کد خبر: 1019173
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
نماینده ورزقان در مجلس:
نماینده مردم ورزقان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: با اکتشافات جدید ذخیره معدن مس سونگون تاکنون به ۱.۶ میلیارد تن مس افزایش یافته و سرنگون به جایگاه بزرگ ترین و غنی ترین معدن مس کشور ارتقا یافت.

اللهوردی دهقانی  افزود:  البته این رقم نیز نهایی نیست و این حد از ذخیره در عمق یکهزار و ۱۰۰ متری به دست آمده است؛ معدن سونگون از حدود ۳۰۰ متری به ذخایر مس می رسد. 

وی با بیان اینکه درجه خلوص معدن در محدوده فعلی در حال استخراج هفت دهم درصد است، گفت: این رقم در عمق پایین تر افزایش می یابد و به یک درصد می رسد که خبر خوشی در ارتباط با تولید معدن مس سونگون در سال های آینده است.

وی با اشاره به اینکه سرنگون اکنون بزرگ ترین معدن مس کشور است، ادامه داد: معدن در حال توسعه است، اکتشافات ادامه داد و ممکن است در دهه های آینده در زیرزمین نیز عملیات استخراج انجام گیرد. 

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: نتیجه پیگیری ها از وزارت صنایع و معدن از سال ۱۳۹۲ این بوده که ذخیره قطعی معدن مس سونگون از ۴۰۰ میلیون تن در آن سال ها به ۱.۶ میلیارد تن در زمان حاضر رسیده است.

وی با بیان اینکه به طور قطع حجم ذخایر معدنی مس سونگون از این هم بالاتر است، اضافه کرد: مطمئن هستم که ادامه اکتشافات می تواند ذخیره معدن را به بیش از ۲ میلیارد تن برساند.

وی توضیح داد: وجود این حجم از ذخایر در معدن مس سونگون، برنامه ریزی بلندمت برای بهره گیری حداکثری از آن در راستای توسعه شهرستان ورزقان و استان آذربایجان شرقی با اولویت اشتغالزایی و رونق صنعتی را دوچندان می کند.

دهقانی با اشاره به تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره در معدن مس سونگون در زمان حاضر تشریح کرد: بدیهی است که با اکتشافات جدید و افزایش ذخیره معدنی، از این پس دیگر تولید این میزان کنسانتره عقلایی نیست و باید ظرفیت تولید کنسانتره آن افزایش یابد، ضمن اینکه طرح های مربوط به تولید مس کاتدی در مجتمع نیز بدون فوت وقت با سرعت و دقت دنبال شود.

وی محدود کردن تولید مس کاتدی به یک روش انحصاری مثل ذوب را نیز در شرایط فعلی تحریم کشور غیرمنطقی دانست و افزود: بدیهی است که برای تولید مس کاتد در مجتمع مس سونگون از همه روش های رایج در جهان از قبیل هیدرومتالوژی و لیچینگ استقبال می کنیم تا این طرح راهبردی در مجتمع مس سونگون مشمول زمان نشود. 

وی ادامه دا: البته افق نگاه ما به تولید مس کاتد نیز محدود نیست و ایجاد و توسعه صنایع پایین دستی مس را در نظر داریم، زیرا معتقدیم که حتی تولید و صادرات مس کاتد نیز تنها یک مرحله بالاتر از خام فروشی است. 

وی با اشاره به اینکه مس کاتد بخشی از زنجیره مس است، گفت: برای ارزش افزوده بیشتر فعالیت مجتمع معدن مس سونگون، چاره ای غیر از تبدیل مس به محصولات پایانی از طریق راه اندازی شهرک تخصصی مس نیست و ما دنبال تحقق این مهم هستیم.

دهقانی تاکید کرد: طرح های توسعه ای معدن مس سونگون تعطیل بردار نیست و همه مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری در این زمینه متفق القول و هم رای هستند. 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر