کد خبر: 1023178
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۰
نگاهی به برنامه تشکل‌های دانشجویی با وجود موج‌های جدید کرونایی
دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل: ما هر ساله نشست هفت روزه آموزشی به نام جهاد اکبر را در مشهد برگزار می‌کردیم و این میان دوره نیز در شرایط کرونا برگزار می‌شود، چراکه از همان ابتدا نگاه فردگرایانه و سطحی به کرونا نداشته و اعتقاد داشتیم فاصله نهاد‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، حاکمیتی و... از تشکل‌های دانشجویی با فضای مجازی و رسانه، امروز و در چنین شرایطی خودش را نشان خواهد داد
عليرضا سزاوار

سرویس جامعه جوان آنلاین:شدت گرفتن موج جدید کرونا باعث شده است بخش زیادی از فعالیت‌های حضوری در دانشگاه‌ها به ویژه فعالیت‌های تشکیلاتی دانشجویان رو به افول برود. تشکل‌های دانشجویی، اما فعالیت‌های خود را همچنان سرپا نگه داشته‌اند؛ فعالیت‌هایی که حجم و شدت دوران قبل از کرونا را ندارند، اما همچنان بین دانشجویان پر طرفدارند. برگزاری اردو‌های جهادی دانشجویان و اردوی آموزشی جهاد اکبر از جمله همین فعالیت‌ها هستند.

در وضعیت کنونی تشکل‌های دانشجویی از وزارت علوم برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز فعالیت‌های تشکلی انتظار زیادی ندارند و این وزارتخانه همین که بتواند کلاس‌های مجازی را به درستی برگزار کند کفایت می‌کند. موقعیت کرونایی پیش آمده، اما فرصت بسیار مناسبی است تا دانشگاه‌ها در راستای طراحی و اصلاح زیرساخت‌های علمی گام بردارند. از بعد تشکیلاتی هم زیرساخت‌هایی در دانشگاه‌ها وجود دارند که دچار مشکل هستند؛ مانند معاونت‌های فرهنگی که بودجه‌های زیادی در آن‌ها هزینه می‌شود، اما برنامه مشخصی در این معاونت‌ها وجود ندارد، چون زیرساخت و طرح معینی ندارند.


اردو‌های جهادی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی


دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی در همین زمینه با بیان اینکه پیش‌تر بحث مسئله‌محوری را دنبال کردیم و در شرایط کرونا نیز تلاش داریم تا از این حوزه دور نشده و مسئله‌محوری را در فضای مجازی دنبال کنیم، گفت: «عمده فعالیت‌های ما نیز بیشتر معطوف به خود تشکیلات است و با توجه به اینکه در ترم جدید جدیدالورود‌ها نیز وارد دانشگاه می‌شوند، برنامه‌هایمان بیشتر ناظر بر جذب و آموزش دانشجویان است و در همین راستا برنامه‌های مختلفی را در این زمینه تدارک دیده‌ایم.»


مقصود درودی، با بیان اینکه دوره‌های تشکیلاتی را در دانشگاه‌های مختلف تهران و شهرستان در نظر گرفته‌ایم، ادامه داد: «این دوره‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود. همچنین در مهرماه در برخی مناطق اردو‌های جهادی را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت محدود خواهیم داشت. البته اردو‌های دو و سه‌روزه را نیز در تعداد اندک و با تعداد شرکت‌کننده بسیار محدود برگزار می‌کنیم تا فعالیت‌های عمرانی کوچک را در مناطق مختلف انجام دهیم.»


زیرساخت‌ها را آماده کرده‌ایم


دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به پیگیری مباحث آموزشی در دوران کرونا اظهار داشت: «امسال بیشتر انرژی‌مان برای جدیدالورودی‌ها خواهد بود، با این حال برای اعضای تشکیلات نیز مباحث آموزشی به صورت محدود برگزار می‌شود. البته دوره‌های مربوط به خواهران کاملاً به صورت مجازی خواهد بود و برخی دوره‌ها نیز به صورت حضوری – مجازی است که برنامه‌های حضوری صرفاً برای برادران است. باز هم تأکید می‌کنم این دوره‌ها نیز در تمام کشور به صورت کاملاً محدود برگزار خواهد شد.» درودی بیان داشت: «ما مشکلات مربوط به دانشجویان تحصیلات تکمیلی را پیگیری می‌کنیم و تلاش داریم تا مشکلات خوابگاه این دانشجویان را حل کنیم، همچنین بسیج دانشجویی زیرساخت‌های مجازی را در قالب وبینار و راه‌اندازی سایت‌ها فراهم کرده تا تشکل‌ها بتوانند از این شرایط بهره‌مند شوند.»


محتوای جذاب در فضای مجازی


درودی با بیان اینکه اگر ثبت‌نام دانشجویان جدیدالورود به صورت حضوری باشد، ستاد استقبال را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خواهیم داشت، اظهار داشت: «اما اگر این روند به صورت مجازی باشد، بعد از دریافت شماره تلفن‌هایشان، آن‌ها را عضو کانال‌های بسیج دانشجویی در دانشگاه‌های محل تحصیل‌شان می‌کنیم تا ارتباط مجازی در راستای حل مشکلات‌شان، آشنایی با دانشگاه، شهر محل تحصیل و... برقرار شود.»


دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی درباره جذب نیروی جدید در بسیج دانشجویی افزود: «قطعاً این کار هرساله به‌صورت چهره به چهره انجام می‌شد، اما امسال با توجه به شرایط ایجاد شده، این مسئله یکی از دغدغه‌های جدی ما به شمار می‌رود. البته برنامه‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ایم که یکی از آن‌ها بحث نشریات است تا از طریق تولید محتوای جذاب و ارائه آن از طریق فضای مجازی و تولید پادکست‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و ... بتوانیم دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه را جذب کنیم. با این حال قطعاً اگر در آینده شرایط بهتر شود، اردوهایمان را نیز به‌صورت محدود راه‌اندازی خواهیم کرد.»


وزیر علوم فعال‌تر باشد


درودی درباره حمایت وزارتین از تشکل‌های دانشجویی در شرایط کرونا خاطرنشان کرد: «بعضاً حمایت‌هایی صورت می‌گیرد، اما با توجه به اینکه خودشان از شیوع این بیماری غافلگیر شده و در برخی موارد زیرساخت‌های لازم را نیز در اختیار ندارند، همانند گذشته شاهد حمایت وزارتین نیستیم. به‌طور مثال ما با اساتید یکی از دانشگاه‌های کشور هماهنگ کردیم تا اعضای هیئت‌علمی در سامانه‌ای که بسیج دانشجویی در نظر گرفته، تدریس‌شان را دنبال کنند و معتقدم وزیر علوم می‌تواند در این حوزه بیشتر از تشکل‌های دانشجویی حمایت کند.»


جهاد اکبر در مشهد


دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل هم با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا باعث شد تا ارتباط ما با کف دانشگاه و میدان فعالیت‌های چهره‌به‌چهره تحت‌الشعاع قرار بگیرد، گفت: «به همین دلیل امروز در رأس همه ایده‌های حاکم بر این اتحادیه و دفاترش، نگاهی به مثابه فرصت نسبت به مقوله کرونا را داریم، چراکه تصور می‌کنیم با وجود اینکه این بیماری می‌تواند آسیب‌های جدی را برای تشکل‌ها ایجاد کند، اما نباید فراموش کرد بخشی از این آسیب‌ها قابل رفع بوده و اثرگذاری بخش دیگر نیز قابل کاهش است. همچنین امکان خلق برخی فرصت‌ها نیز وجود دارد و عاملی که باعث می‌شود نگاه فرصت‌آمیز در اتحادیه مستقل و دفاتر آن حاکم شود، مسئله امید است.»
سیدایمان احمدی، در همین زمینه افزود: «ما برنامه جامع امید‌آفرینی را طراحی کرده‌ایم که در آن از چند بعد مسئله امیدآفرینی را دنبال می‌کنیم، در همین راستا واحد‌های مربوطه شورای مرکزی با واحد‌های مربوطه شورای مرکزی انجمن‌هایمان به صورت مستمر و به صورت تلفنی در ارتباط بوده و مشکلات آن‌ها را احصا می‌کنند. همچنین برنامه‌هایی را درنظر گرفتیم که طبق آن کشور را به مناطق ۹ گانه تقسیم کردیم تا اعضای شورای مرکزی با رعایت پروتکل‌ها در این مناطق حضور یافته و به صورت چهره‌به‌چهره با دفاتر ارتباط بگیرند. از سوی دیگر ایده کلی نیز تحت عنوان تغییر محور فعالیت تشکیلاتی از دانشگاه به مناطق ۹ گانه را برنامه‌ریزی کردیم که طبق آن در نظر داریم تا اجتماع‌های کوچک ۲۰ تا ۳۰ نفره را در مناطق مختلف برگزار کنیم.»


نشست‌ها همچنان ادامه دارد


دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل درباره دنبال کردن مباحث آموزشی در ترم جاری بیان داشت: «روند آموزشی ما در گذشته به این صورت بود که اواخر آبان و اوایل آذرماه دو جلسه ثابت به صورت حضوری برگزار می‌کردیم که افرادی که در اتحادیه مسئولیت کمیسیون‌های فرهنگی، سیاسی، آموزش، تبلیغات و روابط عمومی را برعهده داشتند دورهم جمع می‌شدند. خوشبختانه این جلسات به هیچ عنوان لغو نشده و در دو لایه به فضای غیرحضوری و غیرحضوری – حضوری منتقل شده است و در لایه اول به دلیل غیرحضوری شدن به صورت دو هفته یک‌بار جلسات کمیسیون‌ها را برگزار می‌کنیم.»


احمدی گفت: «ما هر ساله نشست هفت روزه آموزشی به نام جهاد اکبر را نیز در مشهد برگزار می‌کردیم و این میان دوره نیز در شرایط کرونا برگزار می‌شود، چراکه از همان ابتدا نگاه فردگرایانه و سطحی به کرونا نداشته و اعتقاد داشتیم فاصله نهاد‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، حاکمیتی و... از تشکل‌های دانشجویی با فضای مجازی و رسانه، امروز و در چنین شرایطی خودش را نشان خواهد داد. به عبارت دیگر ما در میان دوره جهاد اکبر شاهد بودیم هر ساله بیش از هزار نفر توسط دفاتر به ما معرفی می‌شدند و درنهایت از میان آن‌ها ۷۰۰ نفر به این اردو فرستاده می‌شدند.»


اعزام ۱۰۰ دانشجو به اردو


احمدی با بیان اینکه قطعاً در شرایط فعلی امکان حضور ۷۰۰ نفر در این اردو وجود ندارد، تصریح کرد: «در همین راستا گروهی ۱۸ نفره متشکل از کارشناسان و اعضای ادوار قبلی اتحادیه را ایجاد کردیم که برنامه‌های مختلفی را در حوزه‌های مختلف با توجه به بیماری کرونا تدوین کرده‌اند. امسال این نشست در چند بخش برگزار می‌شود که بخش اول آموزش‌های مجازی است و افراد ثبت‌نام‌کننده دوره ۲۸ ساعته آموزش‌های جامع مجازی را می‌گذرانند و بعد از آن گزینش شده و درنهایت اساتید به مناطق مختلف اعزام می‌شوند تا هرکدام بتوانند به تعداد ۵۰ تا ۱۰۰ نفر آموزش بدهند. در مرحله بعدی نیز از میان آن‌ها ۱۰۰ نفر از آقایان و خانم‌ها انتخاب می‌شوند که به نشست جهاد اکبر سالانه ما می‌روند.»


طرح قرآنی ۱۵۲۲


دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه جهاد اکبر امسال در قالب دو اردوی ۵۰ نفره برگزار می‌شود، بیان داشت: «محتوای مکتوب، جزوه و نشریه را نیز آماده کردیم که به دفاتر تزریق می‌کنیم، همچنین برای امسال دو ایده اساسی را نیز خواهیم داشت، چراکه معتقدیم انرژی هرساله که به سمت کار اجرایی سوق پیدا می‌کرد الان باید مدیریت شود و به سمت کار‌های محتوایی، گفتمانی و زیربنایی تشکلات دانشجویی حرکت کند. به‌طور مثال ما در زمینه پرداختن به مقوله قرآن در تشکل‌ها مشکل داریم که قرار است طرح قرآنی ۱۵۲۲ با همکاری مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران به‌زودی وارد فاز اجرایی شود.»


احمدی گفت: «امروز اتحادیه با کمک ادوار گذشته این آمادگی را دارد که به هرکدام از انجمن‌های ما که اراده نوشتن سند گفتمانی و اصلاح اساسنامه را دارد، برای رسیدن به هدف‌شان کمک کند. یکی دیگر از برنامه‌های ما برای سال جدید بحث مسائل گفتمانی است که در همین راستا اندیشکده مستقل ما هفته گذشته با هفت عضو تأسیس شد که قرار است نظام مسائل ایران را با نگاه انتخاباتی ۱۴۰۰ در حوزه‌های اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی، سیاست خارجی، آموزش‌وپرورش و سلامت، زنان و خانواده احصا کند. در نظر داریم تا نسخه اولیه این نظام مسائل برای روز دانشجو و نسخه نهایی آن برای اسفندماه منتشر شود و برنامه‌هایمان نیز با محور‌های تحول‌خواهی، تحول‌گرایی و تحول‌انگیزی خواهد بود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار