کد خبر: 1019294
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
رسول سنایی‌راد
رزمایش ذوالفقار ۹۹ با حضور یگان‌هایی از نیرو‌های مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران در گستره وسیعی از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه، با هدایت و فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش و نظارت قرارگاه حضرت خاتم‌الانبیا برگزار گردید.

در این رزمایش مشترک و ترکیبی، یگان‌هایی از نیروی دریایی، هوایی، پدافند هوایی و نیروی زمینی ارتش شرکت داشته و با آزمون ادوات و تجهیزات خود انواع موشک‌های تازه و ساخت صنعت دفاعی کشورمان را به سوی اهداف مشخص شده ثابت و متحرک شلیک و هماهنگی و تطبیق بین یگان‌های مشارکت کننده در عملیات‌های مشترک و ترکیبی را به نمایش گذاشتند.

این رزمایش بزرگ، ترکیبی و پیچیده با شعار امنیت پایدار در سایه اقتدار ملی برگزار و با برخورداری از ویژگی‌های زیر، نمایشگر توان و آمادگی رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید:

۱- توان و امکان طراحی و اجرای عملیات ترکیبی و پیچیده در گستره‌ای وسیع و با مشارکت یگان‌های نیرو‌های مختلف که مستلزم هماهنگی، تطابق و همکاری و دقت در سطح بسیار بالا بوده و هرگونه ناهماهنگی و بی‌دقتی می‌تواند به حوادث دردناک منجر شود.

در بسیاری از کشور‌ها این توان و امکان به شکل بومی وجود نداشته و با مشارکت مستشاران نظامی یا داشتن مراکز طراحی، هدایت، کنترل و فرماندهی مشترک با دیگر کشورها، چنین رزمایش‌هایی انجام می‌شود.

۲- حضور و مشارکت جوانان در طراحی و اجرای عملیات که با برخورداری از سطح آموزشی، علمی و برخورداری از نوآوری و ابتکار خلف شایسته امیران و فرماندهانی هستند که در دوران دفاع مقدس میدان‌دار بوده و امروز با آرامش خیال می‌توانند سکان فرماندهی و هدایت را به نسل‌های جدید و جوانان برومند و شایسته‌ای تحویل دهند که در روز حادثه به خوبی قادر به انجام نقش‌های محوله هرچند حساس و خطیر خواهند بود.

۳- به‌کارگیری طیف وسیع و متنوعی از انواع سامانه‌ها، ادوات، جنگ‌افزار‌ها و مهمات نظامی که عمدتاً ساخت جمهوری اسلامی ایران بوده و قابلیت‌ها و توانمندی‌های رزمی مختلفی را برای ارتش جمهوری اسلامی ایران رقم زده است.

بهره‌گیری از انواع شناور‌های جنگی به ویژه زیردریایی، انواع پهپاد‌ها و انهدام اهداف دور توسط آنها، پرتاب موفق انواع موشک از جمله موشک‌های پایه کروز، رصد و پایش حریم هوایی منطقه رزمایش و اخطار به هواگرد‌های نیرو‌های بیگانه، بهره‌گیری از سامانه‌های ارتباطی و برقراری ارتباطات چند لایه و ... که امکان پاسخگویی به تهدیدات در هر سطح و گونه را به دلاور مردان ارتش کشورمان می‌دهد.

۴- گستره وسیع جغرافیایی برگزاری رزمایش که شامل دو میلیون کیلومتر مربع بوده و از مرز‌های آبی، خاکی و هوایی کشورمان تا دور دست‌ترین مناطق در اقیانوس هند را دربرمی‌گرفت.

این ویژگی برای دشمن این پیام را دارد که نمی‌تواند با حمله نقطه‌ای یا حمله با تسلیحات دورپایه امکان گریز داشته باشد.

اگر در دوران دفاع مقدس، نیرو‌های امریکایی تنها در خلیج فارس و یا بخشی از دریای عمان برای خود خطری از سوی نیرو‌های مدافع جمهوری اسلامی متصور بوده و فراتر از آن را حاشیه امن تصور می‌کردند، این رزمایش ارتش قهرمان کشورمان نشان داد چنین تصوری دیگر معنا نداشته و اگر دشمن دست به حماقتی بزند، باید تاوان پس دهد.
۵- برگزاری رزمایش در شرایطی که دنیا از پاندمی کرونا در رنج است، برخورداری آن از ابعاد زیستی و تأمین سلامت نیرو‌های شرکت کننده در برابر این ویروس خطرناک را نشان داده و حاکی از وجود توانمندی‌هایی در عرصه زیستی و جنگ میکروبی می‌باشد. گرچه پیش از این هم مشارکت ارتش جمهوری اسلامی در مبارزه با کرونا و اقدامات امدادی در جامعه، گوشه‌هایی از این توانمندی را به اثبات رسانده بود.

در واقع این رزمایش پیچیده و مرکب که با استفاده از امکانات و تسلیحات بومی در شرایط تحریم و کرونا انجام شده نشان داد که هیچ مانعی در برابر اراده پولادین دلاور مردان ارتشی برای توسعه و استحکام اقتدار ملی وجود ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار