کد خبر: 1021679
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۰
همه پازل‌های فتنه سفارتخانه‌ها در عراق در حال تکمیل شدن است. روز دو شنبه به فاصله سه روز بعد از تهدید مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به تعطیلی سفارت امریکا در عراق به دلیل زنجیره حملات ناشناس به این سفارتخانه، حال روزنامه امریکایی نیویورک‌تایمز تأیید کرده که پمپئو در یکی از تماس‌های تلفنی خود، مقام‌های عراقی را تهدید هم کرده و گفته که در صورت تصمیم به خروج از عراق، نیرو‌های امریکایی، تک تک اعضای کتائب حزب‌الله را خواهند کشت.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ۳۳ سفیر اروپایی و امریکایی در بغداد با حضور سفیر امریکا و میزبانی سفارت انگلیس در بغداد جلسه می‌گذارند و یک روز بعد، جلسه‌ای دیگر با حضور ۲۵ سفیر به میزبانی مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق برگزار می‌شود. پیام هماهنگ شده جلسه ۳۳ سفیر را ۲۵ نفر از آن‌ها به مصطفی الکاظمی منتقل می‌کنند: «یا حمله به سفارتخانه‌ها متوقف می‌شود یا اینکه ما هم مثل امریکا، سفارت‌مان را در بغداد خواهیم بست.» این پیام را نخست‌وزیر عراق در نشست سه شنبه شب هیئت دولت اعلام می‌کند و همزمان، اعلام می‌شود که معترضان عراقی، در آستانه نخستین سالروز اعتراضات، یک ماه به نخست‌وزیر عراق مهلت داده‌اند که یا خواسته‌های‌شان را برآورده کند یا دوباره به خیابان‌ها خواهند آمد.

به گزارش «جوان»، همه پازل‌های فتنه سفارتخانه‌ها در عراق در حال تکمیل شدن است. روز دو شنبه به فاصله سه روز بعد از تهدید مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به تعطیلی سفارت امریکا در عراق به دلیل زنجیره حملات ناشناس به این سفارتخانه، حال روزنامه امریکایی نیویورک‌تایمز تأیید کرده که پمپئو در یکی از تماس‌های تلفنی خود، مقام‌های عراقی را تهدید هم کرده و گفته که در صورت تصمیم به خروج از عراق، نیرو‌های امریکایی، تک تک اعضای کتائب حزب‌الله را خواهند کشت. معلوم نیست که این مقام عراقی، رئیس‌جمهور است یا نخست‌وزیر و وزیر خارجه، ولی خود نیویورک‌تایمز با نوشتن اینکه «هشدار وزیر خارجه امریکا درباره بستن سفارتخانه، برخی از مقام‌های پنتاگون را شوکه کرده» تلویحاً از قول مقام‌های امریکایی تأیید کرده که امریکا قصد ندارد به آسانی عراق را ر‌ها کند: «تهدید‌های وزیر خارجه امریکا ممکن است تا حد زیادی هیاهو‌های مبالغه‌آمیز با هدف مجبور کردن دولت عراق به انتخاب میان ایالات متحده یا ایران باشد» و اینکه «بسته شدن سفارت امریکا در عراق این پیام را مخابره خواهد کرد که واشنگتن مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق را تنها ر‌ها کرده است.»‌به نوشته نیویورک‌تایمز، طبق طرحی که امریکا داد، سفیر امریکا در عراق یا به کنسولگری امریکا در اربیل یا به پایگاه هوایی عین‌الاسد در استان الانبار منتقل خواهد شد.

سناریوی جایگزین

حالا به فاصله کمتر از یک هفته از تهدید پمپئو، قطعات یک سناریوی جایگزین که ظاهراً هدف اصلی پمپئو از تهدید در آستانه انتخابات امریکا بوده، در حال تکمیل شدن است. عصر دو شنبه یک حمله راکتی از سوی طرف‌های ناشناس به منطقه «الرضوانیه» در بغداد اتفاق افتاد که در جریان آن، یک خانه در محله البوشعبان (البوعامر) هدف اصابت دو فروند راکت کاتیوشا قرار گرفت که به تخریب کامل آن و کشته شدن هفت نفر از اعضای یک خانواده انجامید. تقریباً همه گروه‌های مقاومت عراقی از جمله کتائب سیدالشهدا‌ی عراق با تأکید بر ضرورت تحقیق درباره جنایت در «الرضوانیه» بغداد، هدف اصلی چنین حمله‌ای را اتهام‌زنی به مقاومت دانستند. کتائب حزب‌الله دیروز حتی گام از این هم فراتر گذاشت و با صدور بیانیه‌ای از دخالت امریکا در حمله راکتی مشکوک دوشنبه عصر خبر داد و خواستار تحقیق و تفحص در این باره شد. با این حال، نشست ۳۳ سفیر عربی- اروپایی مقیم بغداد که ظاهراً روز دو شنبه همین هفته با حضور «متیو تولر» سفیر امریکا به میزبانی سفیر انگلیس در بغداد برگزار شد، زمینه‌ساز فتنه‌ای شد که دیروز بخش دیگری از پازل آن تکمیل شد. بعد از این جلسه، ۲۵ سفیر از ۳۳ سفیر، درخواست جلسه‌ای با مصطفی الکاظمی را دادند که این جلسه نیز سه شنبه برگزار شد. نتیجه این جلسه، صدور بیانیه مشترک این سفرا بود که در آن آمده است: «ما نگرانی عمیق خود را از افزایش تعداد و پیچیدگی حملات علیه منطقه‌های دیپلماتیک در عراق، از جمله حملات راکتی و بمب‌های کنار جاده‌ای، ابراز کردیم.» آن‌ها در بیانیه خود حادثه دو شنبه عصر الرضوانیه را هم به حمله به سفارت امریکا پیوند زده‌اند و در حالی که هیچ سفارت غیر امریکایی تاکنون در بغداد مورد تهدید قرار نگرفته، در بیانیه خود ابراز نگرانی کرده‌اند: «ما توجه داریم که این حملات نه تنها سفارتخانه‌های خارجی [در عراق]را به خطر می‌اندازد بلکه عراقی‌ها را نیز [تهدید می‌کند]، همانطور که مرگ دلخراش خانواده‌ای در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد بعد از حمله راکتی روز دو شنبه شاهدی بر این مدعاست.» در این بیانیه که سفرا و کارداران سفارتخانه‌های استرالیا، کانادا، کرواسی، مصر، اتحادیه اروپا، فنلاند، آلمان، یونان، ایتالیا، ژاپن، اردن، بحرین، عربستان سعودی، کویت، هلند، نروژ، لهستان، کره‌جنوبی، صربستان، اسپانیا، سوئد، ترکیه، انگلیس، امریکا و دولت مستعفی یمن صادر کرده‌اند. البته ردپایی از تهدید به خروج از بغداد نیست تا وجهه دولت الکاظمی حفظ شود، ولی مصطفی الکاظمی سه شنبه شب در جلسه خود در هیئت وزیران عراق با اشاره به دیدار با سفرا و نمایندگی‌ها در بغداد گفت که امریکا و کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در اندیشه بستن سفارتخانه‌های خود در بغداد هستند. خود الکاظمی هم حادثه الرضوانیه را با حملات ناشناس به سفارت امریکا گره زده و بر اساس گزارش اسپوتنیک گفته است: «حملات موشکی ادامه دارد و آخرین آن‌ها به کشته شدن پنج نفر از جمله چند کودک منجر شد. این حملات برخی از سازمان‌های هیئت‌های دیپلماتیک و در رأس آن‌ها ایالات متحده و اتحادیه اروپا را به فکر بستن سفارتخانه‌ها انداخت.» الکاظمی افزود: «اگر امنیت در منطقه تضمین نشود، آن‌ها نخواهند توانست در عراق فعالیت کنند. اکنون مرحله تصحیح فعالیت سرویس‌های امنیتی بر اساس تخصص‌های آن‌ها است و دخالت در امور آن‌ها اوضاع امنیتی را به هم می‌ریزد.»

سفارت امریکا مرکز دیپلماتیک نیست

تحت چنین شرایطی، گروه‌های عراقی می‌گویند گزارش‌هایی که درباره تهدید پمپئو، وزیر خارجه امریکا به خروج سفارت امریکا از عراق و همچنین حمله به گروه‌های عراقی منتشر شده، تکه‌های پازلی است که هدف آن ایجاد یک آشوب و به مرکز توجه‌ها کشیدن سلاح گروه‌های مقاومت عراق و دستور کار اخراج امریکا از عراق به سناریوی ماندن نیرو‌های امریکایی است. دیروز بغداد الیوم گزارش کرد که معترضان عراقی چند روزی است برای نخستین سالروز تظاهرات مردمی در یکم اکتبر ۲۰۱۹ آماده می‌شوند. «ابو منتظر اللامی»، فعال عراقی گفته که از جمله مهم‌ترین توافقات میان فعالان (معترضان) می‌توان به مجازات عاملان قتل معترضان، راه‌اندازی قانون احزاب، تکمیل قانون جدید انتخابات طبق خواسته معترضان نه فراکسیون‌های سیاسی و انحصار سلاح در دست دولت اشاره کرد. با این حال، گروه‌های عراقی سناریوی روز‌های اخیر سفارتخانه‌ها را ساخته و پرداخته امریکا برای ماندن در عراق می‌دانند. «محمود الربیعی» عضو دفتر سیاسی فراکسیون پارلمانی «الصادقون» عراق می‌گوید که «برهم صالح» رئیس‌جمهور و «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر، «ارتش‌های الکترونیک» برای انتشار اخبار نادرست درباره سفارت امریکا در بغداد ایجاد کرده‌اند. «غضنفر البطیخ» دیگر نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور این کشور در گفتگو با «المعلومه» تصریح کرد: «تصمیم‌گیری درباره امور سیاسی و حکومتی در عراق تحت کنترل ایالات متحده است و رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر تسلیم دیکته‌های امریکایی هستند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار