کد خبر: 1020639
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰
نخستین روز از فصل پاییز با شعله‌ور شدن بیش از پیش ویروس کرونا همراه بود و رکوردشکنی تعداد موارد جدید ابتلا با کرونا همراه بود و ۳ هزار و ۷۱۲ بیمار جدید شناسایی شدند که از این تعداد یک هزار و ۸۱۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. طی ۲۴ ساعت منتهی به اول مهر ۱۷۸ بیمار کرونایی دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۴ هزار و ۶۵۶ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: وزیر بهداشت علت شعله‌ور شدن دوباره ویروس کرونا پس از مهار نسبی موج دوم این بیماری را کاهش رعایت پروتکل‌ها دانست و تأکید کرد: «ممکن است ۹۰ درصد مردم توصیه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، اما اگر همان ۱۰ درصد باقی مانده رعایت نکنند، می‌توانند همکاری آن ۹۰ درصد را زیر سؤال ببرند.»

طی ۲۴ ساعت منتهی به نخستین روز پاییز ۳ هزار و ۷۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۱۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۲۹ هزار و ۱۹۳ نفر رسید. در همین زمان، ۱۷۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۴ هزار و ۶۵۶ نفر رسید. همچنین ۳هزارو۹۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۳۶۳ هزار و ۷۳۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. طبق گزارشات وزارت بهداشت ۲۵ استان تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

برافروخته شدن شعله‌های جدید کرونا

سعید نمکی، وزیر بهداشت در پنجمین آیین پویش ره سلامت (بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی بهداشتی و درمانی) درباره چرایی رنگ قرمز کرونا در سراسر کشور گفت: «به علت عدم رعایت پروتکل ها، شعله‌های جدید آتش کرونا در اقصی نقاط کشور برافروخته شده‌است.»

به گفته وی در حالی که ممکن است ۹۰ درصد افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند با عدم‌رعایت همان ۱۰ درصد، حداقل‌ها می‌توانند حداکثرهارا زیر سؤال ببرند. در این مراسم، ۲۳ مرکز بهداشتی و درمانی به در زیربنای ۲۶ هزار و ۹۳۵ مترمربع و با اعتباری بالغ بر ۲هزارو۹۸۰ میلیارد ریال در استان خوزستان، لرستان و کرمانشاه افتتاح شد. در طرح پویش ره سلامت قرار است تا فروردین سال ۱۴۰۰، ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۴۰۰ پروژه شامل ۲ هزار تخت آی سی یو تا ۱۲ فروردین افتتاح شود.

وی همچنین در نشست هیئت اندیشه‌ورز سازمان بسیج جامعه پزشکی با تأکید بر اینکه راهی جز استفاده از ظرفیت بی‌بدیل بسیج نداریم، افزود: «از بسیجی‌ها انتظار است که در رعایت آنچه به نفع نظام و انقلاب اسلامی است همیشه پیشگام باشند و یکی از این موارد، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. در کشور کسی را مقیدتر از رهبر معظم انقلاب ندیدم و رفتار این بزرگمرد نسبت به اجرای پروتکل‌ها و حمایت از پروتکل‌ها را هر روز در روزنگار کرونا می‌نویسم. ایشان در حسینیه خالی، روضه برپا کردند.» نمکی یک بار دیگر با بیان اینکه در بحران کرونا امریکا فقط برای بخش سلامت ۱۱۱ میلیارد دلار و انگلیس ۲۲ میلیارد پوند هزینه کردند، افزود: «در ایران از یک میلیارد دلاری که با دستور مقام معظم رهبری برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شد، تا امروز ۲۷ درصد آن را گرفته‌ایم.»

احتمال ابتلای خانوادگی به کرونا

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور گفت: «در حال حاضر شاهدیم که رعایت دستورالعمل‌های مقابله با کرونا روند نزولی دارد. این درحالی‌است که جهش ژنتیکی اخیر ویروس کرونا و افزایش قدرت سرایت پذیری آن نگران‌کننده است.» به گفته وی بر همین اساس با افزایش قدرت سرایت‌پذیری ویروس، خصوصاً انتقال درون خانوادگی به میزان زیادی افزایش یافته‌است. باید توجه کرد که خصوصیت این موج اپیدمی انتقال درون خانوادگی بالا است و در صورت ابتلا یک فرد اکثر اعضای خانواده به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند. حریرچی با بیان اینکه خصوصیت دوره‌های قبل اپیدمی، انتقال درون جامعه بود و با انتقال درون خانوادگی کمتری مواجه بودیم، گفت: «خانوده‌ها با مشاهده علائم اولیه کرونا در یکی از اعضای خانواده، حتماً اقدامات احتیاطی برای عدم ابتلای دیگر اعضای خانواده را انجام دهند.»

افزایش ۲ برابری ابتلا در تهران و قم

به گفته شهنام عرشی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، هفت ماه گذشته با پیک‌های متعدد کوچک و بزرگ اپیدمی کرونا در کشور مواجه بوده‌ایم و با توجه به افزایش موارد بستری و ابتلا به کرونا، موج دوم یا سوم اپیدمی کرونا را با توجه به وضعیت متفاوت استان‌ها از دو هفته گذشته در برخی استان‌ها می‌بینیم. علت این پیک جدید نیز تا حد زیادی به مسافرت‌ها و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری تجمعات، عروسی ها، عزاداری‌ها و مراسم تدفین مربوط است. وی تأکید کرد: «در دو هفته گذشته در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران و قم میزان ابتلا و بستری کرونا دو برابر افزایش یافته است.» عرشی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال بازگشت محدودیت‌ها اینگونه توضیح داد: «بسته به شرایط ممکن است برخی محدودیت‌ها در برخی شهرستان‌ها (کم یا زیاد) اعمال شود. در هر صورت با توجه به وضعیت بیماری و شرایط هر منطقه انواع اقدامات برای کنترل این بیماری انجام می‌شود، اما یک تصمیم عام برای کل کشور نداریم. این مسئله ربطی به فصل پاییز ندارد و در فصل تابستان هم افزایش محدودیت داشتیم.»

تعطیلی مدارس با ابتلای دانش‌آموزان به کرونا

بازگشایی مدارس هم از آن دست موضوعاتی بود که طیف گسترده‌ای از مخالفت‌ها را با خود با همراه داشت و در نهایت حضور در مدارس اختیاری شد. حالا هم کم و بیش اخباری از ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کرونا شنیده می‌شود که صحت و سقم آن مورد تردید است. با وجود این نگرانی درباره احتمال ابتلای بچه‌ها در مدارس جدی است. به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اگر میزان درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در یک مدرسه کمتر از ۵۰ درصد باشد، آن مدرسه باید تا زمان رفع مشکل به مدت یک هفته تعطیل شود. وی ادامه داد: «از طرفی مدارسی هستند که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آن‌ها حدود ۷۰ درصد است و ۳۰ درصد مشکل دارند که به آن‌ها اخطار داده‌شده و فرصت برای رفع مشکل هم داده می‌شود.» به گفته وی در برخی شهرستان‌ها که روند بیماری کووید ۱۹ شدیدتر است، اگر یک نفر در یک کلاس مبتلا به کرونا شود، آن کلاس حتماً باید برای دو هفته تعطیل شود. زیرا باید وضعیت بقیه دانش‌آموزان کنترل شده و باید غیرحضوری در کلاس شرکت کنند. اگر علائمی نداشتند، از هفته سوم دوباره می‌توانند حضوری سر کلاس حاضر شوند. همچنین اگر ۲ درصد بچه‌های یک مدرسه مبتلا به کرونا شوند، کل آن مدرسه برای دو هفته باید تعطیل شود. رئیسی با بیان اینکه اکنون کمتر از ۱۰ درصد دانش‌آموزان به صورت حضوری در کلاس‌ها شرکت می‌کنند، افزود: «نگرانی‌ها برای دانشگاه‌ها نسبت به مدارس بیشتر است و دلیل این نگرانی، خوابگاه‌ها هستند. فضای خیلی استانداردی در خوابگاه‌ها وجود ندارد و افراد از شهر‌های مختلف به خوابگاه می‌روند و در نتیجه رعایت پروتکل‌های بهداشتی بعید است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار