کد خبر: 1021260
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۴
رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح:
سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما ابراز کرد: جنگی بر ملت ایران تحمیل شد. جنگ پدیده شوم و نامناسبی است. ما با کسی جنگ نداشتیم و نداریم. در دفاع مقدس کنار همه آسیب‌هایی که به ما زد که هنوز هم ملت ایران دچار آن هستند، دستاورد‌های چشمگیری نصیب ما شد.
سرویس سیاست جوان آنلاین: رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در برنامه «نگاه یک» تلویزیون حضور یافت و به پرسش‌هایی پیرامون دلایل ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر، عقلانیت و تدبیر امام (ره) در پذیرش قطعنامه، شبهه امتناع مردم از حضور در جبهه در سال پایانی جنگ، شبهه ضعف در صنعت خودروسازی در کنار پیشرفت‌های صنعت دفاعی و تناقض ظاهری آن و نیز موضع ایران در قبال برقراری رابطه میان رژیم صهیونیستی و امارات صحبت کرد. آغاز گفتگو با سؤال در مورد شهید حسن باقری، برادر او بود که رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با احترام به همه شهدای دفاع مقدس، گفت که صحبت کردن، صرفاً در مورد شهید باقری برای من سخت است و به بیان توضیحاتی کوتاه در مورد برادر شهیدش که مؤسس واحد اطلاعات و عملیات سپاه در دوران جنگ بود، بسنده کرد. او در بخشی از صحبت‌هایش هم تأکید کرد: جوانان ما این بصیرت را دارند که بین حفظ انقلاب و مشکلات روزمره تفاوت قائل باشند، البته مردم ما مطالباتی هم دارند که بحق است.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما ابراز کرد: جنگی بر ملت ایران تحمیل شد. جنگ پدیده شوم و نامناسبی است. ما با کسی جنگ نداشتیم و نداریم. در دفاع مقدس کنار همه آسیب‌هایی که به ما زد که هنوز هم ملت ایران دچار آن هستند، دستاورد‌های چشمگیری نصیب ما شد. در حافظه تاریخی ملت ایران شاهد هستیم در جنگ‌های ایران و روس هر کس به ما حمله کرده بخشی از سرزمین ما را جدا کرده است. در جنگ اول جهانی نیمی از جمعیت ملت ایران از بین رفتند. دفاع مقدس این را کاملاً بر‌عکس کرده است. این همه کشور جمع شدند و صدام و حزب بعث به ایران تهاجم کردند، اما این ملت و نیرو‌های مسلحش هشت سال جنگیده و اجازه نداده‌اند یک وجب از خاک ایران جدا شود. در منطقه ما بر اثر دفاع مقدس، اسرائیل که روزی می‌گفت «مرز ما از نیل تا فرات است»، تلاش می‌کند در همین سرزمین خود را اثبات کند و اگر لحظه‌ای حمایت اقتصادی امریکا از آن برداشته شود، فرو می‌پاشد. نهضت فلسطین، حزب‌الله و ایجاد خط مقاومت در منطقه ناشی از دستاورد دفاع مقدس است. دفاع مقدس مرز‌های امنیت ملی را از مرز‌های جغرافیایی جلوتر برده که شهید سلیمانی پرچمدار این حرکت بود.

دلایل ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر

سردار باقری گفت: پس از فتح خرمشهر باید یک تصمیم راهبردی درباره جنگ گرفته می‌شد، نیرو‌های مسلح، رهبری و شورای عالی دفاع با دشمنی مواجهند که متجاوز بودن و آغازگر بودن جنگ را نمی‌پذیرد و حتی هیچ اطمینانی هم به ما نمی‌دهند که او مجدداً تجاوز نخواهد کرد چراکه بسیاری از نقاط مرزی از نظر جغرافیایی ما قابل دفاع نیستند. اینجا فرماندهی جنگ تصمیم به ادامه تهاجم می‌گیرد تا دشمن متجاوز بودن خود را بپذیرد و غرامت ملت ایران را بپردازد. تنها مقطعی که یک اطمینان اولیه ایجاد می‌شود، قطعنامه ۵۹۸ است و در واقع ما اطمینان پیدا می‌کنیم از متجاوز شناخته شدن عراق به عنوان آغازگر جنگ و پرداخت غرامت که البته پرداخت غرامت تا به امروز انجام نشده است.

وی ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند یک سند مکتوب یا بیانیه‌ای ارائه کند که «شما متوقف شوید و ما به شما غرامت می‌دهیم.» دائماً گفته می‌شد که «شما آتش‌بس را بپذیرید.» از جهت نظامی هم در نقطه پایداری نبودیم که آنجا بایستیم و بگوییم جنگی اتفاق نمی‌افتد، از طرفی هم ما باید به اروند می‌چسبیدیم.

همین کشور‌های اروپایی به صدام سلاح شیمیایی فروختند

سردار باقری تأکید کرد: روزی که جنگ بر ما تحمیل شد، ارتش عراق ۴۰۰ هواپیما داشت که در طول جنگ همه این‌ها منهدم شد و در پایان جنگ عراق ۶۰۰ هواپیما داشت. در انتهای جنگ همین کشور‌های اروپایی دروغگو سلاح شیمیایی در اختیار او قرار دادند. صدام و پشتیبانان او این طور تعریف کرده بودند که نظام را سرنگون کنند و اروند را در اختیار بگیرند، اما ما تعریف کرده بودیم اجازه ندهیم یک وجب از خاک کشورمان جدا شود. ما کشورمان و عزت و شرفمان را حفظ کردیم، اما امروز صدام کجاست؟ در این جنگ ما چیزی حدود ۱۱۵ عملیات داشتیم. طبیعی است که برخی جا‌ها با عدم توفیق مواجه بودیم، اما در سطح کلان ما کشور و مردممان را حفظ کردیم و پیروز شدیم.

پذیرش قطعنامه دفعی و تحمیلی بر امام (ره) نبود

سردار باقری درباره پذیرش قطعنامه گفت: پذیرش قطعنامه یک موضوع دفعی و ناگهانی و اینکه به امام (ره) تحمیل شده باشد نیست. میزان پشتیبانی کشور از جنگ مشخص بود و ۱۳ تا ۱۴درصد بودجه کشور را در اختیار جنگ می‌گذاشتند، اما در سمت عراق اینگونه نبود، عراق در آغاز جنگ ۳۰میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت، حدود ۷۰میلیارد دلار کمک می‌گرفت و در پایان جنگ ۱۰۰میلیارد دلار بدهی داشت، یعنی هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰میلیارد دلار، اما در این طرف میدان، کل هزینه‌کرد ما چیزی حدود ۲۰میلیارد دلار است، این وضعیت پشتیبانی ما بود.

باقری افزود: در سال۶۷ به جایی رسیدیم که برای جراحی مجروحمان نخ جراحی نداشتیم و به این شکل امکان ادامه وجود نداشت. اینکه آیا کشور و بخش دولتی حد نهایی کمک خود را کرد؟ من این را قبول ندارم و باید محفلی باشد که دولتی‌ها بیایند و بحث کنیم که آیا توان کشور در حمایت از جبهه همین بود یا نبود. اما عقلانی‌ترین کار در مقطع تیرماه ۱۳۶۷ پذیرش قطعنامه است چراکه هیچ امتیاز بیشتری به ما نمی‌دادند و در توازن قوا در سمتی بودیم که با دیوانگی طرف مقابل و اقداماتی که در به کارگیری سلاح شیمیایی و دستیابی به سلاح هسته‌ای داشت، متضرر می‌شدیم و در آن مقطع حضرت امام (ره) با عقلانیت و تصمیم درست با پذیرش قطعنامه موافقت کردند.

بیشترین اعزام‌ها را ما در سال‌های پایان جنگ داشتیم

سردار باقری در پاسخ به سؤالی پیرامون شبهه مطرح شده مبنی بر اینکه رزمندگان در سال‌های پایانی جنگ از رفتن به جبهه‌ها امتناع می‌کردند، گفت: در طول دفاع مقدس در حالی که جمعیت ایران ۴۰میلیون نفر بود، ما ۵/۵ میلیون رزمنده داشتیم. از این تعداد حدود ۴۵درصد بسیجی داوطلب است و ۴۵ تا ۵۰درصد آن هم سرباز و ۵ درصد هم کادر سپاه و ارتش است. بیشترین اعزام‌ها را ما در سال‌های پایان جنگ داشتیم. پس از نقض آتش‌بس و آغاز عملیات مرصاد، با فرمان حضرت امام (ره) آنقدر نیرو به جبهه آمد که لشکر‌ها جا برای اسکان آن‌ها نداشت. یک ماه آخر جنگ اصلاً کمبود نیرو وجود ندارد، اینگونه نیست که بگوییم مردم از دفاع استقبال نمی‌کردند.

پارتی‌بازی پیش حاج قاسم!

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح عنوان کرد: حوادث مربوط به دفاع از حرم اهل‌بیت (ع) مثال خوبی است. در دوره‌ای که این نبرد در سوریه جریان داشت، هر جا می‌رفتیم به ما می‌گفتند «فلانی، پارتی‌بازی کن نزد سردار سلیمانی که ما را به سوریه ببرند»، امروز هم وقتی نیازی پیش می‌آید و نیاز به جوانان می‌شود، این‌ها از خود توانایی بروز می‌دهند. هرجا اتفاقی بیفتد شما باید جلوی این‌ها را بگیرید که می‌خواهند بدون نظم بروند و در آنجا کار کنند. خود من در جریان کرونا جلوه‌هایی از جوانان بسیجی دیدم که کافی است به آن‌ها بگوییم چه‌کار باید بکنند و آن‌ها کار را انجام می‌دهند.

جوانان ما این بصیرت را دارند که بین حفظ انقلاب و مشکلات روزمره تفاوت قائل باشند، البته مردم ما مطالبه هم دارند که این مطالبه بحق است.

صنعت دفاعی مرتبط با صنایع مورد نیاز مردم مثل خودرو نیست

وی تصریح کرد: آنچه در صنعت دفاعی اتفاق می‌افتد و پیچیدگی این بخش قابل مقایسه با صنایع مرتبط با نیاز‌های مردم نیست. وقتی یک سامانه پدافندی باور ۳۷۳ را می‌سازیم، قابل قیاس با وضعیت خودروی کشور نیست.

پیچیده‌ترین بخشی که در صنعت خودرو وجود داشت توسط صنایع دفاعی مرتفع شد. اینکه چرا در بخشی از کشور این اتفاقات می‌افتد، سؤال خود من هم است، شاید نگاه سیاسی به زندگی مردم و جابه‌جایی اتوبوسی مدیران و نداشتن ثبات قدم در راه پیشرفت علت آن باشد. وضعیت موجود چیزی نیست که بگوییم این نهایت توان ایرانی است. بعضاً مدیران ما فشار می‌آورند که «اجازه دهید وارد صنعت خودرو بشویم»، اما این جزو مأموریت نیرو‌های مسلح نیست.

یک روز حوالی اهواز می‌جنگیدیم، الان می‌گویند در سوریه نباشید!

سردار باقری درباره تقابل مستکبرین با جمهوری اسلامی و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: در مورد دشمنی با انقلاب اسلامی باید گفت انقلاب بساطی را که این‌ها برای سلطه بر منطقه غرب آسیا داشتند بر هم زد و این پابرجاست. ما یک روزی حوالی اهواز از انقلاب و کشور دفاع می‌کردیم، الان بحث سر این است که جمهوری اسلامی در سوریه نباشد و بحث سر این است که اگر نیرو‌های مورد حمایت ایران در سوریه باشند، چه خطری برای اسرائیل دارد، البته اگر درست برنامه‌ریزی کنیم، جایگاه بالاتری پیدا می‌کنیم.

اگر امنیت ما خدشه‌دار شود، با امارات و بحرین مثل دشمن برخورد می‌کنیم

وی ادامه داد: ببینید امارات ظرف یکی دو سال گذشته پیام‌هایی فرستاد که می‌گفت «ما مثل عربستان نیستیم و به ما با آن نگاه، نگاه نکنید»، البته ما نسبت به عربستان هم برخلاف ادعای پادشاه‌شان برای ایجاد ارتباط مشکلی نداشتیم، اما وقتی امارات آمد و این رابطه قبلی خود با صهیونیست‌ها را که در حد سرویس‌های اطلاعاتی و کشتن فلسطینی‌ها و کمک به مقابله با مردم یمن بود علنی کرد، این به معنای یک سفارت علنی و تعدادی پایگاه اطلاعاتی و عملیاتی علنی برای عملیات سایبری و روانی علیه ملت ایران است که این موضوع دیگر تفاوت با گذشته دارد.

اینجا دیگر نگاه ما به امارات و بحرین متفاوت می‌شود و اگر کشور دیگری هم به این توافق بپیوندد، همین خواهد بود. اگر پای صهیونیست‌ها به این منطقه کشیده شود و اتفاقاتی بیفتد که امنیت ملی و دفاع ما را دچار کوچک‌ترین خدشه‌ای کند، ما به این‌ها به عنوان ارائه‌کننده پایگاه به خصم و دشمن نگاه می‌کنیم و همان برخوردی را با آن‌ها خواهیم کرد که با دشمن آن برخورد را می‌کنیم.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
0
0
تداوم تحریم مالی آمریکا و تحت فشار قرار دادن ایران با فشار حداکثری در نهایت ایران را برای عبور از تحریم ها ؛ وادار به استفاده از قدرت نظامی خواهد کرد و این برای آمریکا بسیار خطرناک است و باید آمریکا برای همیشه از تحریم ایران دست بردارد و ایران را بعنوان یک قدرت جهانی نو ظهور به رسمیت بشناسد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار