کد خبر: 1019296
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۵
رئیس‌جمهور به شکل مجازی دانشگاه‌ها را افتتاح کرد
حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن روحانی روز یک‌شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید گفت:‌ای کاش پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها به من اجازه می‌داد که مثل سال‌های گذشته امروز از نزدیک در میان جمع شما فرهیختگان و اساتید مسئولان عالی‌رتبه بخش فرهنگ و دانشجویان عزیز باشم، اما چه کنیم که اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی برای همه ما لازم‌الاجراست و من از روز اول مواجهه با کرونا خودم را موظف می‌دیدم در شرکتم در مجامع، سفر‌ها و برنامه‌ها و فعالیت‌ها پروتکل‌ها را مراعات کنم.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: حسن روحانی روز گذشته به شکل مجازی و با ارتباط ویدئو کنفرانسی با تالار علامه امینی دانشگاه تهران، سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها را افتتاح کرد. او گفت به علت رعایت پروتکل‌های کرونایی مجبور شده در جمع دانشجویان حاضر نشود. روحانی پیش از این در جلسه علنی مجلس برای بررسی رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی وزیر صمت نیز به همین دلیل حاضر نشد، در حالی که سایر مقامات در این جلسات حضور داشتند. او به رغم اصرار بر برگزاری حضوری کلاس‌های درس مدارس نیز به‌طور مجازی در آیین آغاز سال تحصیلی مدارس شرکت کرد. به نظر می‌رسد برخی پروتکل‌های سختگیرانه برای رئیس‌جمهور اعمال می‌شود. همزمان با سخنرانی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران با برگزاری نشستی در مقابل محل برگزاری آیین بازگشایی دانشگاه‌ها به بیان مطالبات خود پرداختند. جمعی از دانشجویان هم با در دست داشتن پلاکارد‌هایی از عملکرد دولت و رئیس‌جمهور انتقاد کردند.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن روحانی روز یک‌شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید گفت:‌ای کاش پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها به من اجازه می‌داد که مثل سال‌های گذشته امروز از نزدیک در میان جمع شما فرهیختگان و اساتید مسئولان عالی‌رتبه بخش فرهنگ و دانشجویان عزیز باشم، اما چه کنیم که اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی برای همه ما لازم‌الاجراست و من از روز اول مواجهه با کرونا خودم را موظف می‌دیدم در شرکتم در مجامع، سفر‌ها و برنامه‌ها و فعالیت‌ها پروتکل‌ها را مراعات کنم.

پیشرفت‌های حوزه درمان حاصل کار دولت‌های گذشته و دولت کنونی است

وی ادامه داد: ما معتقدیم جامعه ما همان طور که به نیاز‌های ضروری از قبیل اکسیژن، هوا، آب و غذا نیازمند است، به علم و دانش و فعالیت‌های علمی و تحقیقی نیازمند است و باید این نیاز و خواست بر زمین نماند. رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: تشکر دوم من از کادر درمانی سراسر کشور است که از روز اول یعنی پایان بهمن سال گذشته با همه توان برای سلامت و حفظ جان مردم به میدان آمدند و از هیچ کوشش و فداکاری‌ای دریغ نداشتند. امروز یک بهداشت و درمانی را در اختیار داریم که بدون آنکه دست نیاز به سوی دیگران دراز کند، می‌تواند روی پای خود بایستد و این در سایه تلاش دولت‌های گذشته و به ویژه دولت‌های یازدهم و دوازدهم برای توسعه امر بهداشت و درمان بوده است.

باید فعالیت‌ها را تعطیل نکنیم و در چارچوب پروتکل‌ها ادامه دهیم

روحانی با بیان اینکه یک ویروس چگونه زندگی مردم و اقتصاد جوامع را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: مهم این است که برای هر کار و فعالیتی امروز بتوانیم فعالیت را در چارچوب پروتکل ادامه دهیم و فعالیت‌های ما تعطیل نشود. اگر بنا بود فعالیت‌ها تعطیل شود، آن وقت می‌دیدید که از همان بهمن و آغاز اسفند زندگی، تأمین مواد غذایی و نیازمندی‌های ضروری مردم با چه مشکلاتی مواجه می‌شد و چگونه مردم از معنویت، مناسک دینی و از نشاط روحی فاصله می‌گرفتند. از همه دانشگاه‌ها تشکر می‌کنم که با یک آموزش ترکیبی از آموزش حضوری گرفته تا آموزش فضای مجازی و الکترونیکی به فعالیت علمی خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: در عین حالی که دانشگاه همواره فضای نقادی نسبت به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است، شاید هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نباشد و این نقد زمانی که با در نظر گرفتن شرایط و واقعیت‌های جامعه و با انصاف توأم باشد، بهترین هدیه برای جامعه و مسئولان ماست.

روی پای خود بایستیم، اما بدون تعامل با جهان هم زندگی گاهی ناممکن است

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: کشور امروز با دو مشکل بزرگ مواجه است. همه می‌دانیم نه در تاریخ ایران بلکه شاید کمتر در تاریخ جهان شاهد چنین تحریم‌هایی بوده‌ایم. تمام سال ۹۷، سال ۹۸ و امروز نیمی از سال ۹۹ با این تحریم شدید مواجه هستیم. درآمد نفتی ما در یک سال، در سال ۹۰، ۱۲۰ میلیارد دلار بوده و در سال گذشته یعنی سال ۹۸، کمی بیش از ۲۰میلیارد دلار بوده است یعنی از ۱۲۰ تا ۲۰میلیارد دلار و این نشان می‌دهد که جامعه با چه مشکلاتی روبه‌رو است. ما باید روی پای خود بایستیم و باید به درون بنگریم. باید از توانمندی‌های داخلی‌مان استفاده کنیم و نباید چشم‌مان به بیرون باشد، اما این واقعیت هم وجود دارد که بدون تعامل با جهان، زندگی کردن بسیار سخت و گاهی ناممکن است.

رئیس دولت تدبیر و امید عنوان کرد: در همه مقولات از کالا‌های اساسی تا کالا‌های غیرضروری، جا‌هایی است که به خرید از خارج نیاز داریم و در مواردی هم به فروش به فضای بیرون نیاز داریم، بنابراین هم باید روی پای خود بایستیم و هم باید شرایط تعاملی با دنیا را فراهم کنیم.

دشمن می‌خواهد رابطه ما را با جهان دچار اختلال کند

رئیس‌جمهوری یادآور شد: ضربه دشمن در همین فضاست که می‌خواهد رابطه ما را با جهان، دچار اختلال و اخلال کند و ما باید بتوانیم این مشکلات را در شرایط امروز حل و فصل کنیم. من در همین جا خدمت ملت عزیز، اساتید دانشگاه و دانشجویان عرض می‌کنم که به رغم همه مشکلات، توانسته‌ایم آنچه برای کالا‌های اساسی ما نیاز بوده، تقریباً در این شش ماه به اندازه سال گذشته، در برخی از موارد بیش از سال گذشته را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه دشمن علاوه بر اهداف استراتژیک خود در تمام اهداف سیاسی و حقوقی خود هم ناموفق بوده است، اظهار داشت: اگر آن‌ها در زمینه اقتصادی و منابع مالی مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند، اما در زمینه سیاسی و حقوقی دچار شکست‌های کم‌نظیر شده‌اند.

امریکایی‌ها در ماه‌های اخیر با ۳ شکست تاریخی مواجه شده‌اند

رئیس‌جمهوری بیان کرد: دشمنان ما در سازمان ملل متحد که خانه خلوت خود می‌دانند، فکر می‌کردند هر زمان کاری دارند شورای امنیت و سازمان ملل در مشت آنهاست و به راحتی می‌توانند اقدامات خود را انجام دهند، اما امریکایی‌ها در طول ماه‌های اخیر حداقل با سه شکست بزرگ تاریخی مواجه شده‌اند.

روحانی گفت: امریکایی‌ها در یکی از اهداف خود که بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی بود، در سازمان ملل و شورای امنیت از ۱۵رأی آن‌ها فقط دو رأی خودش و یک کشور کوچک موافق بود و ۱۳ رأی دیگر در برابر آن‌ها بودند و در طرح اخیر که استفاده از به اصطلاح «مکانیسم ماشه» بود، هیچ کدام از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با امریکا موافقت نکردند.

وی ادامه داد: امریکایی‌ها که همواره وعده پایان ماه (۳۰شهریور – ۲۰سپتامبر) می‌دهند و می‌گویند «در پایان ماه به پیروزی می‌رسیم» اصلاً نتوانسته‌اند این روند را آغاز کنند که یکی از موفقیت‌های بزرگ سیاسی و حقوقی ملت ایران در تاریخ است. آن‌ها قصد داشتند طرحی را به عنوان «مکانیسم ماشه» آغاز کنند که در آن فرصت یک ماهه‌ای وجود دارد، اما تا امروز نتوانسته‌اند این طرح را شروع کنند، یعنی شورای امنیت تا امروز به طرح امریکایی‌ها بی‌اعتنا بوده است.

دانشگاهیان موفقیت‌های بزرگ کشور را هم در کنار نقادی بیان کنند

رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دانشگاه‌های ما و دانشجویان ما همانطور که باید نقد و انتقاد کنند، همان گونه باید واقعیت‌های مهم و موفقیت‌های بزرگ را هم با بیان و قلم خود برای جامعه تشریح کنند. ما سه موفقیت بزرگ سیاست بین‌الملل و چند موفقیت بزرگ حقوقی را در دادگاه بین‌المللی لاهه در اختیار داشتیم؛ هم در زمینه یک موضوع بانکی و اوراق بانکی ایران که در قدم‌های اول در دادگاه بین‌المللی موفق بودیم و آن را ادامه می‌دهیم، در زمینه «اصل صلاحیت» موفق شدیم، ما در زمینه برجام هم در دو مرحله موفق شدیم؛ مرحله اول صلاحیت و مرحله دوم حکم کوتاه‌مدتی بود که دادگاه صادر کرد.

وی یادآورشد: در زمینه اقتصادی به رغم مشکلاتی که داشتیم، هر هفته شاهد افتتاح‌های بسیار بزرگ در زمینه‌های مختلف در کشور هستیم و این به آن معناست که ما سال «جهش تولید» را از یاد نبرده‌ایم و به آن عمل خواهیم کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار