کد خبر: 1021527
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۵
در کرسی آزاداندیشی «زنان دفاع مقدس؛ سبک زندگی ایرانی اسلامی» مطرح شد
کارشناسان و فعالان حوزه زنان و سبک زندگی در کرسی آزاداندیشی «زنان دفاع مقدس؛ سبک زندگی ایرانی اسلامی» به بیان دیدگاه و تبادل نظر درباره نقش و جایگاه بانوان در حرکت انقلاب اسلامی پرداختند.
به گزارش جوان آنلاين به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کرسی آزاداندیشی «زنان دفاع مقدس؛ سبک زندگی ایرانی اسلامی» صبح سه‌شنبه ۸ مهر با حضور عصمت سپهری، مشاور امور خانواده و بانوان سازمان صداوسیما، حانیه سامعی، مشاور امور خانواده و بانوان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معروفی، نماینده مشاور امور زنان وزارت آموزش و پرورش، زهرا کوهساری، معاون فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، شهنار اشکی یان، جانباز دوران دفاع‌مقدس و مدیر امور استان‌های سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع‌مقدس، مهری یوشی، فعال فرهنگی در حوزه زنان، مینو اصلانی، رئیس سابق سازمان بسیج جامعه زنان و عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

دفاع مقدس حماسه‌ای ماندگار در فرهنگ ایرانی اسلامی

در این نشست مینو اصلانی با تقدیر از برگزار کنندگان این نشست طی سخنانی گفت: زنان نقش‌های متعددی در دفاع مقدس بازی کردند که قابل تعمیم به زنان امروز و بانوی معاصر است. از بعد نظری دفاع مقدس حرکت مردم به تأسی از عاشورا بود. از آنجا که اعتقاد داریم واقعه عاشورا تاریخ مصرف ندارد و در زندگی مان جریان دارد، لذا اثرگذاری دفاع مقدس بر پایه عاشورا قطعا حماسه‌ای ماندگار در فرهنگ ایرانی اسلامی بوده و خواهد بود.

وی با اشاره به اشکال مختلف حضور زنان در دفاع مقدس گفت: یکی از اشکال حضور بانوان در دفاع مقدس، حضور خودشان در جبهه‌های جنگ بود که نتیجه آن تقدیم بسیاری از زنان شهید همچون نسرین افضل، فوزیه شیر دل، صدیقه رودباری و مریم فراهانیان و بسیاری دیگر بوده که در جبهه حضور داشتند و حماسه‌ها آفریدند. امروز اگر دختران ما با آن دختران دفاع مقدس آشنا شوند می‌توانیم به سمت احیاء سبک زندگی ایرانی و اسلامی حرکت کنیم.

اصلانی ادامه داد: حضور زنان برای پشتیبانی جبهه‌ها شکل دیگری از حضور آن‌ها در این دوران بود؛ به طوری که بسیاری از بانوان خانه و زندگی خود را برای پشتیبانی از رزمندگان و جبهه اختصاص داده بودند و در این باره مقام معظم رهبری فرمودند: "این مادران شهدا و همسران صبورشان بودند جنگ را رقم زدند".

رئیس سابق سازمان بسیج جامعه زنان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود «نقش تربیتی» را یکی از وجوه بسیار متمایز زن در دفاع نقش دانست و گفت: یکی از بزرگان عنوان کرده اند که اگر زنان نقش تربیتی خود را از دست بدهند، زحمات انبیاء الهی به هدر رفته است. به عبارتی زن مربی جامعه و اگر قرار باشد ما تربیت را به شکل واقعی ایجاد کنیم باید فضای گفتمان را در خانواده شکل دهیم.

پیام دفاع مقدس به زن امروز

در ادامه عاطفه سعیدی‌نژاد، درباره نقش زنان در نظام اسلامی گفت: برای اینکه بتوانیم نقش زنان را در جامعه تعریف کنیم ابتدا باید مشکلات موجود در حوزه زنان را بشناسیم و برای رسیدگی به آن‌ها اولویت‌ها را تعیین کنیم. زنان باید در مدار نیاز‌های روز انقلاب اسلامی جایگاه خود را پیدا کنند؛ اینکه چطور ناظر به نیاز روز انقلاب و رویکرد اساسی و تحولی انقلاب اسلامی و همچنین بنابر ظرفیت‌های زنان، حرکت انقلاب را سرعت دهند.

وی بانوان را پشتیبان حرکت انقلاب دانست و گفت: ما در فضای جنگ حضور‌های متنوعی از زنان داشتیم. امروز مسئله کشور ما مسئله پیشرفت، قیام جوانان برای ساخت ایران مسلمان و در نهایت شکل دادن الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است که در این میان نقش زنان می‌تواند بسیار برجسته باشد. به عبارتی پیام دفاع مقدس به زن امروز این است که اگر می‌خواهیم قیامی برای پیشرفت شکل بگیرد، زنان باید مسئله خیزش و اقامه را جدی بگیرند.

سعیدی‌نژاد حضور مردمی را مهمترین شاخصه دستیابی به الگوی ایرانی و اسلامی پیشرفت دانست و گفت: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی که با حضور و مشارکت مردم شکل گرفت، مسیر به گونه‌ای پیش رفت که این حضور رفته رفته کمرنگ شد و خیلی از نقش‌های پیشبرد این نظام به صورت سازمانی پیش رفت. ما برای حرکت عمومی انقلاب احتیاج داریم که از این انفعال بیرون بیاییم. باید جوانان را نسبت به این حرکت آگاه کرد. ایران ظرفیت‌های عظیمی دارد و آماده یک بپا خواستن است. ما باید بتوانیم الگو‌های پیشرفتی مردم را در جامعه ایجاد کنیم.

وی درباره لزوم دست‌یابی به «الگوی سوم بانوان» بر اساس سبک زندگی ایرانی اسلامی گفت: الگوی شرقی بانوان به معنی حضور حداکثری در خانه و الگوی غربی بانوان به معنای حضور حداکثری در جامعه امروز به بن‌بست رسیده است. بر این اساس نیاز به الگویی جدید برای زنان وجود دارد که از آن به عنوان الگوی سوم یاد می‌کنیم. الگویی که قرار نیست ترکیبی از دو الگوی قبلی، بلکه فراتر از آن‌ها باشد. الگویی که حضور زن در خانواده و رسیدن به مسئولیت‌های اجتماعی را در جایگاه خود درنظر داشته باشد.

مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: امروز تمدن غرب به بن بست رسیده و ما در یک پیچ تاریخی هستیم و بشریت آماده پذیرش یک تمدن جدید است. در شکل گیری این تمدن جدید زنان نقشی اساسی دارند. اگر تاریخ دفاع مقدس و رشادت‌های بانوان در این عرصه را مرور کنیم می‌توانیم به ترسیم الگوی سوم دست یابیم.

رجوع به فرهنگ دفاع مقدس؛ باطل‌السحر مشکلات امروز خانواده‌ها

شهنار اشکی یان نیز در این نشست با بیان خاطره‌ای از حضور خود در دفاع مقدس گفت: زمانی که من به همراه سایر اعضای خانواده برای اعزام به جبهه اعلام آمادگی کردیم، مادرم بسیار استقبال کرد. در طول دفاع مقدس نمونه‌های زیادی از مادرانی را داشتیم که صبر و استقامتی مثال زدنی داشتند؛ مادرانی که اعضای خانواده را به جبهه‌ها فرستاد و خودش نیز چرخ خیاطی خود را به مسجد اهدا کرد و خود نیز برای پشتیبانی از رزمندگان عازم شد.

جانباز دوران دفاع‌مقدس با اشاره به روحیه همدلی و وحدت شکل گرفته میان مردم و خانواده‌ها در دوران دفاع مقدس، گفت: ما در آن زمان وحدتی مثال زدنی را تجربه کردیم، اما از آن زمان هرچه فاصله گرفتیم شاهد افزایش مشکلات و فروپاشی در بسیاری از خانواده‌ها هستیم، اما معتقدم باطل‌السحر همه این مشکلات بازگشتن به فرهنگ دفاع مقدس است. به همین دلیل روایت و مرور خاطرات این مادران و اینکه چگونه این مادران، افرادی شایسته شهادت را پرورش دادند، می‌تواند بسیار کارگشا باشد.

وی با اشاره به ضرورت الگوسازی برای جوانان امروز گفت: جوانان امروز عطش دیده شدن دارند؛ ما می‌توانیم با ارائه الگوهایی، چون شهیدان همت، باکری، خرازی و امثالهم نشان دهیم که جوانان چگونه می‌توانند از انرژی جوانی خود برای دیده شدن استفاده کنند. در این جهت بنیاد حفظ آثار از سال ۱۳۹۲ اقدام به جمع‌آوری اسناد و خاطرات بانوان از دفاع مقدس کرده است. ما هزاران کتاب در ۳۱ استان کشور، از خاطرات مادران و همسران شهدا و بانوان فعال در دفاع مقدس داریم که بسیاری از آن‌ها به صورت کتاب صوتی درآمده است. امیدواریم بتوانیم ارزش‌هایی که با این خون‌ها به دست آمده به دست آیندگان برسانیم.

بیان درس‌های جنگ برای نسل امروز با قالبی نو

مهری یوشی، نیز در این نشست با بیان خاطراتی از دوران حضور خود در جبهه‌های دفاع مقدس، گفت: در سال ۵۹ با اینکه تک دختر خانواده بودم، برای کمک به رزمندگان عازم مناطق مرزی کردستان و شهر بانه شدم. در آن سال‌ها و در آن مناطق که حتی برای مردان نیز خطرناک بود، بهترین سال‌های عمرم رقم خورد؛ سال‌هایی که وقتی از خانه بیرون می‌رفتیم شهادتین را زیر لب می‌گفتیم.

این فعال فرهنگی با تاکید بر لزوم حفظ فرهنگ دفاع مقدس گفت: ما در آن دوران سبک زندگی ویژه‌ای داشتیم؛ اتاقی ساده برای زندگی و حتی مراسم ازدواجی با حضور چند مهمان که در آن بچه‌های بسیجی سرود‌های انقلابی می‌خواندند. اگرچه با انتقاداتی در آن زمان همراه شد، ولی پشیمان نیستم، چرا می‌بینیم امروز با وجود ریخت و پاش‌ها در بسیاری از خانواده‌ها و ازدواج‌ها، در نهایت کارشان به دادگاه و طلاق کشیده می‌شود.

یوشی افزود: طبیعتا بسیاری از تجربیات ما برای جوانان و نوجوانان نسل امروز ناشناخته است؛ اما جنگ با تمام سختی‌هایش درس‌های بزرگی هم به ما می‌دهد. درس‌هایی که برای نسل امروز قابل درک نیست. اما می‌توان این درس‌ها را در قالبی زیبا و جذاب به آن‌ها منتقل کرد.

تصحیح سبک زندگی زنان امروز با الگوبرداری از زنان دیروز

ادامه این مراسم با سخنان عصمت سپهری، مشاور امور خانواده و بانوان سازمان صداوسیما همراه بود که وی درباره نقش و جایگاه زنان در دوران اخیر گفت: بانوان در دوران دفاع مقدس ثابت کردند که به آن خودباوری لازم رسیدند که می‌توانند در نقش‌های مختلف، مسئولیت‌های خود را ایفا کنند. نقش زن در دوران پیش از انقلاب نقش دست دوم با محوریت زنانگی خود، به عنوان یک کالا و شیء جذاب بود. اما پس از انقلاب با آموزه‌های امام راحل باور جدیدی در این حوزه شکل گرفت.

ما شاهدیم که زنان قوی هستیم و علاوه بر اینکه نقش اصلی خودشان را در خانه به خوبی ایفا می‌کردند، نقش اجتماعی خود را هم به خوبی انجام می‌دهند. در همین زمینه امام راحل فرمودند که "این زنان هستند که انسان ساز هستند" و جایگاه و اهمیت زنان را بلند و رفیع می‌دانستند که به زن لقب انسان ساز دادند.

امروز با تهاجم فرهنگی غربی برای تضعیف جایگاه زنان و مادران مواجه هستیم که باید در این زمینه کار شود؛ کتاب‌هایی مانند کتاب «دا» به خوبی می‌تواند الگوی زن ایرانی اسلامی را بازنمایی کند، بطوری که وقتی نویسنده معروف آمریکایی کتاب دا را ترجمه کرد، گفت "اگر می‌خواهید زن ایرانی را بشناسید کتاب «دا» را بخوانید". بر این اساس اگر می‌خواهیم سبک زندگی امروز را تصحیح کنیم، باید برگردیم و سبک زندگی زنان دیروز را تبیین و به زنان امروز منتقل کنیم.
 
زنان دفاع مقدس الگوی ناب بانوان معاصر هستند
 
زنان دفاع مقدس الگوی ناب بانوان معاصر هستند
 
زنان دفاع مقدس الگوی ناب بانوان معاصر هستند
 
زنان دفاع مقدس الگوی ناب بانوان معاصر هستند
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مطهره حسابی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۰
0
0
بی نظیر و نیاز روز است موید باشید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار