کد خبر: 1023338
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۰
ترامپ در آستانه انتخاباتی که ممکن است کرسی ریاست جمهوری را از او بگیرد، برنامه چین‌ستیزانه دیگری را عملیاتی می‌کند. کاخ سفید فروش تسلیحات پیشرفته به تایوان را پیش می‌برد. به دنبال انتشار این خبر، سفارت چین در «واشنگتن دی‌سی» خواستار توقف عرضه سلاح به تایوان و هرگونه روابط نظامی با این منطقه شد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پنج منبع آگاه دیروز به رویترز گفته‌اند که سه قراردادی که طی آن امریکا انواع سلاح‌های پیشرفته به چین تایپه یا آنطور که غربی‌ها می‌گویند تایوان می‌فروشد اجرایی خواهد شد و اخیراً دولت متن این قرارداد‌ها را برای تأیید به کنگره ارسال کرده است. جزیره تایوان یکی از استان‌های چین است که با حمایت غربی‌ها داعیه استقلال‌طلبی دارد و پکن متعهد شده حتی اگر لازم باشد با قدرت نظامی این تمایل تجزیه‌طلبانه را فرو خواهد نشاند. دولت‌های امریکایی از سال ۱۹۷۹ روابط خود را با تایوان قطع و اعلام کردند که به اصل چین واحد پایبند هستند، اما طی سال‌های اخیر به اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات به تایوان دست زده‌اند. خبرگزاری رویترز ماه سپتامبر این خبر را منتشر کرد که همزمان با افزایش فشار دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا بر چین، هفت سیستم تسلیحاتی مهم و پیشرفته در حال طی کردن روند صادرات هستند. سفارت چین در امریکا در واکنش به این اخبار جدید در بیانیه‌ای از واشنگتن خواست فروش تسلیحات به تایوان و روابط نظامی‌اش با این جزیره را متوقف کند و گفت: «مبادا این کار باعث لطمه جدی به روابط امریکا- چین و صلح و ثبات تنگه تایوان شود.» یکی از نمایندگان این سفارتخانه در این بیانیه گفت: «چین همواره و به طور جدی با فروش تسلیحات امریکا به تایوان مخالف است و در حفظ امنیت و تمامیت ارضی خود عزم راسخی دارد.»، اما منابع رویترز که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود، گفتند: «به رهبران کمیته‌های روابط خارجه سنا و مجلس نمایندگان اطلاع داده شده که این سه قرارداد فروش تسلیحاتی برنامه‌ریزی شده توسط وزارت امور خارجه امریکا که بر فروش‌های نظامی خارجی نظارت دارد، تأیید شده است.»

فضای ضد چینی کرونا

بنا بر گزارش‌ها قرارداد‌های فروش یک راکت‌انداز مستقر بر وانت ساخت کمپانی لاکهید مارتین موسوم به «سیستم راکتی توپخانه‌ای با تحرک بالا» (HIMARS)، موشک‌های دوربرد هوا به زمین ساخت کمپانی بوئینگ موسوم به «SLAM-ER» و غلاف‌های سنسور خارجی برای جنگنده‌های اف ۱۶ که انتقال تصاویر و داده‌ها از هواپیما به ایستگاه‌های زمینی در زمان واقعی را ممکن می‌سازد، به کنگره داده شده و قرارداد‌های پهپاد‌های بزرگ و پیچیده، موشک‌های ضد ناو مستقر بر زمین «هارپون» و مین‌های زیر آب برای جلوگیری از فرود‌های آبی-خاکی هنوز به دست کنگره نرسیده‌اند، اما انتظار می‌رود این اطلاعیه‌ها نیز به زودی برای کنگره ارسال شوند. کمیته‌های روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان امریکا این حق را دارند که تحت یک روند بازنگری غیررسمی پیش از آنکه وزارت امور خارجه اطلاعیه رسمی را به این کمیته‌ها ارسال کند، فروش‌های تسلیحاتی را بررسی و مسدود کنند. قانونگذاران امریکایی که به طور کلی نسبت به آنچه به عنوان تعرض به چین و حمایت از تایوان تلقی شود احتیاط می‌کنند، اما با توجه به فضای ضد چینی ناشی از کرونا در امریکا احتمالاً با این فروش‌های تسلیحاتی به تایوان مخالفت نمی‌کنند. در همین حال «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه نسبت به دخالت‌های خارجی در دریای چین جنوبی هشدار داد و این‌گونه اقدامات را آشوبگری توصیف کرد. وانگ در این خصوص گفت پکن و اعضای اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا باید با یکدیگر همکاری کنند تا «آشوبگری‌های خارجی» را در دریای چین جنوبی خنثی سازند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار