کد خبر: 1022166
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۰
دونالد ترامپ به رغم گزارش‌های ضد و نقیض درباره سلامتش، بر تصدی امور تأکید دارد و همین باعث شده که نگرانی‌ها درباره کنترل قوای استراتژیک و هسته‌ای امریکا در شرایط وخامت حال رئیس‌جمهور بیش از هر موقع دیگری مطرح شود قوایی که هرگونه اشتباه محاسبه آن‌ها درباره ارزیابی خطر دشمنان فرضی، می‌تواند یک فاجعه جهانی خلق کند
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سرنوشت ترامپ به دلیل گزارش‌های متناقض درباره وضعیت سلامت وی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. با این حال، او مسئولیت‌های خود را به معاونش منتقل نکرده است. در چنین اوضاع و احوالی، بحث‌هایی جدی از یک‌سو درباره سرنوشت انتخابات درصورتی که ترامپ از کرونا جان به در نبرد، مطرح است و از طرف دیگر چالشی جدی‌تر هم درباره کنترل قوای استراتژیک و اتمی امریکا در شرایط بیماری رئیس‌جمهور به سطح رسانه‌ها آمده است. دیروز گزارش‌هایی منتشر شده درباره اینکه دو فروند هواپیما برای مأموریت ویژه تعیین پروتکل‌های امنیتی به زیردریایی‌های مجهز به موشک‌های بالستیک، به پرواز در آمده‌اند. مجموعه این تحولات وضعیت امریکا و جایگاه آن در تحولات جهانی را پیچیده و از همیشه خطرناک‌تر کرده است.

مدت زمان زیادی از مناظره جنجالی میان نامزد‌های دموکرات و جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا نگذشته بود که روز جمعه انتشار خبر ابتلای دونالد ترامپ به بیماری کرونا، بیش از هر چیزی ذهن‌ها را متوجه آینده انتخابات ۲۰۲۰ کرد. طی روز‌های گذشته رئیس‌جمهور امریکا تأکید کرده که وضعیت بحرانی ندارد و به زودی به سر کار باز خواهد گشت. او روز شنبه در پیامی ویدئویی از بیمارستان گفت: «به دلیل آنکه شرایط جسمی نامساعدی داشتم به بیمارستان نظامی والتر رید آمدم، اما الان حالم خوب است و به زودی دوباره به کاخ سفید بازخواهم گشت. چند روز آینده، آزمونی واقعی خواهد بود.» میچ مک کانل، رئیس اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنای امریکا نیز در توئیتر نوشت که با رئیس‌جمهور گفتگو کرده و شرایط وی خوب به نظر می‌رسد. رئیس دفتر کاخ سفید هم با اعلام اینکه ترامپ حالش خوب است، از رضایت پزشکان وی از علائم حیاتی ترامپ خبر داد.

کلیپ ساختگی است؟

همه این تلاش‌ها در حالی است که برخی منتقدان، صحت کلیپ چهار دقیقه‌ای را که ترامپ درباره وضعیت جسمی خود در آن صحبت کرده است، زیر سؤال برده و گفته‌اند که به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور امریکا بعد از دقیقه یک، سکسکه می‌کند. شانه‌های او تکانی می‌خورند و صدایی به گوش می‌رسد. عده‌ای اعتقاد دارند که این صدا و واکنش، ناشی از تلاش ترامپ برای جلوگیری از سرفه یا سکسکه بوده است، برخی دیگر هم می‌گویند فیلم دستکاری شده تا صدای سرفه از آن حذف شود. دکتر شان کانلی، پزشک کاخ سفید اگرچه از حصول پیشرفت‌هایی در وضعیت سلامت ترامپ خبر داده است، اما گفته که هنوز خطر رفع نشده است. حتی از درون کاخ سفید هم صدا‌هایی در تردید درباره ثبات وضعیت جسمی رئیس‌جمهور به گوش می‌رسد. مارک میدوز، رئیس کارکنان کاخ سفید گفته است: «وضعیت اعضای حیاتی (بدن) رئیس‌جمهور طی ۲۴ ساعت گذشته بسیار نگران‌کننده بود و ۴۸ ساعت بعدی درباره وضعیت سلامت او بسیار حیاتی خواهد بود. ما هنوز در یک مسیر روشن برای بهبودی کامل (حال ترامپ) قرار نداریم.»

وخامت وضعیت ترامپ جدی است

پزشک رئیس‌جمهور امریکا گفته درصورت ادامه روند بهبودی او امروز یا فردا مرخص می‌شود ولی رسانه‌ها از مبهم بودن وضعیت ترامپ انتقاد کرده‌اند. خبرنگار شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در کاخ سفید با نگران‌کننده توصیف کردن وضعیت رئیس‌جمهور امریکا گفت: «برخی مقامات و مسئولان کاخ سفید، سعی دارند وضع جسمانی و سلامت ترامپ را عادی نشان بدهند و طی ۲۴ ساعت گذشته مدام گفته‌اند که علائم و عوارض کرونا در ترامپ خفیف است و اینک می‌بینیم که او بستری شده و از دارویی مثل رمدسیویر استفاده می‌کند، باید گفت وخامت وضع جسمانی ترامپ جدی‌تر از آن است که گفته می‌شد.»

الجزیره به عنوان دیگر شبکه خبری که در صحت اظهارات درباره سلامت ترامپ تردید کرده است، نوشت: «یک تیم پزشکان کاخ سفید صبح شنبه (به وقت محلی) اعلام کردند که اوضاع ترامپ بهبود یافته و او دارد از بازگشتش به کاخ سفید حرف می‌زند، اما دقایقی بعد از سخنان تیم پزشکی، مارک میدوز، رئیس کارکنان کاخ سفید در جمع خبرنگاران ارزیابی کمتر خوشبینانه‌ای ارائه داد. تأیید ابتلای ترامپ او را مجبور کرد که حداقل به طور موقت از مبارزات انتخاباتی کنار بکشد و این موضوع تردید‌ها و سؤالاتی را درباره تأثیرات احتمالی آن بر انتخابات سوم نوامبر ایجاد کرده است.»
 
مأموریت امنیتی و بستن مرز‌ها

رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیروز با گفتن اینکه ترامپ قصد بازگشت به کار دارد و گزینه انتقال قدرت «فعلاً» روی میز نیست، نشان داد که ترامپ با وجود گزارش‌ها درباره سلامتش، بر کنترل امور اصرار دارد. در چنین شرایطی، بحث‌هایی جدید در این باره مطرح است که به خصوص کنترل قوای استراتژیک و هسته‌ای امریکا در شرایط وخامت حال رئیس‌جمهور چگونه خواهد بود. هرچند ژنرال مایک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا اطمینان داده که «هیچ چیزی در سطح آماده‌باش ما و توانایی‌های مسلح ایجاد نشده و ارتش ایالات متحده آماده دفاع از منافع کشور و شهروندان است»، ولی فارین‌پالیسی نوشته که «مقامات و کارشناسان پیشکسوت امنیت ملی امریکا درباره اقدامات احتمالی تهاجمی دشمنان پس از ابتلای ترامپ به ویروس کرونا، هشدار داده و از احتمال ابتلای مقامات رده بالای امنیت ملی ایالات متحده به کووید-۱۹ که همواره با رئیس‌جمهوری در تماس بوده ابراز نگرانی کرده‌اند.»

در چنین اوضاعی احتمال یک اشتباه محاسبه می‌تواند برای تمام جهان فاجعه‌بار تلقی شود.

دیروز نشریه ایل جورناله ایتالیا، از قول منابع امریکایی گزارش کرد که دو فروند هواپیمای بوئینگ E-۶B Mercury برای انجام یک مأموریت ویژه به پرواز در آمدند. این هواپیما‌های بسیار پیشرفته احتمالاً دستورات ویژه‌ای به زیردریایی‌هایی که مجهز به موشک‌های بالستیک تریدنت هستند، ارسال کرده‌اند که این بخش مهم نیرو‌های هسته‌ای راهبردی امریکا به شمار می‌آید. کارشناسان معتقدند که این اقدام می‌تواند یک مأموریت عادی باشد یا اینکه حامل پیامی باشد که پنتاگون از طریق آن خواست آشکارا به دشمنان احتمالی امریکا ارسال کند. از جمله اینکه: «ناوگان هسته‌ای ما آماده است حتی اگر مردی که چمدان حاوی کد‌های موشک‌های هسته‌ای را در دست دارد، به همراه همسرش به بیماری تنفسی مبتلا شده و باید در خانه بماند.»

این هواپیما‌های بوئینگ که دارای چهار رآکتور با ۲۳ سرنشین اعم از خلبان، متخصصان ارتباطات، افسران مسئول اطلاعات و رمزنگاری هستند جزو گروه موسوم به Airborne Command Post هستند که هدف‌شان حفظ تداوم خط فرماندهی است در صورتی که مراکز فرماندهی زمینی توسط نیرو‌های دشمن ویران شوند. یا در هر مورد وضعیت اضطراری مشابه که مانع از صدور فرمان شلیک موشک‌های راهبردی می‌شود.

از طرفی مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور امریکا به رابرت ردفیلد، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها دستور داده است با استفاده از اختیارات خود، هر چه سریع‌تر مرز‌ها را ببندد. البته بنابر آنچه برخی منابع گفته‌اند، این مرکز حاضر نشده از این دستور پیروی کند و دلیلی هم مبنی بر اینکه چنین اقدامی به کاهش شیوع کرونا منتهی شد، وجود ندارد.

لزوم شفافیت کاخ سفید

مارکو روبیو، نماینده مردم ایالت فلوریدا در مجلس سنای امریکا در توئیتر نوشت: «از زمان ابتلای رئیس‌جمهور (به ویروس کرونا) سرعت تئوری‌های توطئه و ادعا‌های وقیحانه بسیار بیشتر از بررسی کردن حقایق بوده است. به همین خاطر ما از کاخ سفید اطلاع رسانی مرتب، به تفصیل و شفاف نیاز داریم و به همین دلیل است که همه ما باید درباره شایعه‌های عجیب و غریب تردید داشته باشیم.»

در هر حال اگر به هر دلیلی لزوم به تعویق انداختن انتخابات مطرح شود، بنا به قانون اساسی امریکا، کنگره این کشور می‌تواند انتخابات را به تعویق بیندازد. اما از آنجایی که اکثریت مجلس نمایندگان در اختیار دموکرات‌هاست، احتمال تعویق رأی‌گیری کم است. در صورت مرگ ترامپ، کمیته ملی حزب جمهوریخواه باید طی یک ماه نامزد جدیدی معرفی کند. در صورت مرگ نامزد پیروز در فاصله بین روز انتخابات و روز رأی‌گیری در کالج الکترال، فردی پیروز است که اکثریت آرای الکترال را به دست آورد. البته همه این موارد تحت‌الشعاع برخی موارد دیگر قرار دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار