کد خبر: 1023830
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۸
رویترز از یک تحقیق محرمانه دولت امریکا گزارش داد که براساس آن سالانه ۵ هزار زندانی امریکایی قبل از محاکمه می‌میرند و ۲ هزار زندانی هم خودکشی می‌کنند
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: خبرگزاری رویترز در خبری به تحقیق محرمانه دولت امریکا اشاره کرده که براساس آن سالانه نزدیک به ۵‌هزار زندانی در این کشور پیش از رسیدن موعد دادگاهشان جان خود را از دست می‌دهند. این مسئله به اندازه‌ای جدی است که گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مسائل مربوط به شکنجه هم خواستار ورود به مشکلات زندانیان امریکایی شده‌است.

زندان‌های امریکا از پر جمعیت‌ترین زندان‌های جهان به شمار می‌روند. این در حالی است که این کشور دارای بیشترین زندان در جهان است. در کنار این دو موضوع، زندان‌های امریکا به دلیل ازدحام بالا و مهیا نبودن امکانات بهداشتی بالاترین نرخ ابتلا به کرونا را هم یدک می‌کشند.

جولان قتل، خودکشی و بیماری در زندان

خبرگزاری رویترز روز شنبه ۱۷ اکتبر (۲۶ مهرماه) درباره یک پژوهش محرمانه کاخ سفید در مورد زندانیان امریکا افشاگری کرد. در این تحقیق از ۴ هزار و ۹۹۸ تن زندانی جان باخته فقط در یکسال گزارش شده که این مسئله گواهی بر شکست و وضعیت بحرانی زندان‌های امریکاست و از طرفی نشان می‌دهد حقوق بشر تا چه اندازه در این کشور کوچک شمرده می‌شود.

براساس این گزارش سالانه هزاران زندانی در امریکا خودکشی می‌کنند یا زندانیان دیگر و زندانبان‌ها آن‌ها را به قتل می‌رسانند. برخی دیگر نیز به دلیل کمبود یا نبود امکانات بهداشتی و درمانی و یا سوء‌تغذیه و انواع بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

هشدار گزارشگر ویژه سازمان ملل

به گزارش رویترز تنها در سال گذشته ۲ هزار زندانی خودکشی کرده‌اند و بسیاری دیگر که به دلایل مختلف به قتل رسیده‌اند نیز حتی به موعد دادگاه و تعیین مجازات خود نمی‌رسند.

این مسئله تاحدی در زندان‌های امریکا بغرنج است که «نیلز ملزر» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مسائل مربوط به شکنجه و رفتار‌های غیرانسانی در واکنش به آن می‌گوید «به تمامی این قتل‌ها باید با تشکیل پرونده‌ای جداگانه پاسخ داده شود و رسیدگی کرد.»

قانون اساسی امریکا حقوقی برای زندانیان در نظر گرفته‌است، اما در واقعیت بیشتر آن‌ها در زندان‌ها رعایت نمی‌شود و نهاد‌های ناظر بر آن‌ها نیز وظایف خود را عمل نمی‌کنند.

همچنین روزانه بر تعداد زندانیان امریکا افزوده می‌شود و دلیل آن نیز مسائل و مشکلات روحی و روانی و گسترش اعتیاد به مواد مخدر عنوان شده‌است.

کرونا همدم زندانیان امریکایی

در سرتاسر امریکا بیش از ۳ هزار زندان وجود دارد که بخش عمده‌ای از آن به دست مقامات محلی اداره می‌شود و اکثر این زندان‌ها نیز مشکلات بودجه دارند. از سوی دیگر زندان‌های امریکا به عنوان پر ازدحام‌ترین زندان‌های جهان، از ۲۳ سپتامبر (۲ مهر) تاکنون بیشترین موارد ابتلا به بیماری کرونا را ثبت کردند.

به گزارش هفته‌نامه پزشکی The Lancet تقریباً ۳/ ۲ میلیون نفر در امریکا در حال حاضر در زندان‌های این کشور به سر می‌برند و بیش از ۶/ ۵ میلیون نفر معادل ۶/ ۲ درصد از جمعیت بزرگسال این کشور تحت نظارت‌های اصلاحی شامل آزادی مشروط قرار دارند.

اکثر زندانیان سیاهپوست هستند

نژادپرستی سیستماتیک در امریکا سبب‌شده، سیاهپوستان به شکل نامتناسبی با حکم حبس مواجه شوند و در نتیجه به شکل نامتناسبی تحت‌تأثیر شیوع بیماری کرونا قرار بگیرند.

تقریباً یک سوم مردان سیاهپوست امریکایی در طول زندگی خود با مجازات حبس در زندان مواجه خواهند شد.

در بحران شیوع کرونا نیز، جوامع سیاهپوست در قیاس با جوامع سفیدپوست از نرخ بالاتر ابتلا و مرگ و میر رنج بردند.
با توجه به رابطه ناگسستنی بین سلامت جوامع سیاهپوست و قانون کیفری امریکا، سیستم زندان‌
ها به شکل منحصر به فردی عدالت اجتماعی و بهداشتی را به ویژه در دوره همه‌گیری کرونا زیر سؤال برده‌است.
ضمن اینکه همزمان تبعیض و جرم‌انگاری مصائب اجتماعی مانند فقر، مصرف مواد‌مخدر و اختلالات بهداشت و روان برای افراد سیاهپوست، اختلاف و شکاف بهداشتی را تقویت و عمیق‌تر می‌کند.

عملکرد بی‌نقص زندانبانان!

زندان‌های امریکا در پی شیوع کرونا به شکل قابل‌ملاحظه‌ای با دشواری‌های بهداشتی مواجه شده‌اند. ضمن اینکه در مقایسه با مجامع عمومی نرخ ابتلا به کرونا در زندان ها، پنج برابر بیشتر است، اما اختلاف نژادی زندانیان در آزمایش‌ها و پرونده‌ها مخفی می‌ماند؛ چراکه فقط چند ایالت جمهوریخواه، داده‌های خود را براساس تفاوت‌های نژادی ارائه می‌کنند.

کمتر از یک ماه پیش هم شبکه بی‌بی‌سی فارسی گزارشی از سرویس جهانی بی‌بی‌سی را درباره زندانیان ایالات متحده بازپخش کرد. گزارشی درباره عملکرد ضدبشری زندان و زندان‌بانان در امریکا به‌عنوان واقعیتی غیرقابل انکار که منجر به مرگ سالانه ۵ هزار زندانی در زندان‌های امریکا می‌شود!

پخش این گزارش در اصل اعتراف سرویس‌های غربی به نقض گسترده حقوق بشر در کشوری است که مدعی ترویج حقوق بشر در تمام جهان است.

اعتراف تلخ بی‌بی‌سی

گزارش بی بی‌سی از زندان‌های امریکا این‌گونه آغاز می‌شد: «در جایی که زمانی از محکومان مثل برده‌ها بیگاری می‌کشیدند، زندانی است بدنام و تحت حفاظت شدید؛ ما را به آن راه ندادند، اما ما می‌دانیم داخل آن چه خبر است!»

گزارش با پخش تصاویر یک نزاع شدید ادامه می‌یابد و گزارشگر گفت: «این تصاویر با موبایل و به‌صورت قاچاقی فیلمبرداری شده‌است. دعوا، شدید است، اما هیچ زندانبانی نیست تا به غائله پایان دهد؛ چراکه در زندان‌های امریکا تعداد کارکنان ناکافی است و حقوق همین کارکنان هم مکفی نیست، پس در دعوا‌های گروهی خبری از آن‌ها نیست.»

طبق گزارش بی‌بی‌سی که با تصاویر مستند تهیه شده‌است، زندان‌های می‌سی‌سی‌پی که بیشتر زندانیان آن سیاهپوست هستند، به مرگبارترین زندان‌های امریکا تبدیل شده‌اند. ساختمان زندان ویرانه و مملو از جانوران و حشراتی مانند مار و موش و سوسک است و در این وضعیت ضدحقوق بشری اگر زندانی نیاز به رسیدگی پزشکی داشته باشد، از دارو و درمان خبری نیست.

این گزارش مستند، اعتراف تلخ یک رسانه نامدار به وارونه نشان دادن جایگاه انسان در کشور‌هایی است که خود را منادی آزادی و عدالت و مدافع حقوق انسانی می‌دانند که نقیض این ادعا در همین تک‌گزارش بی‌بی‌سی نشان داده شده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار