کد خبر: 1021855
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۶
در بحبوحه تنش میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، ترکیه همچنان در مدیترانه درگیر مناقشه گازی با یونان است و در این مورد، اتحادیه اروپا نیز به سختی آنکارا را هدف انتقاد قرار داده است. در چنین شرایطی، ایروان با مذاکره برای آتش‌بس در منطقه قره‌باغ اعلام آمادگی کرده ولی آنکارا همچنان با جانبداری از باکو در آتش ناآرامی‌ها می‌دمد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: وزارت امور خارجه ارمنستان روز جمعه اعلام کرد که برای تعامل با سازمان همکاری‌های امنیتی اروپا (OSCE) به منظور برقراری مجدد آتش‌بس در منطقه قره‌باغ آمادگی دارد، این در حالی است که صبح روز جمعه وزارتخانه‌های دفاع آذربایجان و ارمنستان با بیان اینکه درگیری‌های شدید بین دو کشور در منطقه قره‌باغ همچنان ادامه دارد، اعلام کرده بودند اهدافی از طرفین را نابود کرده‌اند. در بیانیه وزارت دفاع آذربایجان آمده است: «نیرو‌های مسلح آذربایجان کنترل برخی بلندی‌های استراتژیک را در منطقه آغ‌دره حوالی ماتاغیس به دست گرفته‌اند.» وزارت دفاع ارمنستان نیز اعلام کرده بود پدافند هوایی این کشور صبح دیروز یک فروند هواپیمای نظامی و یک پهپاد متعلق به ارتش آذربایجان را سرنگون کرده است.

اردوغان: از باکو حمایت می‌کنیم

در چنین فضای متشنجی که تلاش‌ها برای خاموش کردن هر چه سریع‌تر آتش جنگ در منطقه افزایش یافته است، رجب طیب اردوغان روز پنج‌شنبه در راستای سیاست‌های جاه‌طلبانه خود، بار دیگر بر حمایت مجدد آنکارا از جمهوری آذربایجان تأکید کرد و گفت: «ترکیه بر مبنای دیدگاه دو دولت- یک ملت، با تمام ابزار‌های خود از آذربایجان حمایت می‌کند. اگر ارمنستان از اراضی اشغالی آذربایجان عقب‌نشینی کند، صلح پایدار در منطقه حاصل می‌شود.» وی که کشورش در معرض اتهام انتقال مزدوران سوری به قره‌باغ قرار دارد، گفت: «به کسانی که از رژیم سرکش (ارمنستان) حمایت می‌کنند، هشدار می‌دهم که به وجدان مشترک بشری باید پاسخگو باشند.» رئیس‌جمهور ترکیه برخی طرف‌ها از جمله طرف اروپایی را که خواستار برقراری آتش‌بس هستند هم خطاب قرار داد: «قابل قبول نیست که گروه مینسک اکنون خواستار آتش‌بس در قره‌باغ کوهستانی شود. آن‌ها باید ابتدا از ارمنستان بخواهند که به اشغالگری در قره‌باغ خاتمه دهد.»

ترکیه از اقدامات یکجانبه دست بردارد

اظهارات جانبدارانه اردوغان از باکو در شرایطی مطرح می‌شود که روابط میان آنکارا و آتن در هفته‌های اخیر بر سر اکتشافات منابع گاز در دریای مدیترانه به وسیله ترکیه و اختلافات مرزی دو کشور در این دریا متشنج بوده است. اورسولا فن درلاین رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه در دیدار با سران اروپایی در بروکسل، از آنکارا خواست از اقدامات یکجانبه در شرق مدیترانه خودداری کند. وی به خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا خواهان روابطی مثبت و سازنده با ترکیه است و این به نفع آنکارا هم خواهد بود، اما این فقط در حالتی مؤثر خواهد بود که اقدامات تحریک‌آمیز و فشار‌ها متوقف شود. رئیس کمیسیون اروپا گفت: «ما از ترکیه انتظار داریم از حالا به بعد از اقدامات یکجانبه خودداری کند. در صورت بروز چنین اقداماتی از سوی آنکارا، اتحادیه اروپا از همه ابزار‌ها و گزینه‌های موجود استفاده خواهد کرد. ما جعبه ابزاری داریم که می‌توانیم فوراً به کار بگیریم.»

شارل میشل رئیس شورای اروپا هم گفت که اتحادیه اروپا روابط نزدیک‌تری در زمینه‌های تجاری و سایر بخش‌ها به ترکیه پیشنهاد می‌کند، اما تهدید استفاده از تحریم را در صورت کاهش نیافتن تنش در مدیترانه حفظ می‌کند.

انفجار پل میان ارمنستان و آذربایجان

دادستان کل جمهوری آذربایجان روز جمعه اعلام کرد که طی چهار روز درگیری میان نیرو‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان ۱۶شهروند این کشور در نتیجه حملات توپخانه‌ای ارمنستان به مناطق مسکونی کشته و ۵۵ نفر زخمی شدند. ۱۶۳واحد مسکونی تخریب و ۳۶ مکان غیرنظامی دیگر هم خسارات جدی دیده‌اند. ستاد عملیاتی قره‌باغ نیز ویدئویی از انفجار پلی که قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند، منتشر کرده است. در این ویدئو، نیرو‌های مسلح آذربایجان زیرساخت‌های کشوری و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند.

سلاح اسرائیلی در جبهه قره‌باغ

در ارمنستان نیز اخباری از اینکه آشوت پاشینیان تنها پسر نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان برای جنگیدن با ارتش جمهوری آذربایجان به قره‌باغ رفته، منتشر شده است. همچنین آنا ناگدالیان سخنگوی وزارت امورخارجه ارمنستان اعلام کرد که کشورش سفیر خود در اسرائیل را در ارتباط با ارسال اسلحه از سوی این رژیم به آذربایجان فرا می‌خواند. ناگدالیان در این مورد گفت: «تحویل تسلیحات بسیار مدرن به آذربایجان از سوی اسرائیل برای ما قابل پذیرش نیست، به ویژه هم‌اکنون در شرایط عملیات تهاجمی آذربایجان تحت حمایت ترکیه علیه قره‌باغ. با در نظر داشت این موضوع، وزارت امورخارجه تصمیم گرفت سفیر خود در اسرائیل را برای مشورت فرابخواند.»

تأکید واشنگتن، پاریس و مسکو بر گفتگو

دونالد ترامپ، امانوئل ماکرون و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهوری امریکا، فرانسه و روسیه در قالب گروه میانجی مینسک، سازمان امنیت و همکاری اروپا در بیانیه‌ای، افزایش تنش‌ها در خطوط تماس در قره‌باغ را محکوم کردند و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفتند.

امضاکنندگان بیانیه، طرفین را به توقف فوری درگیری‌ها فراخوانده‌اند. آن‌ها همچنین از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواسته‌اند با میانجیگری گروه مینسک بدون هرگونه پیش‌شرط، گفتگو‌ها را در سریع‌ترین زمان از سر بگیرند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار