کد خبر: 1021984
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵
معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان به صراحت اعلام کرده‌است که کشورش با هدف برون‌رفت از فهرست کشور‌های حامی تروریسم، با رژیم صهیونیستی سازش خواهد کرد. در چنین فضایی که تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها ادامه دارد، دو گروه فتح و حماس از دستیابی به توافق اولیه خبر داده‌اند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: مدت زمان زیادی از عادی‌سازی روابط میان امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی نگذشته‌بود که رهبران فلسطینی از جمله سران فتح و حماس در بیروت بر لزوم پیگیری وحدت به منظور مقابله با معامله قرن و طرح الحاق تأکید کردند. دو گروه فلسطینی در نشست دیگری در آنکارا، مقاومت مسلحانه به دور از سازش با دشمن اسرائیلی را مد‌نظر قرار دادند. در این راستا، جنبش حماس صبح روز شنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن تشریح جزئیات نشست‌های دوجانبه میان رهبران دو جنبش فتح و حماس در هفته‌های اخیر تأکید کرده‌است که نهایی شدن مشارکت ملی با حضور همه گروه‌های فلسطینی و اتمام پرونده وحدت ملی یک انتخاب راهبردی است که جنبش‌های فتح و حماس بر اجرای آن تأکید دارند.

در این بیانیه آمده‌است: «گفتگو‌های دوجانبه میان فتح و حماس با وجود اهمیت فراوانی که دارد، جایگزین گفتگو‌های جامع با حضور همه گروه‌های فلسطینی نیست، بلکه مقدمه‌ای برای تسهیل روند این گفتگو‌ها در آینده نزدیک است. هیچ جایگزینی برای وحدت فلسطینی‌ها وجود ندارد و وحدت ملی تنها راه تحقق آرزوی ملت فلسطین یعنی آزادی فلسطین، بازگشت آوارگان و پاکسازی فلسطین از آلودگی اشغال و اشغالگران است.» حماس تأکید کرد که خواهان تشکیل فوری ساختار‌های یکپارچه فلسطینی و از سرگیری اقدامات مردمی در عرصه داخلی است. از این‌رو، گفتگو‌های ملی همه‌جانبه با مشارکت همه گروه‌ها باید از سرگرفته شود و در برابر چالش‌ها از جمله روند عادی‌سازی روابط و محاصره همه‌جانبه غزه اقدام شود. جنبش حماس همچنین مشارکت همه گروه‌های فلسطینی را در داخل و خارج در روند سیاسی جدید حق همه آن‌ها دانسته و بر لزوم مشارکت حداکثری فلسطینی‌ها در ساختار‌های سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) تأکید کرده‌است.

استقبال از رئیس کمیته فلسطین در پارلمان ترکیه

در پی توافق اولیه، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با حسن توران، رئیس کمیته فلسطین در پارلمان ترکیه دیدار و از این کشور به دلیل حمایت از مسئله فلسطین در طول سال‌های گذشته قدردانی کرد. دفتر هنیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در این دیدار آخرین تحولات و چالش‌ها در رابطه با مسئله فلسطین و راه‌های مقابله با آن از جمله مسیر وحدت ملی و تلاش‌های انجام شده در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت.»

توران هم با تأکید بر حمایت آنکارا از ملت فلسطین تا دستیابی به حقوق کامل خود، از گام‌های اخیر گروه‌های فلسطینی به ویژه فتح و حماس برای بازگرداندن وحدت ملی استقبال کرد.

به تل‌آویو نیاز داریم

از چندی پیش، اخباری درباره احتمال قرار گرفتن نام سودان در فهرست کشور‌هایی که اقدام به عادی‌سازی کرده‌اند، منتشر شده‌بود. محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان در صفحه توییتر به دیدار روز جمعه خود در جوبا، پایتخت سودان جنوبی با فرستاده امریکا و گفتگو درباره امضا توافق صلح اشاره کرد.

وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی النیل الأرزق در این مورد گفت: «دونالد بوث فرستاده امریکا به خارطوم درباره حذف نام سودان از فهرست کشور‌های حامی تروریسمی در نزدیک‌ترین زمان ممکن دریافت کرده‌ایم. ما در مسیر برقراری روابط با دولت اسرائیل قدم برمی‌داریم. از هیچکس نمی‌ترسیم. ما به اسرائیل نیاز داریم. اگر عمر البشیر رئیس‌جمهور برکنار شده سودان تغییر نمی‌کرد، خود وی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل تلاش می‌کرد و او به من اطلاع داده‌بود که سودان با اسرائیل صلح خواهد کرد.» حمیدتی تأکید کرد: «مسئله فلسطین مهم است و در خصوص این مسئله عواطف و احساساتی وجود دارد، اما حد و مرزی بین سودان و دولت اسرائیل وجود ندارد و منفعت سودان مهم‌تر است و ما از محاصره خسته شده‌ایم.» جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین در واکنش به سخنان معاون شورای حاکمیتی سودان، اقدام به عادی‌سازی را خنجری بی‌سابقه از سودان و قومیت‌ها و جنبش‌های این کشور بر پشت فلسطین دانست.

فروش سلاح با مجوز تل آویو

پس از عادی‌سازی روابط میان صهیونیست‌ها و ابوظبی، یکی از چالشی‌ترین مسائل موضوع فروش جنگنده اف ۳۵ به امارات بود؛ اقدامی که می‌توانست برتری نظامی صهیونیست‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد. روزنامه جروزالم پست از ارائه طرحی در مجلس نمایندگان امریکا خبر داده‌است که در صورت تصویب، رئیس‌جمهور امریکا را ملزم می‌کند در صورت تصمیم به فروش تسلیحات به کشور‌های غرب آسیا، با دولت و نخست وزیر اسرائیل مشورت شود تا برتری تسلیحاتی تل‌آویو به خطر نیفتد. نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه از این طرح حمایت می‌کنند. البته هم‌اکنون، چنین قانونی موسوم به برتری کیفی نظامی (QME) در ایالات‌متحده وجود دارد، اما کنگره بر آن نظارت دارد و نه تل‌آویو.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار