کد خبر: 1022139
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۴
روز گذشته یعنی در نخستین روز اعمال محدودیت‌های کرونایی در تهران و هفت استان دیگر کشور، یک‌بار دیگر فوتی‌های کرونا به بالای ۲۰۰ نفر رسید و طبق گزارش وزارت بهداشت ویروس تاجدار ۲۱۱ مورد دیگر از مبتلایان را به کام مرگ کشید. افزایش آمار مبتلایان و افراد نیازمند بستری در حالی است که رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هشدار داده‌است با وجود آنکه ۱۰۵ بیمارستان در پایتخت بیماران کرونایی را پذیرش می‌کنند، اما در حال حاضر در بیمارستان‌های تهران جایی برای بستری بیماران جدید کرونایی نیست.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: طی ۲۴ ساعت منتهی به ۱۳ مهرماه، ۳ هزار و ۶۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۸۳ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۷۱ هزار و ۷۷۲ نفر رسید.

در طول همین زمان، ۲۱۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۹۵۷ نفر رسید. ۴هزارو۱۵۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۳۸۹ هزار و ۹۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.

استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

فوت ۱۳۶ تهرانی در روز شنبه

با وجود تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای اعمال محدودیت‌های یک هفته‌ای در تهران ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه محدودیت‌های یک هفته‌ای چاره‌ساز مشکل تهران نیست، خواستار اعمال محدودیت‌های دو هفته‌ای در تهران شد.

وی با بیان اینکه با چند اپیدمیولوژیست صحبت کردم و آن‌ها معتقدند که تعطیلات یک هفته‌ای فقط فراز و فرود در سیر اپیدمی ایجاد می‌کند، گفت: «اگر نتوانیم این محدودیت‌ها را درست کنترل کنیم بعد از آن باز هم شاهد اوج بیماری خواهیم بود و باید به مسئولان گفت که اگر نمی‌توانند کار و تصمیم بهتری داشته باشید، همان اپیدمی گله‌ای را دنبال کنید.»

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه وضعیت تهران قرمز است و ۱۳۶ تهرانی روز شنبه از این بیماری فوت کردند، ادامه داد: برای مهار شیوع کرونا لازم بود که به جای یک هفته، دو هفته تهران تعطیل شود. خداکرمی با بیان اینکه این در حالی است که اگر مسافرت‌ها محدود نشود، مجدداً شاهد حرکت ویروس به سمت نقاط پاک کشور خواهیم بود، افزود: «درست است که احیای اقتصادی مهم است، اما جان مردم مهم‌تر است.»

۸۰ درصد قربانیان کرونا سالمند هستند

در میان گروه‌های سنی مختلف سالمندان بیش از سایر گروه‌ها در معرض آسیب کرونا هستند.

علیرضا رئیسی در مراسم ویژه روز جهانی سالمند گفت: «سالمندان در سراسر جهان بیش از سایر گروه‌ها در معرض خطر ابتلا و مرگ و میر کرونا قرار دارند. در کشور ما حدوداً ۸۰ درصد مرگ و میر‌های کرونا مربوط به سالمندان است که در دنیا نیز روند به همین شکل است. در ایران با توجه به فرهنگ غنی ما و آموزه‌های دینی ۹۹ درصد سالمندان در خانه‌های خود زندگی می‌کنند و همین سبب می‌شود کمتر از سالمندانی که در خانه سالمندان هستند در معرض خطر باشند.»

رضا گلپیرا، مدیر کل مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت هم با بیان اینکه به دلیل کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تعداد افراد سالمندی که به کرونا آلوده می‌شوند، افزود: «در حال حاضر دغدغه ما بابت این است که مردم بیشتر رعایت کنند؛ مردم خسته شدند و دیگر به پروتکل‌های بهداشتی توجهی نمی‌کنند. در اسفند و فروردین تعداد افراد مسنی که به کرونا آلوده می‌شدند، کم بود. زیرا خانواده‌ها قبول کرده بودند که به سالمندان نزدیک نشوند. در عین حال سالمندان نیز خودشان را در منزل قرنطینه کرده و مراقب بودند. این در حالی‌است که اکنون تعداد افراد سالمندی که آلوده می‌شوند، زیاد شده‌است. علت اصلی آن هم خستگی روحی فرد و حضور بدون رعایت پروتکل در جامعه است. همچنین خانواده‌ها هم بدون دقت در استفاده از ماسک یا فاصله‌گذاری با هم رفت و آمد می‌کنند که در حال حاضر شاهد تجمعات بزرگ و برگزاری مراسم‌ها هستیم.»

افزایش تعداد اتوبوس کاراتر و اثرگذارتر از افزایش تخت

گلپیرا با تأکید بر اینکه وضعیت هنوز تغییر نکرده و همچنان در وضعیت بحران قرار داریم و تا زمان سفید شدن کامل کشور همه باید رعایت کنند، درباره وضعیت پاییز و همزمانی کرونا و آنفوآنزا گفت: «آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی است. البته نمی‌توان گفت که آنفلوآنزا تأثیرگذار نیست و قطعاً این بیماری پیک ما را شدیدتر خواهد کرد. در سال گذشته هم که کرونا نبود، ما به دلیل شیوع آنفلوآنزا درگیر بودیم و بیمارستان‌هایمان بسیج بودند، اما خداروشکر به خوبی و با کمترین میزان مرگ و میر بیماری را کنترل کردیم. امسال وضعیت مقداری متفاوت است، اما یادمان نرود که آنفلوآنزا هم بیماری تنفسی است. مسلماً همزمانی این دو بیماری بار بیماران را افزایش می‌دهد، اما امیدواریم که بیش از آنچه قابل کنترل باشد، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.»

مدیر کل مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با تأکید بر پیشگیری و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی مردم تصریح کرد: «همه از وزارت بهداشت این توقع را دارند که هرچه سریع‌تر بر تعداد تخت‌های بیمارستانی اضافه شود، کادر مجرب و تازه نفس بیشتر ارائه خدمت دهند، اما هیچکس نمی‌گوید در مترو چه کنیم؟ چرا در هواپیما و مترو و اتوبوس هیچ رعایتی نمی‌شود؟»

وی ادامه داد: «باید توجه کرد برای ایجاد یک تخت بیمارستانی ۲ میلیارد تومان هزینه نیاز است و روی مردم و دولت فشار می‌آید، اما فرض کنید که بتوانیم ۱۰ درصد تعداد اتوبوس‌های درون شهری را افزایش دهیم یا زمان ایستادن اتوبوس در ایستگاه را پنج دقیقه کاهش دهیم، آیا این منطقی‌تر نیست؟ اگر شرکت‌های هواپیمایی یک در میان مسافر سوار کنند، ریسک ابتلا به کرونا پایین‌تر نمی‌آید؟ بنابراین باید همه این موارد را مدنظر قرار دهیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار