کد خبر: 1019649
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۱
آنچه در جدول دفترچه انتخاب رشته آزمون دستیاری آمده سهواً یا عمداً بیانگر درج عنوان مرد و زن در برابر رشته زنان و زایمان است و شاید اگر رسانه‌ها روی این موضوع حساس نمی‌شدند این اشتباه تایپی موجب جذب نخستین گروه از مردان در رشته زنان و زایمان می‌شد!
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته چهل و هفتمین دوره آزمون دستیاری تخصصی همه را در حیرت فرو برد. در این دفترچه برای نخستین‌بار پس از انقلاب پذیرش دستیار تخصصی رشته زنان برای آقایان هم مجاز اعلام شده‌است! ماجرایی که با انتقادات و حواشی متعددی همراه شد و وزارت بهداشت را وادار به پاسخگویی و تکذیب کرد. مبنای این تکذیبیه‌ها هم، اشتباه تایپی کارشناس در یکی از جداول انتخاب رشته اعلام شد؛ با تأکید بر این نکته که در دفترچه شماره یک توضیح داده‌شده که ورود به رشته زنان و زایمان فقط مختص خانم‌هاست و داوطلبان دستیاری از این نکته آگاه هستند. با وجود این به نظر می‌رسد عنوان اشتباه تایپی برای توجیه این ماجرای چندان منطبق بر منطق نباشد؛ چراکه دفترچه انتخاب رشته آزمون دستیاری قبل از انتشار در سایت حتماً بار‌ها مورد بازبینی قرار می‌گیرد. شاید اگر حساسیت رسانه‌ها برای پیگیری این ماجرا برانگیخته نمی‌شد، امسال پس از چندین سال توقف پذیرش مردان در رشته زنان و زایمان، با یک اشتباه تایپی نخستین گروه از مردان برای آموزش در دستیاری تخصص زنان و زایمان دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد می‌شدند!

سال ۷۷ قانون انطباق فنی و اداری مؤسسات پزشکی با موازین شرع در مجلس تصویب و آیین‌نامه اجرایی در سال ۸۰ به تصویب دولت رسید و مراکز قانونی و پزشکی موظف به حفظ نکاتی شدند.

شورایی در این قانون به ریاست وزیر بهداشت و با حضور نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دو نفر از مجلس و تعدادی از معاونان پیش‌بینی شد که موظف به نظرات و برنامه‌ریزی برای آن هستند. برای اجرایی شدن این مصوبه تلاش بسیاری شد، طوری که امروز ۷ هزار پزشک متخصص زنان و زایمان داریم و به هیچ مردی در این رشته در کشور آموزش داده نمی‌شود.

مصوبه ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بر وظایف مصرح وزارت بهداشت در خصوص اجرای کامل انطباق قانون پزشکی با موازین شرع اسلام تأکید دارد. با تمام این‌ها تک جنسیتی کردن رشته زنان و زایمان و مامایی از ابتدا مخالفانی هم داشت. زمزمه‌های تغییر در سیاست پذیرش تک جنسیتی در رشته زنان و زایمان از زمان وزارت سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت درمان و آموزش پزشکی آغاز شد، اما به سرانجام نرسید. با انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته چهل و هفتمین دوره آزمون دستیاری تخصصی و درج جذب مرد و زن در مقابل رشته زنان و زایمان ابهاماتی در رابطه با تغییر سیاست وزارت بهداشت و جذب مردان در این رشته زنانه شکل گرفت. این ابهامات روابط عمومی و مدیران وزارت بهداشت را وادار به پاسخگویی کرد؛ پاسخی از جنس تکذیب!

جهانپور: تکذیب می‌کنم

برای اطلاع از صحت و سقم ماجرا به سراغ کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت رفتیم. وی در پاسخ به سؤال «جوان» درباره ماجرای جذب مردان در رشته دستیاری تخصصی زنان و زایمان تأکید می‌کند: «این ماجرا درست است و وزارت بهداشت این موضوع را تکذیب می‌کند.» جهانپور در برابر این سؤال «جوان» که چرا در دفترچه منتشر شده در برابر رشته زنان و زایمان برای مردان و زنان سهمیه قرار داده شده‌است؛ می‌گوید: «در دفترچه شماره یک پذیرش دستیاری به صراحت ذکر شده است دستیاران تخصصی بیماری‌های زنان و زایمان صرفاً از بین بانوان متقاضی جذب خواهند شد و در این سیاست هیچ‌گونه تغییری ایجاد نشده‌است.»

جدول انتخاب رشته صحیح نیست

سعید هاشمی نظری، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی، اما دقیق‌تر آدرس می‌دهد و با تأکید بر اینکه تغییری در سیاست پذیرش در دستیاری تخصصی بیماری‌های زنان و زایمان صورت نگرفته می‌گوید: «مطابق با بند ۱۰ صفحه ۲۰ دفترچه راهنمای شرکت در چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، ظرفیت پذیرش در رشته تخصصی زنان و زایمان صرفاَ به خانم‌ها تعلق دارد.»

به گفته وی، همچنین در فرآیند انتخاب رشته محل فقط خانم‌ها حق انتخاب رشته در دستیاری تخصصی زنان و زایمان را دارند و محدودیت جنسیت در این خصوص اعمال شده‌است.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی در پاسخ به درج جنسیت مرد در جدول پذیرش رشته زنان در دفترچه انتخاب رشته موضوع را انکار نمی‌کند و اینگونه برایش توجیه می‌آورد: «جنسیت مرد- زن برای رشته‌های زنان در جدول شماره ۳ دفترچه راهنمای انتخاب رشته محل این دوره، صحیح نیست و صرفاً خانم‌ها قادر به انتخاب این رشته و همچنین سپردن تعهد خدمت به دانشگاه‌های علوم پزشکی در این رشته هستند.»

یک اشتباه تایپی

حسین قنبری، مدیر روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در خصوص درج گزینه مرد در برابر رشته زنان و زایمان در دفترچه آزمون دستیاری ماجرا را به یک اشتباه تایپی مرتبط می‌کند و می‌گوید: «غلط تایپی یک کارشناس در یکی از جداول دفترچه انتخاب رشته باعث شده گزینه مرد روبه‌روی رشته زنان و زایمان درج شود و همین مسئله سؤالات و تردید‌هایی را برای بخشی از افراد جامعه ایجاد کرده‌است، زیرا طبق مصوبات این رشته فقط مختص زنان است.»

به گفته وی این اشتباه تایپی به دلیل این بوده که، چون در تمام سطوح بر اساس جنسیت، یعنی مرد و زن تعریف شده، این کارشناس فراموش کرده که در برابر رشته زنان و زایمان، آیکون مرد را حذف کند. قنبری در پاسخ به این سؤال که اگر این اشتباه تایپی منجر شود آقایی این رشته را انتخاب کند، چه خواهد شد؟ پاسخ می‌دهد: «اگر آقایی این رشته را اشتباهی هم انتخاب کند، سیستم ما به داوطلب مرد اجازه انتخاب زنان و زایمان را به طور اتوماتیک نمی‌دهد و مواجه با خطا خواهد شد. چون این رشته در سیستم ما برای مردان تعریف نشده‌است و فقط خانم‌ها می‌توانند این رشته را انتخاب کنند. بنابراین این خبر که در برخی جا‌ها در خصوص امکان انتخاب رشته زنان و زایمان برای مردان را قویاً تکذیب می‌کنیم. چون وزارت بهداشت و مجلس هیچ‌گونه تغییر سیاستی در قبال پذیرش مردان برای رشته زنان و زایمان نداشته‌اند و این رشته فقط مختص خانم‌هاست.»

حتی رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خبر «پذیرش مردان در رشته‌زنان و زایمان در آزمون دستیاری!» را تکذیب کرد و آن را نتیجه اشتباهی راهبردی دانست.

جامعه متخصص زنان مرد را نمی‌پذیرد

با وجود تمام این تکذیبیه‌ها آنچه در جدول دفترچه انتخاب رشته آزمون دستیاری آمده سهواً یا عمداً بیانگر درج عنوان مرد و زن در برابر رشته زنان و زایمان است و شاید اگر رسانه‌ها روی این موضوع حساس نمی‌شدند این اشتباه تایپی موجب جذب نخستین گروه از مردان در رشته زنان و زایمان می‌شد! رشته‌ای که سال‌هاست جنسیتی شده و این تصمیم گذشته از مبانی شرعی آن بر اساس درخواست جامعه زنان بوده‌است. بر این اساس حتی اگر روزی سیاست وزارت بهداشت در قبال جذب دستیار تخصصی رشته زنان و زایمان تغییر کند، بعید به نظر می‌رسد جامعه بانوان چندان اقبالی به مراجعه به پزشک مرد متخصص زنان و زایمان نشان بدهند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
آزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۹
0
1
ممنون از خبری که کار کردید ، بله جامعه بانوان به شدت مخالف ورود مردان به حیطه تخصص زنان و زایمان است . با شهوتی که از جنس مرد سراغ دارم ، تصورش هم حالم را بهم می زند .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار