اینکه ریاض از روند انتخاب حسان دیاب راضی نیست، تکذیب کرد. در آن زمان فهد الرکف موضع واقعی مسئولان سعودی را که با دوستان لبنانی‌شان پشت در‌های بسته اعلام می‌کردند، منعکس کرده بود.

در حال حاضر نیز موضع سعودی‌ها نسبت به دولت دیاب، درباره مصطفی ادیب که روز دو شنبه مأمور به تشکیل کابینه در لبنان شد تکرار شده است. عربستان هیچ‌گونه موضع منفی یا مثبتی درباره انتخاب مصطفی ادیب اتخاذ نکرده، جز اینکه اطلاعات نشان می‌دهد موضع «سعد حریری» نخست‌وزیر سابق لبنان برای این سازش و انتخاب ادیب مورد رضایت عربستان نبوده است.

در واقع ریاض، ادیب را نسخه اصلاح شده حسان دیاب و انتخاب وی را به معنای سیطره حزب‌الله و «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان بر اهرم‌های دولت این کشور می‌داند؛ موضوعی که هیچ تناسبی با سیاست‌های عربستان ندارد.
حتی برخی اطلاعات حاکی از آن است که «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت چند روز قبل به سعد حریری پیغام داده بود که موضع وی در خصوص انتخاب مصطفی ادیب برای نخست‌وزیری لبنان، مورد تأیید و موافقت ریاض نیست و سعودی‌ها «نواف سلام» را ترجیح می‌دهند. نظر مثبت ریاض در خصوص انتخاب نواف سلام از زبان نمایندگان حزب نیرو‌های لبنانی در رایزنی‌های پارلمانی دیروز روشن شد، همانطور که کاملاً بارز است آن‌ها منعکس‌کننده رسمی سیاست‌های عربستان در لبنان هستند.

بر اساس این گزارش، منابع نزدیک به عربستان در ادامه اظهار داشتند که ریاض مداخله‌ای درباره تشکیل دولت لبنان نمی‌کند؛ اما هرگز در آن به روی دولت ادیب باز نخواهد بود و با همان روش فاصله گرفتن از لبنان عمل می‌کند. این منابع همچنین تأکید کردند که عربستان به کسانی که تصمیم گرفتند به روند سازش مجدد با عون و حزب‌الله بازگردند گفته که خودشان مسئول انتخاب‌های‌شان هستند و نیز احتمال صدور بیانیه تندی در این زمینه از سوی ریاض وجود دارد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
0
0
واقعا چرا دولت لبنان به همین راحتی اجازه ورود و خروج مقام های فرانسوی و بیگانه را میده تا با تکبر با ملت بزرگ لبنان برخورد کند ؟!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار