کد خبر: 1022003
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۸
کرونای ترامپ؛ رئیس‌جمهور امریکا به ویروسی مبتلا شده که اقتصاد جهانی را به لرزه درآورده است و حالا با این خبر، اوضاع اقتصادی جهان باز هم تحت تأثیر و همه‌چیز در سراشیبی قرار گرفت.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: روز جمعه مصادف با آخرین روزکاری بورس‌های جهان خبر ابتلای ترامپ به کرونا منتشر شد که بلافاصله با واکنش بورس‌های جهانی و بازار‌های مالی مواجه شد. وال‌استریت که قلب تپنده اقتصاد ایالات متحده است، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند.

سقوط قیمت نفت

قیمت نفت در واکنش به خبر ابتلای رئیس‌جمهور امریکا به کووید - ۱۹ و نگرانی‌های صنعت از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان و آسیب دیدن بیشتر تقاضا، افت چشمگیری پیدا کرد و برای دومین هفته متوالی کاهش یافت.

فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد بازار در گروه پرایس فیوچرز در یادداشتی نوشت: «خبر مثبت‌شدن تست کرونای ترامپ و همسرش، دور جدیدی از ابهامات را به وجود آورده و وحشت از موج دوم شیوع بیماری را که به اقتصاد و تقاضای پیش‌بینی شده برای انرژی آسیب خواهد زد، تشدید کرده است.»

بهای معاملات وست‌تگزاس اینترمدیت برای تحویل در نوامبر یک دلار و ۶۷ سنت معادل ۳ /۴ درصد کاهش یافت و در ۳۷دلار و پنج سنت در هر بشکه بسته شد که پایین‌ترین قیمت از هشتم سپتامبر بود.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر یک دلار و ۶۶ سنت معادل ۱/۴ درصد کاهش یافت و به ۳۹ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه بسته شد که پایین‌ترین قیمت از ۱۲ ژوئن بود. بهای وست تگزاس اینترمدیت برای کل هفته حدود ۸ درصد و بهای نفت برنت ۴/ ۷ درصد کاهش یافت.

شاخص نفت امریکا در سپتامبر ۶/۵ درصد کاهش ماهانه داشت، اما برای سه ماهه سوم ۴/ ۲ درصد رشد نشان داد. نفت برنت در سپتامبر ۶/ ۹ درصد و در سه ماهه سوم ۵/۰ درصد کاهش ثبت کرد.

ترامپ در توئیتی نوشت: «امشب تست کووید - ۱۹ من و بانوی اول مثبت اعلام شد، ما فوراً قرنطینه و روند بهبودی را آغاز خواهیم کرد.»

به گفته تحلیلگر مرکز تحلیلگران انرژی جی‌بی‌سی، این خبر باعث ابهام درباره آینده کمپین انتخاباتی و احتمالاً رهبری امریکا شد. قیمت نفت روز پنج‌شنبه تحت تأثیر نگرانی‌ها از ضعیف‌شدن تقاضا بر اثر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و با وجود محدودشدن عرضه امریکا در پایین‌ترین قیمت از اواسط سپتامبر تاکنون بسته شد. طبق آمار رویترز، موارد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در جهان به بیش از ۳۴ میلیون نفر افزایش پیدا کرد که حدود ۲ میلیون نفر بالاتر از اواخر هفته گذشته بوده است. شمار قربانیان پاندمی هفته گذشته از مرز یک میلیون نفر گذشت و چندین کشور محدودیت‌های مقابله با شیوع بیماری را تشدید کرده و به دنبال اجرای قرنطینه بوده‌اند و این موضوع نگرانی‌ها نسبت به تضعیف شدن بیشتر تقاضا برای نفت را برانگیخته است.

آمار روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی امریکا نشان داد، ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۲۵سپتامبر، ۲ میلیون بشکه کاهش داشته که سومین کاهش هفتگی متوالی بوده است.

به گفته مارشال استیوز، تحلیلگر بازار‌های انرژی در شرکت‌ای اچ اس مارکیت، بازار نفت پیش از اعلام ابتلای ترامپ به کووید - ۱۹ دچار کاهش قیمت شده بود و نگرانی‌ها نسبت به رشد تقاضا در سه ماهه چهارم، جو بازار را تیره کرده است.

سرمایه‌گذاران در بازار‌های نفت به دقت روند شیوع بیماری را که در بخش‌هایی از اروپا تشدید شده است زیر نظر دارند، زیرا در صورت کندی رشد اقتصادها، تأثیر مستقیمی بر تقاضا برای کالا‌ها خواهد داشت.

وضعیت بورس‌های اروپایی و آسیایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۳۹ /۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۱۲/ ۵۹۰۲ واحد بسته شد. شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۳۳/ ۰ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۰۴/ ۶۸۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با صعود ۰۲/ ۰ درصدی در سطح ۸۸/ ۴۸۲۴ واحد بسته شد.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با افت ۶۷/۰ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۹۰/ ۲۹ واحدی پایین رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ‌کنگ ۷۹/ ۰ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۰۵/۴۵۹ واحد بسته شد. در چین شاخص» شانگ‌های کامپوزیت «کاهش ۱/ ۰ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۹/ ۴۵۸۷ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص «اس‌اند پی اس‌اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۳۹/۱ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۰/۵۷۹۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن صعودی بود.
تکمیل بدشانسی

ابن اتفاقات در شرایطی رخ داده است که به اعتقاد کارشناسان بین‌المللی اقتصاد، اگر کنگره نتواند اقدامات تشویقی را به تصویب برساند یا ویروس کرونا بیشتر شیوع کند، اقتصاد امریکا به رکود می‌رود. بر اساس اعلام وزارت بازرگانی امریکا تولید ناخالص داخلی در امریکا در سه ماهه گذشته افت ۴/۳۱ درصدی داشت و بیشترین افت را از زمانی که دولت از سال ۱۹۴۷ شروع به ثبت رشد اقتصادی کرده، رکورد زده است. بدترین سه ماهه اقتصادی امریکا در سال ۱۹۵۸ بود که تولید ناخالص داخلی کشور ۱۰ درصد نسبت به پایه سال کاهش داشت. آمار‌های جدید نشان می‌دهد که در حال حاضر بیشترین کاهش رشد اقتصادی را با ۷/۳۱ درصد در سه ماهه اخیر تجربه کرده است.

براساس تحلیل‌های اقتصادی اداره کار امریکا، کاهش رشد اقتصادی در سه ماهه دوم مربوط به شیوع بیماری کووید - ۱۹ است که به شهروندان امریکایی اعلام شد در خانه بمانند و البته در ماه می‌و ژوئن بخشی از این محدودیت‌های قرنطینه و کسب و کار در بخشی از مناطق این کشور برداشته شد و پرداخت‌های مالی کرونایی بین خانوار‌ها و مشاغل در این کشور توزیع شد.

براساس این گزارش اقتصاد امریکا در سه ماهه نخست ۵ درصد افت داشت که نشانه‌ای بر پایان توسعه ۱۱ ساله اقتصاد این کشور بود که بیشترین دوره طولانی در تاریخ این کشور محسوب می‌شد.

اقتصاددانان انتظار دارند رشد اندک اقتصادی را در سه ماهه پایانی امسال در امریکا شاهد باشند که در محدوده ۴ درصد خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار