کد خبر: 1018745
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
مهربان بودن کار سختی نیست
مهربانان به علت نگاه مثبت و خوش بینانه شان شادتر زندگی می‌کنند، بنابراین مهربان بودن به همراه احساس رضایتی که به ما می‌دهد، موجب ارتقای سطح سلامتی ما می‌شود. همان گونه که رحمت خدا و مهربانی‌اش بی‌انتهاست، بشر نیز می‌تواند بی‌حد و مرز انرژی پاک و خالصانه خود را به دیگران هدیه بدهد
زهرا سروی
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: یکی از فضائل و موهبت‌های الهی در رفتار هر انسانی، مهربانی است. خداوند متعال در تأکید این مهم حدود ۲۰۰ آیه از قرآن کریم را به مهربانی انسان‌ها با یکدیگر اختصاص داده‌اند. قرآن کریم تأکید می‌کند که خوب بودن صرفاً در رعایت دقیق مناسک و اعمال نیست بلکه در محبت و مهربانی است و اینکه در خوبی دیگران پیش قدم باشیم؛ چراکه اگر دیگران اول به ما خوبی کنند چاره‌ای نداریم جز بازگرداندن مهر به آنان. معنای دقیق مهربانی نیز به همین معناست. به معنای اهمیت دادن به دیگران، بدون در نظر گرفتن منفعت شخصی.

مهربانی یکی از صفات بارز خداوند است که با شروع هر آیه‌ای و به هنگام شروع دعا و مناجات مان او را با الرحمن و الرحیم صدا می‌زنیم. خدایی را که بی‌نهایت مهربان است. به عبارتی آفرینش، ریشه در مهربانی خداوند متعال دارد.
از آنجا که خداوند از صفات خودش در ما قرار داده است، پس مهربانی یکی از خصایص ذاتی هر انسانی خواهد بود. اینکه آن را به کار ببندیم و در زندگی روزمره از آن استفاده کنیم به خودمان بستگی دارد. اینکه در هر موقعیتی مهربان بودن انتخاب ما باشد یا خیر، اما قبل از اینکه بخواهیم با دیگران مهربان باشیم باید مهربان بودن با خودمان را یاد بگیریم و سپس آن را در ارتباط با دیگران نیز انعکاس دهیم.

مهربان بودن با خود نیز به معنای ارزش دادن به خویشتن است. احترام گذاشتن به عواطف درونی، آگاه بودن به هر آنچه از ورودی چشم و زبان و گوش وارد بدن مان می‌کنیم. افکاری که در مورد خود داریم و واگویه‌هایی که همیشه با خود زمزمه می‌کنیم.

اگر انتخاب کنیم مهربان بودن با خودمان را، آن وقت هرگز آنچه را که به سلامت جسم و روح ما صدمه‌ای وارد می‌کند، استفاده نمی‌کنیم یا بلافاصله با یک تغییر کوچک آن را به نفع سلامت خود تغییر داده و آن گاه از آن بهره مند می‌شویم.

این انتخاب خردمندانه، در مورد افکار هم صادق است. اجازه ورود و پرورش افکار و واگویه‌های منفی که باعث می‌شود نسبت به خودمان احساس قربانی بودن داشته باشیم را ندهیم؛ چراکه اثرات مخرب آن‌ها بر ذهن و جسم، ۱۷ برابر حالت طبیعی است.

اینکه به چشمان و گوش خودمان اجازه ورود اطلاعاتی را نمی‌دهیم که باعث تشویش، نگرانی و ناراحتی ما شود و با پرورش آرزو‌ها و اهداف مان و باور اینکه ما منحصر به فرد هستیم و خود را با تمام کاستی‌های ظاهری بپذیریم و با خود مهربان می‌شویم.

وقتی خود را بفهمید و با کم و زیاد خودتان کنار بیایید آن وقت دیگران را نیز بهتر می‌فهمید و درک می‌کنید. واقعیت این است که آن‌ها نیز با ترس، نگرانی، ناامیدی و... مواجه هستند.

اینکه آدم‌ها رفتاری که نشان می‌دهند یا ناشی از عشق است یا ناشی از ترس شان. پس نیاز دارند به محبت و مهربانی به اندازه و همیشگی شما.

با انسان‌ها مهربانی خواهید کرد وقتی بدانید علت رفتارهایشان یا از عشق به شماست یا ترس‌های خودشان.

بنابراین مهربان بودن کار سختی نیست بلکه آن نامهربانی است که زندگی را دشوار می‌کند، چراکه در وجود همه ما این مهربانی قرار دارد. هر کس بهتر می‌داند که به اطرافیانش چگونه مهربانی کند. اینکه یک نسخه برای مهربانی برای همه افراد بپیچیم، کار درستی انجام نداده ایم، اما براساس تجربه‌های روزمره می‌توان تعدادی از آن‌ها را که هنگام مهربانی خود با دیگران و افراد مهربان می‌بینیم برشماریم، آن‌ها را تکرار و تقویت کرده یا الگوبرداری کنیم.

مهربانی، نگاه و نگرشی مثبت است و لازمه‌اش این است که دیگران را بدون قضاوت در رفتارهایشان بپذیریم. به دنبال این دیدگاه، عزت نفس خود را نیز افزایش داده‌ایم.

از اصول دیگر مهربانی این است که موقع صحبت با دیگران گوشی تان را چک نکنید. با این کار شما تمرکز خود را از صحبت‌های طرف مقابل تان برداشته اید و مهربانی شما هم کوچک‌ترین اثری در فرد مقابل نخواهد داشت.

در آن زمانی که مشغول صحبت با شماست با تمام وجود و تمرکز خود کنارش باشید و به او دلگرمی بدهید. با نگاه تان و با کلام تان. این مهربانی شما آرامش را به جان و روان او برمی گرداند.

لبخند زدن شما از روی محبت همیشه تأثیر مثبتی بر حال و جان شما و طرف مقابل تان دارد. بگذارید مهربان بودن خصوصیت بارز شما شود. همیشه لبخند را جزیی جداناپذیر از چهره خود بدانید که به هنگام نگاه کردن به آیینه و به خودتان و در ارتباط با دیگران به آن‌ها هدیه دهید.

لبخند زدن شما را زیباتر و مهربان‌تر جلوه می‌دهد و همین کار به ظاهر کوچک شما می‌تواند روز دیگران را که با شما در ارتباط بوده‌اند را به عالی‌ترین حالت تبدیل کند.

طبق تحقیقاتی که روانشناسان و دانشمندان در این زمینه انجام داده‌اند، مهربانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. احتمال اینکه افراد مهربان به افسردگی مبتلا شوند، بسیار کم است.

چون آن‌ها از زندگی خود راضی هستند و احساس مفیدبودن می‌کنند که این خود منجر به افزایش انرژی‌های مثبت در آن‌ها می‌شود. از سویی دیگر به علت مؤثر و موفق بودن در روابط شان، اضطراب اجتماعی آن‌ها کمتر و دایره دوستان شان نیز گسترده‌تر است.

مهربانان به علت نگاه مثبت و خوش بینانه شان شادتر زندگی می‌کنند، بنابراین مهربان بودن به همراه احساس رضایتی که به ما می‌دهد، موجب ارتقای سطح سلامتی ما می‌شود. همان گونه که رحمت خدا و مهربانی‌اش بی‌انتهاست، بشر نیز می‌تواند بی‌حد و مرز انرژی پاک و خالصانه خود را به دیگران هدیه بدهد.

بدون هیچ توقع و چشم داشتی. مهرورزی و چگونگی آن از همان کودکی به فرزند آموخته می‌شود و فرزند رفتاری را انجام خواهد داد که از والدینش ببیند.

پس بهترین کسانی که می‌توانند آن را بنیان نهند، پدر و مادر و به خصوص مادر است. فرزندان تان وقتی شاهد مهربانی شما با خودتان و با سایر فرزندان تان و همچنین با افراد در ارتباط با شما باشند، آن را یاد گرفته و در زندگی خود جاری می‌سازند.

به این ترتیب ما مهربانی را از خانه و خانواده خود شروع کرده‌ایم.

دنیای امروز ما بیش از هر زمان دیگری به محبت و مهربانی نیاز دارد. قبل از اینکه نامهربانی جز عادات رفتاری مان شود باید آن را گسترش دهیم و بهترین راه این است که از خود و خانواده خود شروع کنیم.

لطفاً هم اکنون با لبخند زدن به خود و به محیط اطراف تان، مهربان بودن را شروع کنید و تأثیرات بی‌شمار آن را در زندگی تان ببینید و لذتش را ببرید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار