کد خبر: 1022876
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۵
بررسی علل بی‌دفاع بودن فوتبال ایران در مجامع بین‌المللی در گفت‌وگوی «جوان» با حسن غفاری، عضو سابق کمیته مسابقات AFC
کــاش مدیــران بـاشگـاه‌ها قرارداد‌های استانداردی را در حد قرارداد‌های تیم‌های اروپایی امضا کنند که اگر بازیکن کارت زرد بی‌مورد بگیرد، جریمه شود
شیوا نوروزی

سرویس ورزش جوان آنلاین: اولین‌باری نیست که مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا در صدور آرای انضباطی از تیم‌های عربی و به‌ویژه سعودی‌ها حمایت می‌کنند. محرومیت آل‌کثیر گلزن پرسپولیس در لیگ قهرمانان تازه‌ترین موردی است که برای فوتبال ما پیش آمده است و یکبار دیگر بی‌دفاع بودن‌مان را در AFC به همه نشان داد. سال‌هاست به خاطر نداشتن کرسی قوی در کنفدراسیون نمی‌توانیم از حق و حقوق فوتبال کشورمان دفاع کنیم. آقایانی هم که به پست‌های تشریفاتی‌شان در AFC می‌نازند، عملاً قدرتی ندارند و فقط دلخوش به سمت‌های تشریفاتی‌شان هستند. در عوض سعودی‌ها و اماراتی‌ها با لابی قوی و خرج کردن دلار‌های نفتی هر زمان که اراده کنند AFC به سمت‌شان غش می‌کند. بی‌دفاع بودن فوتبال ایران در مجامع بین‌المللی و نداشتن مهره‌های بانفوذ در AFC موضوع گفت‌وگویمان با حسن غفاری، عضو سابق کمیته مسابقات AFC بود.

نفوذ مسئولان عربستان در کنفدراسیون فوتبال آسیا و محرومیت یکی از بازیکنان پرسپولیس لیگ قهرمانان را تحت‌تأثیر قرار داد. اعلام رأی چند ساعت قبل از بازی شائبه‌برانگیز نیست؟


من مسئول برگزاری مسابقات در جام‌های جهانی زیر ۲۰ سال در کانادا و هلند و همچنین جام‌کنفدراسیون‌ها در فرانسه بوده‌ام و با تجربه‌ای که دارم می‌گویم این رأی یک دفعه صادر نشده است. در تورنمنت‌هایی که به صورت متمرکز برگزار می‌شوند، کمیته‌های انضباطی در محل مسابقات حضور دارند؛ چراکه هر یک از اعضای این کمیته در کشور‌های مختلف زندگی می‌کنند و این در حالی است که مسابقات به فاصله چند روز از هم انجام می‌شود. در نتیجه اعضای کمیته انضباطی به محل برگزاری تورنمنت می‌آیند و در آنجا مستقر می‌شوند. مسئولان برگزاری مسابقات برای ارسال گزارش‌ها یک ساعت وقت دارند. در واقع آن‌ها مسئولیت بررسی برخی مسائل را از جمله بررسی کارت‌های زرد دارند. همانطور که دیدید محرومیت سیامک نعمتی بخشیده شد. پس سرعت عملی که دارند در این دوره به خرج داده‌اند، تنها به خاطر ایران نبوده است. قانونی برای زمان اعلام رأی وجود ندارد؛ از زمانی که بازیکن مرتکب خطایی می‌شود، کمیته انضباطی اجازه صدور رأی را دارد. البته انتظار می‌رفت AFC سرعت عمل بیشتری در این مسئله نشان دهد و رأی آل‌کثیر را زودتر اعلام کند. هر چند که اگر دو روز قبل هم این رأی اعلام می‌شد، تغییری در بحث محرومیت ایجاد نمی‌شد.


نقش عربستان در رأی صادر شده علیه پرسپولیس و همچنین آرای صادر شده علیه فوتبال ایران تا چه اندازه تأثیرگذار است؟


من سابقه عضویت و نایب رئیسی در کمیته مسابقات AFC را دارم. اگر کسی بگوید داشتن کرسی‌های خوب در AFC و فیفا کمک نمی‌کند، کاملاً اشتباه است. کمک می‌کند، ولی اینگونه نیست که، چون سعودی‌ها نفوذ زیادی در آسیا دارند همه رأی‌ها به خاطر آن‌ها تغییر می‌کند. ۱۰ تا ۱۵ درصد تأثیر دارد. سال‌ها قبل یک موضوعی در AFC پیش آمد که امارات باید جریمه می‌شد، ولی گفتند اگر امارات از اسپانسری این رقابت‌ها کنار بکشد، کل رقابت‌ها لغو می‌شود، به همین خاطر با یک درجه تخفیف در موردشان رأی صادر شد. نمی‌گویم بی‌تأثیر است، ولی در کمیته انضباطی AFC فقط نماینده عربستان حضور ندارد، کسانی هم هستند که به خاطر عربستان همه چیز را زیر پا نمی‌گذارند. به نظر من باید نقطه ضعف‌هایمان را برطرف کنیم، قرارداد‌های حرفه‌ای ببندیم و مدیرانی را در باشگاه‌ها بگذاریم که به این مسائل آشنا باشند. حالا که آن‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد شانس‌شان در کنفدراسیون بیشتر است، ما نباید به آن‌ها فرصت سوءاستفاده دهیم.


در بحث شکایت النصر عربستان از پرسپولیس و ادعای آن‌ها درخصوص مشکل‌دار بودن قرارداد‌های این تیم نیز همین نظر را دارید؟


چقدر خوب است که ایرادات را برطرف کنیم تا دیگر اتفاقات تلخی برایمان رخ ندهد. بهتر است از یک منظر دیگر به قضیه نگاه کنیم؛‌ای کاش مدیران باشگاه‌ها قرارداد‌های استانداردی را در حد قرارداد‌های تیم‌های اروپایی امضا کنند که اگر بازیکن کارت زرد بی‌مورد بگیرد، جریمه شود. یکجا بازیکن برای آنکه تیمش گل نخورد، خطا می‌کند و کارت می‌گیرد، یک جا بازیکن بیهوده و به‌عنوان مثال به خاطر درآوردن پیراهن کارت می‌گیرد، باید مؤاخذه شود. این موضوع باید در قرارداد‌ها گنجانده شوند. دیگر همه می‌دانند درآوردن پیراهن کارت زرد دارد. پس بهتر است از این اتفاقات درس بگیریم. این مسائل برای مربیان هم باید مهم باشد. سرمربی پرسپولیس می‌توانست با آل‌کثیر به خاطر درآوردن پیراهن برخورد کند تا بقیه بازیکنان جوان هم یاد بگیرند. متأسفانه باشگاه‌های ما آکادمی ندارند تا این موارد به بازیکنان آموزش داده شود. حالا که آکادمی ندارند، حداقل در باشگاه‌ها این موارد را به بازیکنان یاد دهیم.


اگر فوتبال ایران هم در کنفدراسیون آسیا فردی با نفوذ داشت، می‌توانست از صدور آرای جانبدارانه جلوگیری کند؟


باز هم می‌گویم در اینگونه بحث‌ها فوقش تا ۱۵ درصد می‌توان تأثیر گذاشت؛ چراکه یک نفر تصمیم‌گیرنده نیست. پنج تا هفت نفر در کمیته‌های AFC حضور دارند و تصمیم می‌گیرند. ربط دادن همه مسائل به لابی عربستان برای پوشاندن نقاط ضعف بهترین بهانه است، ولی در اینکه در AFC و فیفا ضعیف هستیم و نماینده قوی نداریم، شکی نیست. منتها این تمام موارد نیست و نباید همه ضعف‌ها را گردن دیگران بیندازیم.


شادی گل آل‌کثیر مستحق این جریمه سنگین بود؟


بحث من این است که چرا ما بهانه دست عرب‌ها و AFC می‌دهیم؟ ما که می‌دانیم قدرت گذشته را نداریم و در AFC ضعیف هستیم، می‌دانیم اگر امارات و عربستان کمک‌های مالی‌شان را از AFC بگیرند، AFC نمی‌تواند از پس هزینه‌هایش بربیاید و به همین خاطر در چنین مواردی می‌تواند رأی به نفع آن‌ها باشد، چرا باید کاری بکنیم که بهانه دست‌شان بدهیم؟ حتی گفتند این نوع شادی گل توهینی به بازیکنان ازبکستان هم بوده است. یک‌بار شانس آوردیم با وجود محرومیت بازیکن تیم بازی به وقت اضافه کشیده شد و در ضربات پنالتی به پیروزی رسیدیم، ولی در بسیاری از موارد چنین محرومیتی به باخت تیم منجر می‌شود. باید از این اتفاقات درس بگیریم. حتی می‌توانم بگویم شادی گل کنعانی‌زادگان پس از زدن اولین پنالتی نیز می‌توانست منجر به محرومیت و جریمه‌اش شود؛ چراکه در کتاب آیین‌نامه داوری نوشته شده است حرکتی که باعث تمسخر حریف یا خودی شود، اخطار و جریمه دارد. متأسفانه به بازیکنان این مسائل تذکر و آموزش داده نمی‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار