کد خبر: 1018094
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۷
نهاد‌های نظارتی ورود کنند
‌یک کارشناس ارشد مسکن با انتقاد از دلال بازی و سوداگری در بازار مسکن اظهار داشت: ریشه اصلی گرانی مسکن در سفته بازی و اقدامات سودجویانه «بخر و بفروش‌ها» خلاصه می‌شود، از این رو ضروری است نهاد‌های نظارتی با ورود به این بازار مانع از فعالیت سودجویان و افزایش قیمت مسکن شوند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: افزایش قیمت مسکن و اجاره بها، این روز‌ها سوژه اصلی رسانه‌ها است. پیش‌بینی می‌شود با اخذ مالیات بیشتر از خرید و فروش مسکن یا خانه‌های خالی، قیمت‌ها به تعادل برسد، اما کارشناسان مسکن معتقدند تنها با کوتاه کردن دست دلالان از بازار مسکن و نظارت بیشتر بر عملکرد مشاوران املاک می‌توانیم با افزایش نجومی قیمت مسکن مقابله کنیم. در این خصوص امیرهمایون کاشانی کیا در خصوص ایرادات وام کمک ودیعه مسکن می‌گوید: وام کمک ودیعه مسکن را باید از جنبه‌های مختلفی بررسی کرد؛ چراکه این طرح نیز به مثابه سایر طرح‌ها دارای نقاط ضعف و قوت است.

این کارشناس ارشد مسکن در خصوص این طرح، ابتدا با طرح این سؤال که چرا باید قیمت مسکن و به تبع آن اجاره بها در کشور افزایش یابد تا نیاز به اجرای چنین طرح‌هایی باشد، می‌افزاید: دلیل اصلی افزایش قیمت افسارگسیخته بهای اجرای مسکن را همگان در افزایش نقدینگی و کاهش ارزش پول می‌دانند، در حالی‌که موضوع مسکن همچون هر کالایی دیگر تابع عرضه و تقاضا است. وی در ادامه همچنین با انتقاد از دلال‌بازی و سوداگری در بازار مسکن که آفت این بازار است، اظهار می‌دارد: ریشه اصلی گرانی مسکن در دلال‌بازی و اقدامات سودجویانه «بخر و بفروش ها» خلاصه می‌شود؛ چراکه با وجود افزایش قیمت و کاهش تقاضا همواره شاهد رشد قیمت صعودی مسکن هستیم.

کاشانی‌کیا می‌گوید: به‌رغم افزایش نقدینگی که سبب ایجاد قدرت خرید در عده‌ای خاص می‌شود، اما جهت‌گیری سرمایه بر اساس سود‌آوری در همه بخش‌های اقتصادی از جمله مسکن تعیین می‌شود. به‌طور مثال هنگامی که سرمایه‌داران متوجه سود‌آوری در بخش بورس می‌شوند به آن بخش هجوم می‌آورند. در بخش مسکن نیز شرایط به همین نحو پیش می‌رود؛ وقتی راهکار مناسبی برای کنترل سرمایه‌گذاران بخش مسکن وجود ندارد، دلالان و افراد فرصت طلب در زمان رکود با هماهنگی یکدیگر مبادرت به خرید ملک به قیمت پایین و عرضه آن با قیمت بالا می‌کنند، این همان نقطه‌ای است که مجلس و قوه‌قضائیه باید به آن توجه ویژه داشته باشند و دارند.

این متخصص دلال علمی مسکن تأکید می‌کند: در تمام نقاط دنیا اکثر دولت‌ها نسبت به خرید و فروش مکرر ملک توسط افراد حساسیت بالایی دارند و با اخذ مالیات‌های تصاعدی و مجازات‌های مخصوص جلوی این مفسده اقتصادی را می‌گیرند. در نتیجه کنترل قیمت اجاره‌بها در گرو کنترل قیمت مسکن و به تبع آن کنترل و مبارزه با افراد سود‌جو و فرصت طلب در بخش مسکن است، در اصل به جای سرمایه‌گذاری در بخش تولید مسکن، سرمایه به سمت واسطه‌گری و خرید و فروش مکرر سوق داده شده‌است. باید جلوی این هجوم افسار‌گسیخته را که منتج به سوداگری و تبدیل به مافیا می‌شود، گرفت که الحق و الانصاف مجلس در این خصوص در حال تلاش است. کاشانی‌کیا می‌گوید: در این شرایط آشفته بسیاری از سازندگان به واسطه‌گری روی آورده و حتی املاک خود را بار‌ها و بار‌ها دست به دست می‌کنند، در نتیجه اینگونه اقدامات در نهایت برای عده کمی می‌تواند مؤثر باشد و آن‌هم در زمانی کوتاه که این شرایط برای اکثر مستأجران در زمان طولانی‌تر هیچ اثری نخواهد داشت. البته باید در خصوص این وام کمک ودیعه هشدار داد که احتمالاً با این وام هم وزارت مسکن و هم مردم دچار مشکلات اساسی می‌شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار