کد خبر: 1021831
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۰
رئیس مجلس با مقایسه دو تفکر مدیریتی:
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چه در جنگ نظامی و چه در جنگ اقتصادی تداوم پیروزی انقلاب اسلامی در خداباوری و مردم‌باوری است به تفکر مدیریتی اشاره کرد که می‌تواند موتور پیچیده موشک کروز بسازد و در مقابل تفکری که حتی موتور برف‌پاک‌کن خودرو نمی‌تواند بسازد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف عصر دیروز در یادواره ۷۲ شهید والامقام هادی شهر در شهر بابلسر ضمن اشاره به دلاورمردی‌های رزمندگان استان مازندران در دوران دفاع مقدس، بیان کرد: نقش مردم در دوران دفاع مقدس شکوه آفرین و افتخارآفرین بود و مردم توانستند تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنند؛ امام خمینی (ره) نیز به مردم آموخت اگر به سنت الهی ایمان داشته باشند و در صحنه حاضر شوند و در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها مشارکت کنند بدون شک با اراده قوی در مقابل همه قدرت‌ها خواهند ایستاد.

تداوم پیروزی انقلاب در خداباوری و مردم‌باوری است

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) آموخت وقتی کشور و اسلام از جانب دشمن در خطر باشد فرقی نمی‌کند دشمن در مرز‌ها باشد یا چند هزار کیلومتر آن طرف‌تر به امت اسلامی ظلم کند، امریکا باشد یا شوروی سابق در دوران دفاع مقدس، در واقع چه موضوع دفاع و جنگ باشد یا جنگ اقتصادی، اساس پیروزی اسلام خداباوری و مردم‌باوری است و تداوم انقلاب اسلامی در گرو این دو مؤلفه است.

قالیباف تصریح کرد: دفاع مقدس نشان داد هر موضوع نشدنی، شدنی است؛ آن‌هایی که می‌خواهند القا کنند که نمی‌شود و نمی‌توانیم به جای تکیه بر مردم و جوانان، از دشمنان تمنا می‌کنند. رئیس قوه مقننه افزود: فرهنگ دفاع مقدس فرصتی را فراهم کرد که پیچیده‌ترین تجهیزات و امکانات از نظر علمی و تکنولوژی ساخته شود البته گاهی جای تعجب دارد وقتی که ما می‌توانیم پیچیده‌ترین موتور‌ها و گیربکس‌های انواع موشک‌های سطح به سطح، کروز و بالستیک را صد درصد داخلی بسازیم، اما در بخش‌هایی مانند ساخت خودرو به خاطر نقص برخی از قطعات مانند موتور برف‌پاک‌کن شیشه جلوی ماشین مشکل وجود دارد.

وی ادامه داد: نکات مطرح شده در یک مجموعه با دو باور و دو فرهنگ است، یک فرهنگ قادر است موتور کروز بسازد، اما در بخش دیگر صنعت نمی‌تواند موتور برف‌پاک‌کن بسازد، البته نه اینکه آن‌ها نتوانند بلکه افرادی هستند که اجازه نمی‌دهند؛ متأسفانه این افراد اعتقادی به فرهنگ و سنت الهی ندارند.

وی ادامه داد: اطمینان می‌دهیم که کشور ظرفیت حل مشکلات را دارد؛ البته مجلس شورای اسلامی مسئول اجرایی کشور نیست و طبق قانون حق دخالت در مسائل اجرایی را ندارد. قالیباف افزود: قوه مقننه باید به قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون بپردازد بنابراین به مردم قول می‌دهیم در قوه مقننه برای سیاست‌گذاری درست و اجرای قانون توسط قوه مجریه و نهاد‌های عمومی غیردولتی و بخش‌هایی که مکلف به اجرای قانون هستند به شدت نظارت کنیم. رئیس قوه مقننه گفت: ما فقط به مردم بدهکاریم و تصمیماتی می‌گیریم که مردم ذی‌نفع باشند.

شک نکنید در مجلس به حاشیه نمی‌رویم

وی ادامه داد: برخی حرف‌هایی مطرح می‌کنند که ظاهراً ساده و قابل باور است به عنوان مثال عنوان می‌کنند پس از گذشت سه ماه از روی کار آمدن مجلس قیمت دلار بالا رفته است؛ این حرف را افرادی می‌زنند که هفت سال مسئولیت اجرایی داشتند در حالی که مسئول قوه مجریه و دولت باید ارزش پول ملی را حفظ کنند. دکتر قالیباف تصریح کرد: در رابطه با مسائل عنوان شده مجلس مسئولیت مستقیم ندارد، اما اگر خلأ قانونی وجود دارد با دولت همکاری خواهیم کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس مکلف به نظارت است، اما برخی حرف‌هایی به مجلس نسبت می‌دهند که حاشیه‌ای است، شک نکنید در مجلس به حاشیه نمی‌رویم. وی ادامه داد: مسیر برنامه‌ریزی کشور در برنامه پنج ساله هفتم از سوی مجلس یازدهم و دولت سیزدهم تدوین می‌شود؛ در این برنامه پنج ساله حتماً تحول و ثبات در اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد زیرا سرزمین‌مان دارای ظرفیت است. دکتر قالیباف گفت: بخش عمده مشکلات به دلیل سوء تدبیر و بدمدیریتی در استفاده از امکانات است، البته مشکل اینجاست که مردم را نیز از صحنه خارج کردیم، اما هرگاه موفقیتی به دست آوردیم در گرو حضور مردم بوده است. رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وقتی حدود ۸۰ درصد اقتصاد دولتی است این امر محکوم به ضعف، از بین بردن سرمایه و فساد است؛ آنجا که برخی موارد به بخش خصوصی واگذار شد نیز عمدتاً خواسته سازی است بنابراین امروز نیازمند بهره‌گیری از فرهنگ شهدا هستیم.

۴ تصمیم مهم مجلس در ۴ ماه گذشته

دکتر قالیباف تصریح کرد: بر این اساس طی گذشت چند ماه از تشکیل مجلس یازدهم تصمیمات مهمی از سوی نمایندگان در حوزه‌های مختلف از جمله مسکن اتخاذ شد که آثار کوتاه‌مدت و بلندمدت داشته باشد. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ابتدا موضوع اخذ مالیات از خانه‌های خالی به تصویب رسید تا جلوی برخی سفته‌بازی‌ها گرفته شود که این امر آثار کوتاه مدت دارد، اما مؤثر خواهد بود. وی ادامه داد: همچنین بحث جهش تولید مسکن نیز در دستور کار قرار گرفته است زیرا در کشور به یک میلیون مسکن در هر سال نیاز داریم و این در حالی است که امروزه فکر خانه‌دار شدن برای کارگران و کارمندان امکان‌پذیر نیست. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما عهدمان را که با مردم مستضعف و طبقه محروم - که صاحبان اصلی انقلاب هستند - بسته‌ایم، فراموش نکردیم. وی ادامه داد: همچنین در حوزه بورس نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شد که بی‌سابقه بود، ظرف ۲۵ روز لایحه دو فوریتی دولت برای افزایش سرمایه بدون حق تقدم به تصویب رسید و ابلاغ شد. دکتر قالیباف گفت: همچنین طرحی در حال بررسی است که کلیات آن تصویب شده مبنی بر ارائه کالابرگ الکترونیکی برای خانوار‌ها که قرار است به آن رسیدگی شود.

برای کمک به دولت مضایقه نخواهیم کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: البته در کمتر از یک سال فرصت باقی مانده از دولت دوازدهم برای کمک به دولت از هیچ مسئله‌ای مضایقه نخواهیم کرد و در جنگ اقتصادی برای گره‌گشایی از مردم، دولت را کمک خواهیم کرد. وی ادامه داد: در این بین نباید فراموش شود برخی درصدد تشتت در مدیریت هستند که ما به دنبال آن نیستیم، اما حق نظارت دقیق و پیگیری در راستای برداشتن فشار از دوش مردم را مسلم می‌دانیم و طبق آن حرکت می‌کنیم. قالیباف افزود: برخی انتقاد می‌کنند چرا در جمع مردم حضور پیدا می‌کنیم زیرا به موضوع پروتکل‌های بهداشتی آسیب می‌زند که باید عنوان کرد مگر در دوران دفاع مقدس که سرزمین‌مان در خطر بود جان بر کف پشت خاکریز‌ها نمی‌ایستادیم؛ امروز نیز جنگ اقتصادی است و مجلس باید در میان مردم باشد و نمی‌توانیم به هر بهانه‌ای بگوییم این امر امکان‌پذیر نیست.

قالیباف: باید مردم را در اقتصاد مشارکت دهیم

در حوزه اقتصاد به مشارکت مردم و انسجام مدیریتی نیاز داریم که باید به صورت دقیق به آن توجه داشته باشیم و نیازمند به تفکیک مأموریت و برنامه‌ها در سطوح مختلف هستیم.

دکتر محمدباقر قالیباف همچنین صبح دیروز در نشستی مشترک با مجمع نمایندگان و همچنین مدیران کل استان مازندران به بررسی نظام مسائل این استان پرداخت. قالیباف در این نشست تصریح کرد: ما امروز موظف هستیم که حرف مردم را بزنیم و برای حل مشکل مردم ورود پیدا کنیم، واقعاً مازندران ظرفیت‌های مناسبی دارد ولی باید بپذیریم که مردم مشکلات جدی در این استان دارند. وی با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه ما این است که آسیب‌شناسی از مشکلات جدی استان داشته باشیم که با این همه فرصت‌هایی که در استان وجود دارد، چرا به خوبی اداره نمی‌شود و گیر کار کجاست، گفت: کشاورزی و گردشگری مزیت بزرگ استان مازندران و باید برای این حوزه‌ها به خوبی چاره‌اندیشی کنیم، ما دولت و قوه مجریه نیستیم، مجلس شورای اسلامی باید ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری‌ها را به درستی انجام دهد و پایه‌های حکمرانی درست همراه با نظارت را انجام دهیم. قالیباف در عین حال اضافه کرد: از دخالت در کار اجرایی باید پرهیز کنیم، برای قوه مجریه قانون تعریف دارد و متولیان امر باید به مجلس و نمایندگان پاسخگو باشند.

دفاع مقدس، الگوی موفق مشارکت مردمی

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در کشور، گفت: کار‌هایی در کشور موفق بوده که مردم در این حوزه‌ها مشارکت داشتند، در حوزه دفاع مقدس این موضوع به اثبات رسیده است که نشان داد خداباوری و مردم‌باوری رمز موفقیت ما در پیروزی دفاع مقدس بوده است. رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در حوزه اقتصاد به مشارکت مردم نیاز داریم، اولاً نیازمند به یک انسجام مدیریتی هستیم که باید به صورت دقیق به آن توجه داشته باشیم، همچنین نیازمند به تفکیک مأموریت و برنامه‌ها در سطوح مختلف هستیم. وی اضافه کرد: مهم‌ترین و اساسی‌ترین کاری که مجلس یازدهم به عنوان مجلس انقلابی انجام می‌دهد امیدآفرینی است که در برنامه پنج ساله باید به گونه‌ای کار را انجام دهیم که از ظرفیت مردمی در اجرای برنامه‌ها استفاده کنیم. قالیباف خاطر نشان کرد: در تدوین برنامه‌ها باید مردم‌محوری به خوبی دیده شود، در دولت سیزدهم و آغاز نوشتن برنامه مجلس یازدهم و دولت سیزدهم باید برنامه‌ای را تنظیم کرد که در سه سطح ملی، منطقه‌ای و محلی تدوین شود. وی اضافه کرد: باید برای این سه سطح احکام دقیق و مشخصی بنویسیم و احکام منطقه‌ای ما منطبق بر موضوعات محلی و در تنظیم با مسائل ملی اتفاق بیفتد. رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به هم‌پوشانی مناطق در برنامه‌ریزی هم باید توجه شود، در تصمیمات باید به سرنوشت مردم توجه داشته باشیم و توانمندسازی مردمی را باید مورد هدف قرار دهیم. وی ادامه داد: باید زنجیره پیشران توسعه‌ای را در کشور به خوبی ببینیم تا توسعه اتفاق بیفتد و ظرفیت‌های منطقه‌ای را به خوبی احصا کنیم.

دولت ارزش پول ملی را رها کرده است

رئیس قوه مقننه بیان کرد: گاهی قوه مجریه به جای دخالت در جزئیات اداره یک بخشداری و دهیاری در حوزه دفع پسماند زباله دخالت می‌کند، اما مشاهده می‌شود هیچ کدام به درستی سامان نمی‌یابد. قالیباف ادامه داد: برنامه‌ریزی برای توسعه باید دقیق باشد، در سطح ملی و در مجلس باید قانون‌گذاری را به گونه‌ای اعمال کنیم که ارزش پول ملی حفظ شود، دولت ارزش پول ملی را رها کرده و در کنار آن به عنوان نمونه می‌خواهد موضوع زباله مازندران را حل کند که این موضوع را هم نمی‌تواند حل کند، وقتی ارزش پول ملی کاهش پیدا کند آیا می‌شود که تحول در کشور ایجاد کرد، شرط تحول در اقتصاد ثبات اقتصادی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار