کد خبر: 1018721
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵
ابوظبی ضمن تهدید به خروج از اتحادیه عرب در فکر دورکردن مسقط از تهران است
امارات در نقش پیاده نظام امریکا در منطقه، در سودای انزوای ایران و تشکیل ائتلاف عبری- عربی است. همانگونه که گروه اطلاعاتی سوفان، افشا کرده که ابوظبی و واشنگتن به دولت عمان فشار می‌آورند تا این کشور را از ایران دور کرده و به سمت عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی بکشانند. امارات در اقدامی دیگر در واکنش به مخالفت اتحادیه عرب با طرح استقبال از توافق ابوظبی با تل‌آویو به خروج از این اتحادیه تهدید کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: امارات که این روز‌ها رهبری جهان عرب برای عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را برعهده گرفته است برای پیوستن دیگر رژیم‌های عربی به جرگه سازش با اسرائیل، تلاش می‌کند. در همین راستا، گروه اطلاعاتی سوفان، که در امریکا فعالیت می‌کند روز چهار شنبه در گزارشی از طرح جدید ولیعهد ابوظبی علیه عمان خبر داد تا از طریق فشار، این کشور را از ایران دور کرده و به سمت رژیم صهیونیستی سوق دهد. پایگاه خبری «العهد» ضمن نقل گزارش این مرکز، خبر داد، امارات بدین خاطر به هیثم بن طارق، سلطان عمان اعمال فشار می‌کند که این کشور ذخایر زیادی از نفت و گاز ندارد و مانند بحرین از حمایت عربستان سعودی برخوردار نیست. به گزارش این گروه، امارات یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران در عمان است، ولی به همراه دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا به سلطان عمان اعمال فشار می‌کنند تا روابط خود را با اسرائیل عادی کند. بنا بر این گزارش، ابوظبی بر این باور است که اگر عمان روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کند، این مسئله می‌تواند به انزوای هر چه بیشتر قطر منتهی شود. سوفان در ادامه خبر داد که امارات همچنین به مسقط اعمال فشار می‌کند تا از ایران، دور شود، ولی در عین حال بعید دانسته است که این فشار‌ها نتایج ملموسی داشته باشد. به گزارش این گروه، سلطان هیثم هیچ گونه رفتاری نداشته که نشان دهد سیاست خود را در قبال ایران تغییر داده است، بلکه «سیاست مسقط، همیشه مبتنی بر تماس با ایران است». در پایان این گزارش آمده است: «عمان همچنان به نقش کلیدی خود در حاضر کردن ایران و امریکا بر سر میز مذاکره ادامه خواهد داد و تفاوتی ندارد که انتخابات آتی ریاست جمهوری امریکا چه نتیجه‌ای داشته باشد.»

تلاش ابوظبی با دور کردن عمان از ایران درحالی است که مسقط در یک دهه اخیر کانال مهم ارتباطی بین تهران و جهان عرب و امریکا بوده است و دور کردن آن از ایران، می‌تواند این کانال ارتباطی را از بین ببرد. عربستان سعودی و امارات در دوره سلطان قابوس پادشاه سابق عمان، تلاش مضاعفی انجام دادند تا این کشور را از ایران دور کنند، اما این تلاش‌ها به جایی نرسید و اکنون درصدد هستند سلطان جدید عمان را با اعمال فشار به سمت خود جذب کرده و به داخل ائتلاف عبری – عربی علیه ایران بکشانند. پروژه‌ای که ابوظبی به دنبال اجرای آن است از چند سال پیش توسط دولتمردان کاخ سفید طراحی شده تا با تشکیل ائتلاف عبری- عربی، هر چه بیشتر ایران را منزوی کنند.

شکاف درون عربی

به دنبال سازش امارات با رژیم صهیونیستی شکاف‌ها در اتحادیه عرب بیش از پیش افزایش یافته است. به گزارش شبکه الجزیره، یک مقام فلسطینی روز چهار شنبه اعلام کرد: «امارات طرحی ارائه کرده که طبق آن از توافق عادی‌سازی روابط میان ابوظبی و تل‌آویو استقبال می‌شود، اما در نشست نمایندگان این اتحادیه (سه شنبه شب برگزار شد) این طرح بررسی نشد که اعتراض و مخالفت امارات و بحرین را در پی داشت و موجب شد، امارات اتحادیه عرب را به خروج تهدید کند.» این مقام فلسطین افزود: «در این راستا، فلسطین طرحی برای محکومیت این توافق به دبیرخانه اتحادیه عرب ارائه داده و خواستار اضافه شدن بندی در جدول کاری اتحادیه شده بود تا در خصوص مسئله سازش بحث و بررسی شود، اما امارات و بحرین مخالفت کرده و سایر اعضا نیز از این طرح حمایت نکردند. اتحادیه عرب به فلسطینی‌ها اعلام کرده قصد ندارد قطعنامه‌ای علیه توافق امارات و اسرائیل صادر کند چرا که باعث بروز اختلاف در اتحادیه می‌شود». شکاف و اختلافات در جهان عرب پس از بحران قطع روابط سعودی و ابوظبی با قطر در سال ۲۰۱۷، شروع شد و اکنون با سازش امارات با صهیونیست‌ها این اختلافات به بالا‌ترین سطح خود رسیده است.

ترامپ نامزد صلح نوبل شد

رئیس‌جمهور امریکا به دلیل میانجیگری میان رژیم صهیونیستی و امارات، برای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۱ پیشنهاد شد. به گزارش شبکه فاکس‌نیوز، نام دونالد ترامپ از سوی کریستین تایبریگ جد، سیاستمدار نروژی پیشنهاد شده است. این سیاستمدار پارلمان نروژ گفت: «فکر می‌کنم او بیش از دیگر پیشنهاد‌ها برای نامزدی دریافت جایزه صلح برای ایجاد صلح در میان دولت‌ها تلاش کرده است!» روز سه شنبه یک مقام کاخ سفید اعلام کرد: «ترامپ ۱۵ سپتامبر مراسم امضای توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و امارات را برگزار خواهد کرد.» نامزدی ترامپ برای صلح نوبل درحالی است که در سال ۱۹۷۸ نیز زمانی که قرارداد کمپ دیوید بین اسرائیل و مصر امضا شد، به امضا‌کنندگان این قرارداد جایزه صلح نوبل اعطا شد و این بار نیز قرار است همان سناریو ۴۲ سال پیش تکرار شود. این درحالی است که این قرارداد‌ها نه تنها به صلح منجر نشده بلکه به تشدید تنش‌ها در منطقه دامن زده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار