کد خبر: 1018406
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
در بیانیه پایانی نشست بیروت تأکید شد
گروه‌های فلسطینی در پایان نشست بیروت، بیانیه‌ای ۱۰ ماده‌ای منتشر کردند که در آن از سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) خواسته شده به شناسایی رژیم صهیونیستی پایان دهد و بر یک برنامه ملی جامع برای ر‌هایی از توافق اسلو و در پیش گرفتن «گزینه مقاومت در همه اشکال آن» تأکید شده است. محمود الزهار از رهبران حماس، دیدار اسماعیل هنیه با سیدحسن نصرالله را تأکیدی دانسته بر اینکه فلسطینیان «از موضع، سلاح خود و آزادسازی کامل اراضی اشغالی» دست برنمی‌دارند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: نشست دبیران کل ۱۵ گروه فلسطینی در بیروت به فاصله کمتر از یک ماه از انفجار فاجعه‌بار بیروت و همزمان با شوک عادی‌سازی که اماراتی‌ها به اسلام و عرب وارد کردند، واکنش یکپارچه مقاومت لبنانی- فلسطینی به وضعیت کنونی بود. دیروز کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش کرد که توافق امارات و اسرائیل برای عادی‌سازی روابط، ۲۲سپتامبر (۳۱ شهریور ۹۹) در کاخ سفید امضا می‌شود، ولی گروه‌های فلسطینی در بیانیه‌ای که دیروز در پایان نشست آن‌ها صادر شد، خواستار تحرک مردمی اعراب و مسلمانان مقابل عادی‌سازی شده اند: «تسریع در عادی‌سازی روابط عربی با رژیم صهیونیستی به‌ویژه روابط امارات با این رژیم و اجازه عبور به هواپیما‌های صهیونیستی از آسمان سعودی نشان‌دهنده موضع ملت‌های امت اسلام نیست و مرحله فعلی نیازمند تحرک مردمی عربی و اسلامی فوری برای کنار زدن عادی‌سازی روابط و عاملان آن است.» گروه‌های فلسطینی گفته‌اند: «فریب دینی که برخی شیوخ درباری برای توجیه عادی‌سازی روابط در پیش گرفته‌اند، باعث تعجب است. تأکید می‌کنیم که این تلاش‌ها در تغییر مسیر قطب‌نمای خصومت از سمت تنها دشمن امت موفق نخواهد بود.» گروه‌های فلسطینی، موافقت صربستان و کوزوو با افتتاح سفارت و کنسولگری در قدس اشغالی توسط دونالد ترامپ جنایتکار را هم محکوم کرده و آن را تجاوزی آشکار علیه ملت و مسئله فلسطین و حقوق عادلانه آن دانسته‌اند.

هماهنگی بین حزب‌الله و فلسطینیان

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس طی روز‌هایی که نشست بیروت برگزار می‌شد، دست‌کم دو مرتبه هشدار داد مقاومت فلسطینی به موشک‌هایی دست پیدا کرده که می‌تواند تل‌آویو و مناطق دورتر از آن را درهم در هم بکوبد. این سخنان هنیه در بیانیه پایانی گروه‌های فلسطینی هم منعکس شده است و گروه‌های فلسطینی را «به اتخاذ یک برنامه ملی جامع بر اساس ر‌هایی از توافق اسلو و در پیش گرفتن گزینه مقاومت در تمام انواع آن» فرا خوانده است. دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان که بعد از ۲۷ سال انجام شد، نشان داد که گروه‌های فلسطینی فراتر از تلاش برای ایجاد یک راهبرد داخلی مشترک خود، ساعت‌های خود را برای یکپارچه‌سازی جریان مقاومت و هماهنگی در برابر تهدید فزاینده رژیم صهیونیستی هماهنگ کرده‌اند. محمود الزهار از رهبران حماس دیروز دیدار اسماعیل هنیه با سید حسن نصرالله را در راستای همکاری و تفاهم بین نیرو‌های مقاومت دانست و گفت: «این دیدار تأکیدی بر این موضوع است که ما هرگز از موضع مقاومت و سلاح خود و آزادسازی کامل اراضی اشغالی دست برنمی‌داریم.»‌گروه‌های فلسطینی پس از نشست خود اعلام کردند که وحدت حقیقی و مقاومت فراگیر عنوان مرحله کنونی است و تأکید کرده‌اند: «نتایج دیدار ملی در بیروت و رام‌الله مهم، اما نیازمند برداشتن گام‌های عملی است. باید ساختار اداره فلسطین با حضور تمامی فلسطینی‌ها بدون استثنا بازسازی شود.»

مرجعیت ساف در ازای لغو توافقات خودگردان

در بخش مهمی از بیانیه گرو‌ه‌های فلسطینی بر وحدت داخلی گروه‌های فلسطینی تأکید شده است. در این بیانیه تأکید شده که ما گروه‌های مقاومت فلسطین بر آمادگی کامل خود برای در خدمت گرفتن تمام امکانات در راستای خدمت به مردم تأکید می‌کنیم. اسماعیل هنیه نیز بر لزوم پایان بخشیدن به اختلافات در فلسطین تأکید کرد. هنیه در گفتگو با تلویزیون «فلسطین» که از بیروت پخش می‌شود، خواستار تشکیل دولت وحدت ملی شد که مسئولیت معینی داشته باشد: «دولت وحدت ملی در کرانه باختری و نوار غزه سه مأموریت بر عهده خواهد داشت که می‌تواند دریچه‌ای برای پایان یافتن اختلاف [گروه‌های]فلسطینی شود.»‌این مسئول حماس ادامه داد: «مأموریت این دولت، یکپارچه کردن نهاد‌های تشکیلات خودگردان در کرانه باختری و آماده‌سازی شرایط برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری و شورای ملی است». هنیه مأموریت سوم این دولت را «پایان بخشیدن به محاصره تحمیلی علیه نوار غزه و مقابله با اسرائیل و طرح‌های آن در کرانه باختری» عنوان کرد. وبگاه «النشره» به نقل از منابع فلسطینی نوشته که موضوع مهم نشست بیروت، تأکید گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی بر مرجعیت «ساف» به عنوان تنها نماینده قانونی ملت فلسطین بود؛ موضعی که باعث خشنودی عباس شد. در مقابل عباس از لغو توافق‌های تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی و امریکا خبر داد؛ موضوعی که منجر به خشنودی حماس و دیگر گروه‌ها شد.

تل‌آویو: کشور‌های عربی صف کشیده‌اند

مقامات ارشد رژیم صهیونیستی به شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفته‌اند که کشور‌های عربی متعددی برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو صف کشیده‌اند که بحرین در صدر آن‌ها قرار دارد. وبگاه «عاروتص‌شوع» به نقل از این شبکه نوشته که دولت واشنگتن نیز در این روند دخیل بوده و مقامات امریکایی از طریق این کشور‌ها از جمله بحرین، تلاش می‌کنند با مشوق‌هایی مانند توافق اقتصادی، آن‌ها را به امضای توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق دهند. در خبری که مؤید همین رویکرد است، ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان یک شنبه شب در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا ضمن بررسی اوضاع منطقه خاورمیانه از «تلاش‌های امریکا برای برقراری صلح» تشکر کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار