کد خبر: 1022987
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
هیئتی از مجلس به مناطق مرزی شمال غرب اعزام شد
شهریار حیدری، رئیس هیئت اعزامی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به مرز ایران و آذربایجان در گفتگو با خبرگزاری خانه‌ملت، گفت: هیئت اعزامی مجلس از نوار مرزی ایران با کشور‌های آذربایجان و ارمنستان که مشترک با محل مناقشه است با هدف بررسی وضعیت امنیتی و سیاسی استان‌های مرزی، بازدید کرد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: قریب به دو هفته از درگیری‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مسئله قره‌باغ می‌گذرد، اما مناقشه کهنه که اکنون ۲۸ سال از آن می‌گذرد، با ورود بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای پیچیده‌تر شده و نه تنها اراده‌ای برای پایان دادن به این مناقشه دیده نمی‌شود که بازیگران جدید منافع خود را در تشدید درگیری‌ها جست‌وجو می‌کنند.
 
جمهوری اسلامی ایران در این ماجرا همواره کوشیده است با دعوت از طرفین منازعه برای پایان دادن به درگیری‌ها، راهکار مذاکره و گفتگو را جایگزین جنگ کند. گفتگو‌های رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور آذربایجان، نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور روسیه با همین نگاه دنبال شده است. اما چنانکه گفته شد برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با تحرکات خود آتش بیار معرکه شده و بر دامنه درگیری‌ها می‌افزایند. موضوعی که مورد اشاره رئیس هیئت اعزامی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به مناطق مرزی شمال غرب کشور هم بود.

شهریار حیدری، رئیس هیئت اعزامی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به مرز ایران و آذربایجان در گفتگو با خبرگزاری خانه‌ملت، گفت: هیئت اعزامی مجلس از نوار مرزی ایران با کشور‌های آذربایجان و ارمنستان که مشترک با محل مناقشه است با هدف بررسی وضعیت امنیتی و سیاسی استان‌های مرزی، بازدید کرد. استان‌های مرزی آرام بودند و در بحث امنیت، شورای تأمین استان‌ها، استاندارها، ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل همراه و همگام هستند. وی افزود: منطقه قره‌باغ بعد از فروپاشی شوروی سابق محل تنش و درگیری آذربایجان و ارمنستان بوده، منطقه قره‌باغ دارای حکومت خودمختار است که رئیس‌جمهور، نخست وزیر و پارلمان دارد، اما از نظر فرهنگی، قومی و زبانی به ارمنستان قرابت دارد البته از نظر جغرافیایی و سرزمینی، جمهوری آذربایجان به صورت مستدل مدعی است که از نظر تاریخی منطقه قره‌باغ جزئی از سرزمین مادری این کشور است.

حیدری یادآور شد: چهار مرتبه شکایتی در خصوص مناقشات در منطقه قره‌باغ در مجامع بین‌المللی مطرح شده و هر چهار بار ارمنستان ملزم به اعاده این منطقه شده است. البته قره‌باغ قدیم و قره‌باغ الحاقی؛ یعنی اراضی‌ای را که ارمنستان در جنگ با آذربایجان گرفته است، شامل می‌شود.

این نماینده راهکار حقوقی و بین‌المللی برای رفع مناقشات در قره‌باغ را ورود کشوری بی‌طرف دانست و گفت: کشور‌های فرامنطقه‌ای مانند امریکا به دنبال منافع اقتصادی و سیاسی خود هستند و برخی مانند رژیم صهیونیستی و ترکیه هم صرفاً منافع مادی خود را دنبال می‌کنند و هیچ کدام از کشور‌ها نگران مردم آذربایجان، ارمنستان، قره‌باغ و مسلمانان این منطقه نیستند. حیدری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران کشور دوست آذربایجان و ارمنستان و همسایه دو کشور است، افزود: از سوی دیگر هر مناقشه و نزاع تأثیرگذار بر جدار مرزی ایران است و به هیچ وجه نمی‌خواهیم مناقشه پایدار بماند بنابراین به دنبال آشتی و صلح پایدار بین دو کشور با حفظ تمامیت ارضی هستیم. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعدادی گلوله به مناطق مرزی ایران و برخی به اراضی کشاورزی اصابت کرده است، تأکید کرد: وزارت خارجه باید سفرای دو کشور ارمنستان و آذربایجان را برای این موضوع فرابخواند. ما سهواً نمی‌پذیرم زیرا خطای نظامی استراتژیک و غیرقابل گذشت است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار