کد خبر: 1021118
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۸
نظرسنجی‌هایی که رویترز/ایپسوس در ایالت‌های اصلی محل رقابت بین نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری امریکا موسوم به ایالت‌های میدان مبارزه انجام داده‌اند، نشان می‌دهند که جو بایدن دموکرات تنها در سه ایالت از این ایالت‌ها برتری اندکی بر دونالد ترامپ دارد و در سه ایالت دیگر نیز رقابت تقریباً برابری بین آن‌ها وجود دارد و این حاکی از آن است که رقابت ریاست جمهوری در امریکا خیلی نزدیک‌تر از آن چیزی است که نظرسنجی‌های پیشین روایت می‌کردند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ترامپ به تنهایی در حال بازی کردن چند نقش متعارض است و درحالی که مخالفان امیدوارند این تعارضات نقطه ضعف او باشد، کاهش فاصله او با رقیب در جدید‌ترین نظرسنجی‌ها نشان از این دارد که این قمارباز حرفه‌ای اتفاقاً عامدانه دست کم با توجه به اینکه پایگاه اجتماعی‌اش دقیقاً حاوی و برساخته چنین تعارضاتی است، این نقش‌ها را ایفا می‌کند تا این پایگاه را ارضا کرده باشد. تأکید بر تقلب رقیب و ارائه شخصیتی از خود که در برابر این تقلب ادعایی حتی برنامه عدم خروج از قدرت را در سر دارد و از طرف دیگر این ادعا که صحبت‌هایش برای تمدید دوره‌های ماندن در قدرت شوخی بوده است، نقشی است برای ملزم نشان دادن خود به قوانین و سنت‌های رایج سیاسی. این بازی‌های متناقض‏نمای ترامپ حتی طرف مقابل را هم گیج کرده است؛ از سویی خود رقیب اصلی اظهارات ترامپ درباره عدم تحویل قدرت را نشان «حواس‌پرتی» او جلوه می‌دهد و از طرف دیگر طیف نگران‌تر دموکرات‌ها حتی صحبت از جنگ داخلی در این دو قطبی تشدید شده تاریخی می‌کنند.

نظرسنجی‌هایی که رویترز/ایپسوس در ایالت‌های اصلی محل رقابت بین نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری امریکا موسوم به ایالت‌های میدان مبارزه انجام داده‌اند، نشان می‌دهند که جو بایدن دموکرات تنها در سه ایالت از این ایالت‌ها برتری اندکی بر دونالد ترامپ دارد و در سه ایالت دیگر نیز رقابت تقریباً برابری بین آن‌ها وجود دارد و این حاکی از آن است که رقابت ریاست جمهوری در امریکا خیلی نزدیک‌تر از آن چیزی است که نظرسنجی‌های پیشین روایت می‌کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، نظرسنجی‌های اینترنتی ایالتی که اوایل سپتامبر انجام و در روز‌های اخیر منتشر شدند، نشان دادند که جو بایدن و دونالد ترامپ در فلوریدا و کارولینای شمالی آرای برابری در میان رأی دهندگان احتمالی دارند. همچنین بایدن در آریزونا تنها با یک درصد رأی بیشتر جلوتر است، اما در پنسیلوانیا به میزان ۳ درصد و در ویسکانسین و میشیگان به میزان ۵ درصد برتری دارد.

در همه این ایالات که برای تعیین برنده انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر نقشی مهم دارند اختلاف آرا بین دو کاندیدا نزدیک یا کاملاً در چارچوب حاشیه خطای نظرسنجی بوده است و معنای آن این است که هیچ کاندیدایی برتری روشنی ندارد.

نظرسنجی رویترز/ایپسوس در سطح سراسری که دو شنبه و سه شنبه گذشته انجام شده بود حاکی از برتری ۸ درصدی بایدن بر ترامپ در میان تمام رأی‌دهندگان احتمالی بود.

نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند که جایگاه بایدن در یکی از بزرگ‌ترین بلوک‌های رأی دهندگان در امریکا یعنی سفیدپوستان بدون مدرک کالج، در حال تضعیف شدن و تسلط ترامپ در آن در حال تقویت شدن است.

حواس پرتی یا جنگ داخلی

رئیس‌جمهور امریکا بامداد شنبه در یک تجمع انتخاباتی گفت: «ما برنده می‌شویم. نمی‌بازیم مگر اینکه تقلب کنند. نگاه من اینطور است. نمی‌توانیم اجازه بدهیم تقلب کنند. کشورمان در خطر است، چون این آدم‌ها کشورمان را نابود می‌کنند.»

ترامپ با لحنی تهدید‏آمیز اضافه کرد: «نمی‌توانیم اجازه بدهیم این کار را انجام بدهند. خودشان خبر دارند، رسانه‌ها خبر دارند، ولی نمی‌خواهند آن را پوشش بدهند. دقیقاً می‌دانند چه خبر است، من هم می‌دانم، ولی دموکرات‌ها بهتر از همه ما می‌فهمند چه خبر است؛ بنابراین نباید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد و شما هم اگر چیزی دیدید گزارش کنید.»

رئیس‌جمهور امریکا تصریح کرد: «همه‌مان، اوضاع را تحت نظر داریم. پلیس اوضاع را تحت نظر دارد، ولی نظارت خیلی سخت است. همان‌طور که می‌دانید صحبت از میلیون‌ها رأی است. نظارت سخت است. تنها راهی که ما ممکن است ببازیم همین است: تخلف؛ و این تخلف باید در مقیاسی بزرگ انجام شود، بنابراین مراقب باشید.»

ترامپ مدعی شد: «ما خواستار انتقال قدرت به صورتی بسیار دوستانه هستیم، ولی نمی‌خواهیم علیه ما تقلب شود و [نمی‌خواهیم]در حالی که می‌دانیم در هزاران هزار رأیی که سرنوشت متفاوتی را رقم می‌زدند تقلب صورت گرفته احمق‌بازی دربیاوریم و بگوییم، اوه، بیایید قدرت را انتقال دهیم.»

ترامپ روز پنج شنبه هم در پاسخ به سؤالی درباره تحویل مسالمت‌آمیز قدرت به رقیبش در صورت باخت در انتخابات گفته بود: «باید ببینیم چه پیش می‌آید... صندوق‌های رأی فاجعه و خارج از کنترل هستند! صادقانه بگویم، انتقالی در کار نخواهد بود بلکه تداوم [ریاست‌جمهوری من را]خواهیم داشت.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین جمعه در یک گردهمایی در ویرجینیا گفت، شاید امریکایی‌ها تا چند ماه ندانند پیروز انتخابات ریاست جمهوری نوامبر چه کسی است و علت آن مناقشه بر سر آرای پستی است. او به روشی انتقاد دارد که شاید امسال مورد استفاده بیش از نیمی از رأی‌دهندگان امریکایی باشد.

ترامپ همچنین همان جمعه در میان حامیانش در آتلانتا با اشاره به سخنانش درباره تمدید دوره‌های ریاست جمهوری گفت: شما نمی‌توانید شوخی کنید. رسانه‌ها همیشه پیش از آغاز خندیدن مردم، فیلم را قطع می‌کنند و بعد دیگران فکر می‌کنند که ما جدی می‌گوییم.

دونالد ترامپ گفت: بعد آن‌ها می‌گویند «او دیکتاتور است و نمی‌خواهد قدرت را تحویل دهد، او نمی‌خواهد قدرت را تحت هیچ شرایطی تحویل دهد. او می‌خواهد حداقل دو دوره دیگر در قدرت بماند.» بعد آن‌ها فکر می‌کنند که ما جدی می‌گوییم و می‌خواهیم ۱۲ سال دیگر در قدرت بمانیم. بعد از پایان سخنان ترامپ هواداران او شعار «۱۲ سال دیگر» سر دادند که با خنده رئیس‌جمهور امریکا همراه شد.

در چنین شرایطی ستون‌نویس روزنامه نیویورک‌تایمز با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور امریکا درباره احتمال تحویل ندادن منصب خود در صورت شکست در انتخابات هشدار داد احتمال کشیده شدن این کشور به جنگ داخلی وجود دارد.

«توماس فریدمن» در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت: «می‌دانید که من کارم را به عنوان خبرنگار در لبنان و با پوشش اخبار دومین جنگ داخلی در تاریخ لبنان شروع کردم، اما به شدت وحشت دارم که خودم را در موقعیتی بیابم که کارم به عنوان خبرنگار را با پوشش خبر‌های جنگ دوم داخلی بالقوه امریکا در تاریخش به پایان برسانم.»

فریدمن افزود: «اگر شما هم‌اکنون نگران اوضاع نیستید و از اینکه چه اتفاقی ممکن است بیفتد وحشت‌زده نیستید، باید بگویم که این‌طور نیست که ما «شاید» یک انتخابات مناقشه‌برانگیز داشته باشیم بلکه اوضاع این است که ما «تقریباً به طور قطع و یقین» یک انتخابات مناقشه‌برانگیز خواهیم داشت مگر اینکه ترامپ برنده شود.»

در همین حال جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا با رد کردن نگرانی‌ها از اینکه ممکن است ترامپ در برابر گذار صلح آمیز قدرت مقاومت کند، پیش‌بینی کرد که ترامپ در صورت شکست در انتخابات نوامبر، از قدرت کناره‌گیری خواهد کرد. به گزارش رویترز، بایدن افزود: تلاش‌های ترامپ برای ایجاد تردید در این روند دموکراتیک از طریق مطرح کردن نگرانی‌هایی نسبت به تقلب در انتخابات به ویژه در رأی‌گیری‌های پستی بیانگر «حواس‌پرتی معمول ترامپ» است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار