کد خبر: 1023520
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۵
پیشکسوت گرافیک:
پیشکسوت و استاد گرافیک تبریز با انتقاد از برگزاری نمایشگاه گرافیک در پیاده‌راه ارک تبریز گفت: برگزاری نمایشگاه‌های ضعیف به حیثیت هنر لطمه وارد می‌کند.

کریم زینتی  با بیان اینکه من نم دانم چه کسی اجازه داده این طرح ها به نام گرافیک انتشار پیدا کند، افزود: از معاون فرهنگی شهردار و مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز انتظار داریم جلوی این قبیل کارها گرفته شود. 

وی اظهار کرد: طرح های ارایه شده در نمایشگاه گرافیک پیاده راه ارک تبریز نه تنها از نظر هنری ضعیف است، بلکه آلودگی بصری ایجاد می کند. 

وی اضافه کرد: طراحی ضعیف در این قبیل نمایشگاه ها سبب می شود که ارزش مطالب باارزش بزرگان دین نیز به درستی برجسته نشود، در حالی که برای برپایی نمایشگاه گرافیکی در زمینه جملات قصار مولی الموحدین علی (ع) باید بهترین طراحان با بهترین طرح ها پای کار بیایند. 

پیشکسوت هنرهای تجسمی تبریز و عضو انجمن طراحان گرافیک ایران ادامه داد: مگر مسوولان برپایی این نمایشگاه نمی توانستند آن را به فراخوان بگذارند؛ این همه جوان مستعد و جویای کار در حوزه گرافیک تبریز داریم که باید در این قبیل فرصت ها استعدادهایشان شکوفا شود و نتیجه تحصیلات شان نمود عینی پیدا کند.

وی با بیان اینکه باید به خاطر این قبیل کارها به حال هنر گریست، گفت: باید مسوولان و بزرگان شهر و زعمای قوم هنر و اساتید رشته گرافیک پا پیش بگذارند و از برگزاری این قبیل نمایشگاه ها که به حق بازی با آبروی اهل هنر است، جلوگیری کنند.

وی تاکید کرد: با این قبیل کارها آبروی فرهنگ و هنر تبریز که خاستگاه دو مکتب هنری در تاریخ ایران زمین است، می رود. 

دکتر داود یکرنگیان، از اساتید رشته گرافیک و تاریخ هنر نیز در صفحه اینستاگرام سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز با عنوان «پنجره»، با انتقاد از برگزاری ضعیف نمایشگاه گرافیک در پیاده راه ارک نوشت: «عجبا پس سی چهل سال تاریخ گرافیک گفتیم حالا مفهوم و کاربرد گرافیک را فهمیدیم. ای کاش چهل سال قبل این آثار را می دیدم تا نفهمیده و الکی به دانشجویان نادانسته های خود را تحمیل نمی کردم ... ولی با این وجود اطمینان دارم که این آثار، آثار گرافیکی نیستند».

دکتر بهمن رسولی از دیگر گرافیست های تبریز و مدیر گروه اسبق رشته هنر در دانشگاه آزاد این شهر نیز در این باره نوشت: «واقعاً باید تاسف خورد در شهری که گرافیست های بزرگی حضور دارند، این چنین کارهایی که حتی ذره ای از هنر و اثر هنری را نمی توان در آنها یافت، در کنار اثر فاخری چون ارک، به نام اثر گرافیکی به نمایش گذاشته می شوند».

دکتر امیر صالحی، از دیگر اساتید رشته گرافیک تبریز نیز در واکنش به برپایی نمایشگاه گرافیکی پیاده راه ارک به طنز نوشت: «واقعاً در عجبم چرا تا بحال از این گرافیست فاخر دعوت نشده که برای اساتید هنر و گرافیک کارگاه های یک ماهه بگذارد و تدریس کند تا از تجربیات جدید در صنعت گرافیک استفاده کنیم؟ چرا این طرح های فاخر را نفرستادند به موزه هنرهای معاصر؟ واقعاً چه کسانی به خودشان اجازه میدهند که طرح های این دوستان را رد یا قبول کنند؟ دوستانی که فرق بین گرافیک و ترافیک را هنوز نمی دانند، چطور به خودشان اجازه میدهند که اصلاً این طرح ها را داوری کنند؟»

الناز سیاسی نیز که مجموعه آثار گرافیکی به نمایش گذاشته شده در پیاده راه ارک تبریز به او تعلق دارد، در واکنش به انتقاد اساتید و فعالان هنر گرافیک نوشت: « بنده مرمت گر هستم و به اشتباه گرافیست معرفی شدم. ما شاهد کارهای شما عزیزان برای شهرمان هستیم. تک تک شما افتخارات شهرمان هستید، ولی یک هنرمند واقعی هنرمند دیگر را تخریب نمی کند تا نامی از خودش درج شود. من نیز شاگرد تک تک شما بزرگواران هستم که از شما درس معرفت، ایمان به خدا و درس هنر گرفتم».

نمایشگاهی از آثار الناز سیاسی، با محوریت توجه به فرمایشات حضرت علی (ع) در محل پیاده راه ارک گشایش یافته است؛ این نمایشگاه دربردارنده جملاتی قصار از حضرت علی(ع) است که از متون احادیث استخراج شده و به صورت طرح‌های تصویری در معرض دید عموم قرار گرفته است؛ این نمایشگاه تا پایان هفته جاری برای دیدار علاقمندان برپاست

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر