کد خبر: 1019973
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۹
ترامپ براي پيروزي در انتخابات هر كاری مي‌كند
رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترامپ و دوست وفادار و نزدیک او راجر استون روز شنبه گذشته سخت درگیر مبارزات انتخاباتی بودند.
سيدنعمت‌الله عبدالرحيم‌زاده
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ترامپ كه به دنبال انتخاب دوباره‌اش به مقام رياست جمهوري امريكاست در تجمع انتخاباتي خود در ايالت نوادا سخت به استيو سيسولاك فرماندار دموكرات اين ايالت تاخت تا آن حد كه او را يك «مزدور» خواند و سيسولاك را متهم به زمينه‌سازي براي تقلب در انتخابات رياست جمهوري سوم نوامبر امريكا كرد. طرف ديگر راجر استون بود كه همراه ترامپ رفته بود تا براي جلب حمايت‌هاي مالي انتخاباتي ترامپ فعاليت كند اما در اين بين مصاحبه‌اي انجام داد كه تهديدهاي ترامپ را به لحن و آوايي شديدتر تداعي مي‌كرد. او حرف از جنگ زد و گفت اگر ترامپ در اين انتخابات شكست بخورد و بايدن پيروز شود، رئيس‌جمهور بايد حكومت نظامي به راه بيندازد. به نظر نمي‌رسد قصد اين استراتژيست كهنه‌كار جمهوري‌خواهان و يكي از نزديك‌ترين متحدين ترامپ فقط شوخي يا حتي تهديد دموكرات‌ها باشد.

گام اول

گام اول به سمت حكومت نظامي را نه استون بلكه خود ترامپ برداشت؛ وقتي كه با يك پيام توئيتري جنجالي در 30 جولاي آن‌قدر در مورد وقوع تقلب در انتخابات رياست جمهوري مانور داد كه تعويق انتخابات به تاريخي بعد از سوم نوامبر را پيشنهاد داد. او سريعاً پيشنهاد خود را شامگاه همان روز پس گرفت زيرا نه تنها رقباي دموكرات، بلكه متحدين جمهوري‌خواه او نيز از اين پيشنهاد حمايت نكرده و آن را مورد انتقاد قرار دادند. به اين ترتيب، ترامپ چاره‌اي نداشت تا پيشنهاد خود را پس بگيرد اما تاكنون بر سر حرف خود در مورد اصل موضوع تقلب ايستاده و حتي هر بار آن را جدي‌تر از دفعه قبل مطرح مي‌كند. ادعاي او بر محور آراي پستي و نه آراي غيابي است. در واقع، آراي غيابي در نظام انتخاباتي امريكا چيز جديدي نيست و از سال‌ها قبل، رأي‌گيري غيابي را برخي ايالت‌ها انجام مي‌دادند تا اينكه كنگره در 1981 قانون رأي‌دهي غيابي را تصويب كرد و به تمامي پرسنل يونيفورم‌پوش و نيروهاي كشتي‌هاي تجاري و اعضاي خانواده‌هاي آنها كه در خارج از امريكا هستند، اجازه داد از رأي‌گيري غيابي استفاده كنند. چنان كه پيداست، رأي‌گيري غيابي حوزه محدودي از شهروندان را دربر مي‌گيرد و نقش چندان تعيين‌كنند‌ه‌اي در انتخابات ندارد اما موضوع رأي‌گيري پستي مسئله‌اي ديگر است و گمان مي‌رود كه نزديك به نيمي از آرا در انتخابات سوم نوامبر از طريق پستي انجام شود و حتي بررسي‌هاي ايالت به ايالت نشان داده كه قريب به 70 درصد از رأي دهندگان مي‌توانند از طريق پست رأي خود را بفرستند.

مسئله آراي پستي

همه‌گيري بيماري كرونا و پرهيز شهروندان از رفتن به حوزه‌هاي رأي‌گيري عامل اصلي و تعيين‌كننده در توجه به آراي پستي شده و ايالت‌هاي امريكا از ماه مارس تلاش كرد‌ه‌اند تا نظام انتخاباتي خود را به نحوي با اين نوع رأي‌گيري هماهنگ كنند. در بين اين ايالت‌ها، شش ايالت به دنبال اين هستند كه انتخابات را به طور كامل از طريق آراي پستي انجام دهند و براي تمام كساني كه براي انتخابات ثبت‌نام كرده‌اند به صورت خودكار آراي پستي فرستاده مي‌شود و در نيمي از ايالت‌ها هم با ارائه درخواست از سوي شهروندان آراي پستي براي آنها فرستاده مي‌شود. شهروندان ايالت‌هاي باقيمانده بايد دلايل موجهي مثل سن بالاتر از 60 سال يا دور بودن از ايالتي كه در آنجا براي انتخابات ثبت‌نام كرده‌اند را ارائه بدهند تا اينكه رأي پستي براي آنها فرستاده شود. بنابراين، انتظار مي‌رود فرآيند انتخابات امسال امريكا به كلي با گذشته تفاوت داشته باشد چراكه برخي از ايالت‌ها براي به موقع رسيدن آراي پستي جدول انتخابات را به نحوي تنظيم كرده‌اند كه شهروندان آنها حتي قبل از مناظرات مشهور انتخاباتي برگ رأي را دريافت مي‌كنند و مي‌توانند رأي خود را به صندوق پست بيندازند. اين اتفاق به معناي آن است كه ترامپ نمي‌تواند از مناظرات انتخاباتي مثل 2016 بهره كافي را ببرد. جدا از اينكه آراي پستي به هواداران حزب دموكرات اجازه مي‌دهد تا بيشتر از 2016 در انتخابات امسال مشاركت داشته باشند. بنابراين، ترس و مخالفت ترامپ از آراي پستي بي‌جهت نيست و به همين جهت نيز از هر وسيله‌اي براي مخالفت با آن استفاده كرده است.

گام دوم نوادا

بعيد به نظر مي‌رسد استون در نوادا بدون مشورت و هماهنگي با ترامپ در آن مصاحبه حرف از حكومت نظامي ‌زده باشد. مقايسه سخنان ترامپ و استون در روز شنبه نشان مي‌دهد اين دو به نحو موازي حملات خود را عليه دموكرات‌ها و آراي پستي پيش‌ برده‌اند. ترامپ با حمله مستقيم و تند به فرماندار ايالت نوادا گفت فرماندار نوادا كسي است كه بايد به او در ارسال ميليون‌ها رأي اعتماد كنيم اما آيا آنها را به مناطق دموكرات‌نشين ارسال خواهد كرد و در ادامه باز تكرار كرد: «آنها تلاش مي‌كنند در انتخابات تقلب كنند.» ترامپ در حالي اين اتهامات را عليه سيسولاك مطرح مي‌كرد كه ستاد انتخاباتي او از يك قاضي فدرال خواسته تا مانع ارسال آراي پستي در اين ايالت شود. لازم به يادآوري است ايالت نوادا در چهار دوره انتخابات گذشته از نامزد جمهوري‌خوهان حمايت نكرده و حالا به نظر مي‌رسد كه ترامپ و تيم انتخاباتي او مي‌خواهند با به راه انداختن جنگ تبليغاتي و حقوقي وضعيت را تغيير دهند اما استون نشان داد كه آنها بيشتر از اين را در نظر گرفته‌اند. در واقع، سخنان استون روي ديگر استراتژي ترامپ و مشاورانش را نشان داد به اينكه اگر آراي پستي نتيجه انتخابات را به ضرر ترامپ و به نفع بايدن پيش‌ برد، تيم ترامپ چه نقشه‌اي كشيده‌ است. استون خطوط كلي اين نقشه را روشن كرده است: «عمليات يك روزه با استفاده از مأموران اف‌بي‌آي و مارشال‌هاي فدرال و مقام‌هاي ايالتي جمهوري‌خواه در سراسر كشور و آماده ساختن آنها براي ثبت اعتراض قانوني و در صورت لزوم ايستادگي فيزيكي در برابر فعاليت‌هاي مجرمانه.» استون به روشني مقصود خود از ايستادگي فيزيكي را به اين صورت بيان كرده: «استفاده از قانون شورش و دستگير كردن كلينتون‌ها، هري ريد، مارك زاكربرگ، تيم كوك و هر كس كه دست داشتنش در فعاليت‌هاي غيرقانوني ثابت شود.» ترامپ در مصاحبه شنبه‌شب با فاكس نيوز حتي افراطي‌تر از استون حرف زد و گفت «با خوشحالي هر گونه اعتراضات چپگراها را سركوب مي‌كند» و تأكيد كرد: «اگر مجبور شويم اين كار را خواهيم كرد و در عرض چند دقيقه آن را سركوب خواهيم كرد.»

گام آخر

آيا ترامپ به توصيه استون عمل خواهد كرد و گام آخر را براي باقي ماندن در قدرت برمي‌دارد؟ شايد عجيب به نظر برسد كه ترامپ به سبك ديكتاتورهاي جهان سومي حكومت نظامي برقرار كند و نيروهاي نظامي را براي «سركوب» مخالفان به خيابان‌ها بفرستد. با اين حال، تجربه ماه‌هاي گذشته نشان داد كه او آمادگي انجام اين كار را دارد؛ جدا از اينكه ابزارهايي هم در دست دارد. ترامپ اوايل ژوئن بود كه معترضين به نژادپرستي را تهديد به استفاده از نيروي نظامي كرد و بعد هم آن 10 دقيقه قدم زدن جنجالي به سمت كليساي سنت جان و حركت نمايشي‌اش با انجيل را انجام داد. در سفر دوم سپتامبر، او به شهر آشوب‌زده كنوشا در ايالت ويسكانسين رفت تا با حمايت از پليس و نيروهاي فدرال در سركوب معترضين از خود ژست يك رهبر مقتدر در مقابل اعتراضات نژادي را نشان دهد. اين ژست، محبوب نژادپرستان سفيد‌پوستي است كه مقابل اين اعتراضات دست به اسلحه برده‌اند و ترامپ براي حفظ حمايت آنهاست كه در اين سفر هيچ اشاره‌اي به جوان سفيدپوست 17 ساله‌اي نكرد كه در اين شهر به دو نفر از معترضان شليك و آنها را كشته بود. اين حركت ترامپ باعث شده بود تا بسياري از تحليلگران نگران وضعيت موجود شوند و نشريه آلماني اشپيگل آن‌لاين هم در تحليل خود از اين سفر نوشت: «ترامپ نه تنها تلاشي براي تخفيف اختلافات انجام نمي‌دهد، بلكه حتي با حمله به معترضان و محكوم نكردن خشونت هواداران خود در كنوشا، به اين ناآرامي‌ها دامن مي‌زند.» اتفاقاتي نظير نمايش مقابل كليساي سنت جان، سفر به كنوشا و حالا در نوادا و صحبت علني از «سركوب» حكايت از اين دارد كه ترامپ و تيمش برنامه‌اي براي بعد از شكست خود در سوم نوامبر تدوين كرده‌اند و براي اجراي اين برنامه روي وضعيت دوقطبي جامعه امريكا و هواداران تندروی نژاد‌پرست خود حساب باز كرده‌اند. با توجه به اين موضوع است كه نمي‌توان از تصور امريكايي زير سايه حكومت نظامي چندان تعجب كرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار