کد خبر: 1020767
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۱
دسته گل جدید ترامپ
رئیس‌جمهور امریکا که تصور می‌کند چین به شکل تعمدی نرخ ارز خود را دستکاری می‌کند تا تولید کنندگان کشورش با مزیت بیشتر صادراتی روبه‌رو شوند، گفت: پیش از این به مشاورانم پیشنهاد دادم چطور است کاری در خصوص دلار انجام دهیم؟ آن‌ها گفتند که این کار ممکن نیست و باید به طور طبیعی نرخ ارز شناور باشد، این اظهارات رئیس‌جمهور امریکا مبنی بر جدی بودن مقوله جنگ ارزی بار دیگر باعث نگرانی معامله گران از تشدید اختلافات دو اقتصاد نخست جهان شده‌است، با این ویژگی که هم اکنون شیوع کرونا به اغلب اقتصاد‌های دنیا آسیب جدی زده است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: هنوز اشتها برای جنگ ارزی بین اقتصاد اول و دوم دنیا وجود دارد کشور‌ها برای اینکه مزیت صادراتی پیدا کنند، ارزش پول ملی را به حداقل می‌رسانند تا هم مصرف در بازار داخلی محدود شود و هم اینکه مجموعه‌های صادرکننده میل به صادرات کالا پیدا کنند تا ارز بیشتری نصیب کشور شود و در عین حال تراز تجاری بهبود یابد. این دست سیاست‌های بین امریکا و چین چندین بار مسئله ساز شده است. به‌طوری که ترامپ صراحتاً چین را به کاهش تعمدی ارزش پولش برای افزایش صادرات کالا به سایر نقاط دنیا متهم کرد و حتی تلاش کرد با وضع تعرفه جلوی هجوم کالا‌های چینی را به امریکا و آسیب دیدن حوزه اشتغال بگیرد.

حالا که ترامپ در آستانه انتخابات امریکا قرار دارد پرده از یک راز برداشته است. وی که خود منتقد بازی‌های ارزی چین بوده است از رد درخواستش برای تغییر در نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارز‌ها توسط مشاورانش خبر داد و افزود: پیش مشاورانم رفتم و از آن‌ها پرسیدم چه طور است کاری در خصوص دلار انجام دهیم؟ آن‌ها گفتند که این کار ممکن نیست و باید به طور طبیعی نرخ ارز شناور باشد.

رئیس‌جمهور امریکا که برای شرکت در یک گردهمایی تبلیغاتی در جمع هوادارانش در شهر دایتون ایالت اوهایو حاضر شده‌بود، گفت: سیاست‌های من باعث حفظ مشاغل زیادی در مقابل رفتار تهاجمی چین در بازار‌های جهانی شد. وی بار دیگر با تکرار ادعا‌های خود در خصوص دخالت عمدی چین در نرخ برابری ارز برای تضعیف رقابت‌پذیری محصولات امریکایی گفت: در آن زمان (جنگ تجاری سال‌۲۰۱۹) ایده تغییر تعمدی نرخ ارز را مطرح کردم، اما مشاورینم مخالفت کردند. هنوز مشخص نیست که ایده ترامپ در خصوص دستکاری در نرخ ارز چه بوده است. فعلاً هیچ کدام از مقامات وزارت خزانه‌داری یا سایر مقامات در این خصوص حاضر به اظهار نظر نشده‌اند. امریکا به مانند بسیاری از کشور‌های غربی از نظام شناور ارزی استفاده می‌کند که نرخ برابری ارز در آن بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.
بانک مرکزی چین ادعای دخالت عمدی در بازار ارز با هدف کسب مزیت رقابتی را تکذیب کرده‌است. برخلاف ادعای ترامپ، ارزش یوان در روز‌های اخیر در برابر دلار پیشروی محسوس داشته و اخیراً به بالاترین سطح دو ماه خود نیز رسیده است. ترامپ سال گذشته بار‌ها و بار‌ها خواستار پایین آوردن نرخ بهره توسط بانک مرکزی امریکا برای کاهش ارزش دلار و حفظ مزیت رقابتی صادرکنندگان امریکایی شده و وزارت خزانه‌داری امریکا نیز نام چین را در فهرست کشور‌های مداخله کننده در نرخ ارز قرار داده بود. دو کشور اواخر سال قبل بر سر پایان دادن به برخی موارد اختلافی به توافقی دست یافتند که به فاز یک معروف شد. اظهارات ترامپ مبنی بر دستکاری تعمدی چین در نرخ‌های برابری ارزی بار دیگر باعث نگرانی معامله گران از تشدید اختلافات دو اقتصاد نخست جهان شده است. البته بانک مرکزی چین ادعای دخالت عمدی در بازار ارز با هدف کسب مزیت رقابتی را تکذیب کرده است. برخلاف ادعای ترامپ، ارزش یوان در روز‌های اخیر در برابر دلار پیشروی محسوس داشته و اخیراً به بالاترین سطح دو ماه خود نیز رسیده است.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات روز گذشته با ۳۷/ ۰ درصد افزایش در سطح ۳۵/ ۹۴ واحد قرار گرفت. هرگاه شاخص دلار بیش از ۱۰۰ واحد باشد به این معنا است که به‌طور متوسط ارزش دلار از شش‌ارز (یورو، ین ژاپن، پوند بریتانیا، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس) بیشتر شده‌است و برعکس این موضوع نیز مصداق دارد. شاخص دلار امریکا (USDX) که از سال‌۱۹۷۳ مطرح شده است، ارزش دلار امریکا را در مقایسه با یک سبد متشکل از شش‌ارز بین‌المللی دیگر (یورو، ین ژاپن، پوند بریتانیا، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس) نشان می‌دهد.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۳۷/ ۰ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۳۵/ ۹۴ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۰۸۶/ ۱ دلار اعلام شد.

ارز‌های اروپایی

رئیس بانک مرکزی اروپا با اشاره به اجرایی شدن برنامه‌های دو ساله و چندساله برای اشتغال‌زایی گفته است: اقتصاد اتحادیه اروپا امسال حدود هشت درصد کوچک می‌شود و در نتیجه برای اینکه به مصرف‌کنندگان و شهروندان اطمینان دهیم اقتصاد مجدداً احیا خواهد شد، وضعیت بازار کار اهمیت زیادی دارد و نباید اجازه داد تا نرخ بیکاری اوج بگیرد.

نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی یعنی آلمان در ۱۲‌ماه منتهی به آگوست با ۱/ ۰ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به منفی ۱/ ۰ درصد رسید که این نرخ تورم، پایین‌ترین تورم ثبت شده از آوریل سال ۲۰۱۶ در این کشور محسوب می‌شود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۳۸/ ۰ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۲۷۲/ ۱ دلار مبادله شد. یورو ۲۴/ ۰ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱۷/ ۱ به ۷۱ /۱ دلار رسید.

ارز‌های آسیایی

در شرایطی که نرخ بهره منفی فشار زیادی به توانایی بانک مرکزی ژاپن وارد کرده‌است، نرخ تورم نیز در حال صفر شدن است که خبر خوبی نخواهد بود: متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲‌ماه منتهی به ژوییه با ۱ /۰ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۲/ ۰ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم‌های ثبت شده در این کشور طی چهار سال اخیر بوده است.

در معاملات بازار‌های ارزی آسیایی، هر دلار با ۲/۰ درصد افزایش به ۹۷۸ /۱۰۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۳۹۷/ ۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷۸/ ۶ یوان چین اعلام شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار