کد خبر: 1021548
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۵
مالکان اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان را تکمیل کنند
یک مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی از شناسنامه‌دار کردن نیمی از املاک کشور در رهگذر تکمیل سامانه املاک و اسکان خبر داد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: در همین راستا نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از نیمه دی ماه در کل کشور ساکن و غیرساکن باید خانه‌های خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند، زیرا از اوایل سال ۱۴۰۰ تمام خدمات اجتماعی مکان‌محور می‌شود و صرفاً به کدپستی اعلامی ارائه خواهد شد. به نظرم تحریم‌های ظالمانه نفتی غربی‌ها باعث شد تا حرکت به سمت جدایی بودجه از نفت عملیاتی شود و با توسعه زیرساخت‌های شناسایی تمامی دارایی و درآمد اشخاص زمینه برای تکیه بودجه به مالیات فراهم آید. اگر‌چه تحریم‌های ظالمانه نفتی و مالی امریکا، کشور را به جهت تأمین بودجه با مضیقه مواجه کرد، اما از آنجا که زیرساخت‌های اخذ مالیات برای پوشش هزینه‌های دولت و توزیع و بازتوزیع عادلانه ثروت در کشور در حال تکمیل شدن است، می‌توان به آینده امید داشت که وابستگی بودجه دولت به نفت کاهش یابد و مالیات هزینه‌های دولت را پوشش دهد و اشخاص بر اساس مجموع دارایی و درآمد سالانه‌شان باید مالیات پرداخت کنند.

شناسایی دارایی و درآمد تمامی اشخاص از محل اشتغال، زمین و ساختمان، پول و بانک، ارز، سهام، اوراق مالی، طلا و سکه، خودرو و... نیاز به تکمیل شدن زیرساخت اطاعاتی دارد که گویی تحریم‌های ظالمانه امریکا و محدود‌سازی درآمد‌های نفتی ایران و کاهش قیمت نفت زمینه‌ای را فراهم آورد تا حرکتی جدی برای شناسایی انواع دارایی و درآمد اشخاص جهت اخذ مالیات حقه دولت و همچنین مهار سفته‌بازی در بازار‌ها و کاهش ارزش پول ملی به جهت تأمین بودجه دولت یا هزینه‌های بانکداری شناسایی شود. در همین راستا پیش‌بینی می‌شود سال ۱۴۰۰ حجم خانه‌های خالی و کم استفاده در کشور رکورد ۶ میلیون واحد مسکونی (معادل ۲۰ درصد از کل موجودی مسکن) را بزند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در سامانه املاک و اسکان تاکنون برای ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شناسنامه ایجاد کرده‌ایم که حدود ۵۰ درصد املاک کشور است. محمود محمودزاده گفت: با شروع عملیات اجرایی سامانه ملی املاک و اسکان با ارسال ۵/میلیون پیامک برای مالکان در مرحله اول ۱۰۹ هزار واحد خالی تاکنون شناسایی شده است.

جزئیات اخذ مالیات از خانه‌های خالی

از سوی دیگر سیداحسان خاندوزی در یک برنامه تلویزیونی به موضوع چگونگی اخذ مالیات از خانه‌های خالی اشاره کرده و گفت: با فرض اینکه اواسط مهرماه طرح مجلس از سوی شورای نگهبان تأیید شود، قانون سه ماه مهلت برای تدوین جزئیات ثبت‌نام مردم در سامانه ملی املاک و اسکان به اضافه تکمیل سامانه و اینکه اختلالی ایجاد نکند در نظر گرفته است که تا اواسط دی ماه خواهد بود. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دو ماه مهلت برای خوداظهاری مردم پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: طبق قانون مصوب مجلس مالیات به خانه‌های خالی شهر‌های بالای صد‌ها هزار نفر محدود می‌شود، اما به جهت اینکه املاک و اسکان باید در همه کشور شناسایی شود که چه کسانی مالک هستند، ورود اطلاعات از نیمه دی‌ماه تا آخر اسفند به طول می‌انجامد. وی ادامه داد: همه ساکنان شهر‌ها و مردم روستا‌ها از مالک و مستأجر و غیر آن باید کد پستی مکان و کد ملی سرپرست و افراد ذیل خانوار را تعریف کنند و بگویند سکونتگاه اصلی و فرعی کدام است. به گفته این نماینده مجلس، از منظر قانون غیر از سکونتگاه اصلی و فرعی در شهر دوم، اگر مکان دیگری به یک خانوار منتسب بود، باید اسناد مثبته ارائه دهد، در غیر این صورت خانه خالی تلقی می‌شود، مثلاً اگر خانواده‌ای دانشجویی دارد می‌تواند مدارک دانشگاه را ارائه دهد.

خاندوزی در مورد ضمانت اجرایی این قانون گفت: اگر خانواده‌ای در مهلت دو ماهه سکونتگاه خود در شهر‌های بالای ۱۰۰هزار نفر را اعلام نکند، این خانه خالی تلقی می‌شود. بعد از دو یا چند سال که خرید و فروش خواهد شد، مالیات تمام این سال‌ها اخذ می‌شود. وی افزود: همچنین در شهر‌های زیر ۱۰۰هزار نفر و روستا‌ها اگر اعلام نشود معادل ۲۰درصد یا یک‌پنجم جریمه ساکنان شهر‌های بالای ۱۰۰هزار نفر جریمه در نظر گرفته می‌شود. این نماینده مجلس تأکید کرد: ضمانت اجرای مهم‌تر این است که از اوایل سال۱۴۰۰ تمام خدمات اجتماعی مکان‌محور بوده و صرفاً به کدپستی اعلامی ارائه خواهد شد، مثلاً اگر یک روستایی هستید نمی‌توانید کد پستی شهر را ارائه دهید، چون بیمه روستایی و خدمات دیگر و مزایا متوقف خواهد شد.

مالیات خانه‌های خالی در انتظار دلالان

بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت عمران پردیس، افرادی که واحدهایشان آماده است اگر نسبت به دریافت دفترچه اقساط مسکن مهر اقدام نکنند تا ۱۵روز دیگر برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌شوند. سیدمهدی هدایت در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از ۵ هزار واحد مسکن مهر در پردیس از مدت‌ها قبل آماده تحویل شده است، اما با وجود اطلاعیه‌های قبلی تاکنون این مالکان برای دریافت دفترچه اقساط مراجعه نکرده‌اند. وی افزود: بر اساس تصویب هیئت مدیره شرکت عمران پردیس مقرر شده لیست این مالکان در اختیار سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی ارائه شود و همچنین در بند دیگر این مصوبه تصمیم بر این شد تا مکاتباتی با بانک مسکن انجام شود و وام ۴‌درصد این مالکان حذف و به وام عادی با سود بانکی ١٨ یا ٢۴‌درصد افزایش یابد. بنابر این گزارش به نظر می‌رسد مخاطب این هشدار دلالان مسکن مهر پردیس هستند که عمدتاً قصد سکونت ندارند و به همین دلیل از دریافت کارت اقساط خودداری می‌کنند.

اردیبهشت ماه امسال بود که هدایت از مالکیت ۲ هزار تا ۳ هزار سوداگر در بازار مسکن پردیس خبر داد، سپس از ابتدای خرداد ماه شرکت عمران پردیس تصمیم گرفت ۲۰‌درصد مبلغی را که دولت برای واحد‌های مسکن مهر پردیس هزینه کرده از متقاضیانی که از ابتدای خرداد ماه اقدام به خرید و فروش می‌کنند، دریافت کند. گفته می‌شود بعضی افراد در پردیس ۱۰۰ تا ۲۰۰واحد مسکونی در اختیار دارند.

بعد از فراهم آوردن زیرساخت‌ها جهت شناسایی دارایی و درآمد تمامی اشخاص به سادگی مالیات حقه دولت اخذ می‌شود و جلوی سفته‌بازی‌ها و کاهش ارزش پول ملی و چاپ پول برای پوشش هزینه‌های بودجه‌ای دولت گرفته می‌شود، در عین حال اشخاصی که در جامعه از زیر بازپرداخت مالیات فرار کنند، به سادگی نامشان در لیست سیاه جهت توقف ارائه خدمات بانکی، انجام معاملات، استفاده از خدمات حمل و نقل هوایی، ریلی، زمینی، آبی و... قرار می‌گیرد تا اینکه مالیات حقه را پرداخت کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار