کد خبر: 1023785
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
رئیس دانشکده و انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای گفت: سالانه ۱.۳ میلیارد تن مواد غذایی در دنیا از چرخه تولید تا مصرف (از مزرعه تا سفره) به صورت ضایعات دفن می‌شوند که حدود ۲.۳ درصد آن سهم ایران است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: جلال‌الدین میرزایی رزاز رئیس دانشکده و انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور درباره امنیت غذایی در جهان گفت: ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا نامیده می‌شود. امسال برای هفتاد و پنجمین سال، مراسم‌های غذایی مختلفی در ۱۵۰ کشور جهان برگزار می‌شود و عمده این مراسم‌ها با هدف تصحیح برنامه غذایی و جبران فقر و گرسنگی است. طبق گفته سازمان جهانی کشاورزی FAO، برنامه ریشه کنی گرسنگی و فقر غذایی در دنیا تا سال ۲۰۳۰ در دستور کار کشور‌های دنیا قرار دارد.

وی افزود: همه گیری ویروس کرونا در جهان مشکلات زیادی را از جمله به خطر انداختن امنیت غذایی و کمبود تنوع غذایی ایجاد کرده است؛ اما خوشبختانه ما توانستیم با مدیریت صحیح، این بحران را با ایجاد دسترسی و تنوع غذایی در زمانیکه کشور‌های اروپایی با غارت فروشگاه‌های خود روبرو بودند به خوبی پشت سر بگذاریم.

رئیس دانشکده و انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به تحریم‌های ظالمانه تحمیل شده و شرایط بی ثبات اقتصادی کشور گفت: تحریم‌های اقتصادی تاثیرات منفی بسیاری بر امنیت غذایی کشور گذاشته است. شرایط اقتصادی موجود منجر به کاهش توانایی برخی خانواده‌ها در راستای تهیه اقلام غذایی مورد نیاز شده است که در این زمینه نیازمند بررسی‌های کارشناسانه بیشتری هستیم. سازمان‌های حمایتی می‌توانند قشر کم توان جامعه را تحت پوشش خود قرار دهند و امنیت غذایی جامعه را حفظ کنند.

رزاز با تایید آمار ۳۵ میلیون تن ضایعات غذایی سالانه در کشور گفت: سالانه ۱.۳ میلیارد تن مواد غذایی در دنیا از چرخه تولید تا مصرف (از مزرعه تا سفره) به صورت ضایعات دفن می‌شوند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که طبق سازمان جهانی FAO حدود یک میلیارد انسان گرسنه در جهان وجود دارد و حدود نیمی از این قشر در آسیا، ۲۵ درصد در آفریقا و ۲۵ درصد در دیگر نقاط جهان پراکنده اند. با این میزان از ضایعات غذایی می‌توان به طور سالانه حدود دو میلیارد نفر را از گرسنگی نجات داد. حدود ۲.۳ درصد از آمار جهانی متعلق به کشور ایران است و ما در شرایطی قرار داریم که باید بحث امنیت غذایی را بسیار جدی بگیریم تا باالگوی مصرف درست احتمال به وجود آمدن ناامنی غذایی را پشت سر بگذاریم.

وی در خصوص پویش غذایی غذای سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا اظهار داشت: امنیت غذایی و ایمنی غذایی دو مقوله متفاوت هستند. ایمنی غذایی در حقیقت در رابطه با در عرضه غذای سالم به مردم است که این وظیفه بر عهده دولت است، اما پویش مذکور سازمان غذا و دارو درباره عرضه غذای سالم است که با برچسب‌ها و اطلاعات روی بسته بندی مواد غذایی مردم توجیه می‌شوند که کدام ماده غذایی سالم‌تر است.

جلال‌الدین میرزایی رزازدرباره تغذیه سالم اظهار داشت:، اما تغذیه سالم در حقیقت مبحثی کاملاً متفاوت است. تغذیه سالم تعادل، تنوع و کفایت مواد غذایی است که ما به عنوان سازمان تحقیقات غذایی برروی این مقوله فعالیت کرده ایم و نتایج بدست آمده را به عنوان کمپین غذای سالم به مردم ارائه داده ایم. هدف ما افزایش آگاهی و سواد مردم از رژیم غذایی سالم است تا بتوانند به وسیله آن اقلام غذایی مورد نیاز خود را به درستی تهیه کنند.

رئیس دانشکده و انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی در انتها به دستورالعمل‌های تغذیه‌ای دوران کرونا اشاره کرد و گفت: ما در دوران همه‌گیری کرونا سه دستورالعمل تغذیه را منتشر کرده ایم. دستور اول شامل غذا‌های حمایتی با هدف تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از کرونا، دسته دوم در خصوص غذا‌های حمایتی برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها و قرنطینگی خانگی و دسته سوم در خصوص بیمارانی است که دوره نقاهت خود را طی می‌کنند. مردم می‌توانند این اطلاعات را از طریق سایت انستیتیو تحقیقات تغذیه و یا اپیکشین تاک (تغذیه، ایمنی و کرونا) دریافت کنند. تعداد زیادی از کارشناسان تغذیه کشور در این اپلیکیشن یه متقاضیان مشاوره می‌دهند.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار