کد خبر: 1024259
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۰
با هدف حفظ آمادگی دفاعی کشورمان صورت گرفت
رزمایش مشترک تخصصی مدافعان آسمان ولایت روز گذشته به منظور آزمایش جدیدترین سامانه‌های پدافند هوایی ساخت داخل و همچنین آمادگی مقابله با هر گونه تهاجم احتمالی با حضور یگان‌های مختلف پدافندی در ارتش و سپاه برگزار شد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: پدافند هوایی اولین سد دفاعی سیستم نظامی هر کشوری در مقابل هرگونه تهاجمی محسوب می‌شود. اهمیت این دیوار دفاعی زمانی روز افزون می‌شود که بدانیم در نبرد‌های قرن ۲۱ نبرد هوایی رکن اصلی هر یورش و تهاجمی است. در ایران نیز یگان پدافند هوایی در برهه‌های مختلف زمانی از جمله در دوران دفاع مقدس نقش مهمی در سرنگونی پرنده‌های مهاجم ایفا کرده است.

در سال‌های اخیر با تشکیل نیروی پدافند هوایی در ارتش جمهوری اسلامی و همچنین توسعه یگان‌های مربوطه در نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شاهد نقش‌آفرینی جدی‌تر پدافند هوایی در سازمان رزم دفاعی کشور هستیم که اوج آن سرنگونی پهپاد متجاوز امریکایی در خردادماه سال ۹۸ بود. از سوی دیگر خودکفایی صنایع دفاعی کشورمان در توسعه انواع سامانه‌های پدافند هوایی از جمله موشک «صیاد ۳» و باور «۳۷۳» نشان داده که تا چه اندازه ایران در این حوزه جلو رو به رشد داشته است.

برگزاری رزمایش مشترک تخصصی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ نیز گامی جدی در آزمایش آمادگی یگان پدافند هوایی کشور در مقابله هر گونه دست اندازی به حریم هوایی کشورمان بود که روز گذشته با حضور یگان‌های مربوطه و در چند مرحله برگزار شد.

آزمایش نسل جدید سامانه‌های پدافندی

امیر سرتیپ دوم عباس فرج‌پور، سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ روز گذشته با اعلام آغاز این رزمایش گفت: در نخستین مرحله از رزمایش، گسترش و استقرار سامانه‌های پدافندی اعم از سامانه‌های موشکی، راداری و پدافندی با تأکید بر قابلیت جابه‌جایی و واکنش سریع نیرو‌های عملیاتی و همچنین رعایت اصول پدافند غیرعامل برای فریب دشمن انجام شد و در مرحله بعد برقراری ارتباط امن و چندلایه میان سامانه‌های پدافندی با شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم متناسب با تهدید صورت گرفته است.

وی هماهنگی، هدایت و کنترل عملیات پدافند هوایی نیرو‌های مسلح برای تقویت دفاع هوایی منسجم و مؤثر در برابر هرگونه تهدید هوایی در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی و تحت هدایت و طرح‌ریزی عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور را از اهداف اصلی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ عنوان کرد و گفت: در این رزمایش مشترک افسران ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر در مراکز فرماندهی عملیات مشترک منطقه‌ای (SOC) صحنه واقعی نبرد و مقابله با تهدیدات هوایی را تحت هدایت و کنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی کشور و نظارت مستقیم ارزیابان و ناظران قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا تمرین خواهند کرد.

سرتیپ دوم فرج پور با اشاره به انجام پرواز‌های اطلاعاتی و شناسایی توسط پرنده‌های باسرنشین و بدون سرنشین ارتش و سپاه در منطقه عمومی رزمایش، گفت: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی توسط سامانه‌های کشف و درگیری زمین پایه علیه هواگرد‌های مهاجم و تمرین کلیه مراحل دفاع هوایی شامل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و اصابت الکترونیکی (شلیک سرد) تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود.

سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ ادامه داد: استقرار سامانه‌های فرماندهی و کنترل تاکتیکی فکور و عاشورا، سامانه‌های راداری بومی مراقب، فتح-۲، بشیر، سامانه‌های تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانه‌های الکترواپتیکی، سامانه‌های جنگ الکترونیک و شبکه دیده‌بانی بصری نیروی پدافند هوایی ارتش از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش است. وی استفاده از نسل جدید تسلیحات و تجهیزات تماماً بومی در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ و عبور از سامانه‌های قدیمی‌تر را یکی از ویژگی‌های بارز آن برشمرد و تأکید کرد: در این رزمایش کلیه سامانه‌های کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری که توسط یگان‌های ارتش و سپاه به کار گرفته می‌شود، کاملاً بومی و تولید شده به دست متخصصان و جوانان متعهد کشورمان در نیرو‌های مسلح و صنایع دفاعی است. امیر فرج‌پور در عین حال تأکید کرد: سامانه‌های پدافندی و تجهیزات جدیدی نیز در این رزمایش مورد آزمایش و ارزیابی عملیاتی قرار خواهند گرفت که به دلیل رعایت ملاحظات حفاظتی در آینده معرفی و قابلیت‌هایی که برای ایجاد بازدارندگی و افزایش قدرت دفاعی کشور به همراه خواهند داشت برای ملت شریف ایران تشریح خواهد شد.

سخنگوی رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، بر رعایت کلیه دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی از سوی رزمندگان حاضر در این رزمایش تأکید کرد. وی شعار این رزمایش را «آسمان امن در سایه اقتدار پدافند هوایی» عنوان کرد و گفت: جلوگیری از هرگونه تعدی، تعرض و یا تجاوز به مرز‌های هوایی کشور و تأمین امنیت آسمان ایران اسلامی برای کلیه هواگرد‌هایی که در فضای جمهوری اسلامی ایران پرواز می‌کنند یکی از اقدامات مهم پدافند هوایی کشور است که این مهم دائماً و به طور ۲۴ ساعته توسط قرارگاه پدافند هوایی کشور برای عبور پرواز‌های مسافری از کریدور‌های امن و کمک به آن‌ها در صورت وجود هرگونه مشکل در حال انجام است.

اجرای رزم الکترونیک برای مقابله با دشمن فرضی

بخش مهمی از توانمندی هر سیستم پدافندی مقابله با تهاجم سامانه‌های الکترونیکی دشمن است که در این رزمایش توانمندی یگان‌های پدافندی کشورمان مورد آزمایش قرار گرفت. در این رزمایش عملیات مقابله با تهاجم الکترونیک روی سامانه‌های پدافندی با موفقیت تمرین شده و یگان‌های شرکت‌کننده از نیروی پدافند هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش، تاکتیک‌های مختلف جنگ الکترونیک را تمرین کردند.

در این تمرین با ایجاد اخلال الکترونیکی روی رادار‌های پدافند هوایی به وسیله پهپاد‌های اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادار‌ها به‌عنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانه‌های کشف و رادار‌های پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک نیز در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد.

از سوی دیگر عملیات اخلال الکترونیک روی پهپاد‌های مهاجم نیروی حمله‌ور و به دست گرفتن کنترل این پهپاد‌ها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد. اجرای عملیات رهگیری هواپیما‌های حمله‌ور توسط پهپاد‌های رهگیر کرار و جلوگیری از تهاجم و نزدیک شدن آن‌ها به منطقه رزمایش هم بخش دیگری از این رزمایش بود.

اجرای آتش سامانه‌های پدافندی

علاوه بر این در این رزمایش سامانه‌های بومی سوم خرداد و سامانه طبس نیروی هوافضای سپاه و سامانه مرصاد و ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش که به دست متخصصان و دانشمندان جوان کشورمان تولید شده‌اند، در شرایط رزم واقعی علیه اهداف متخاصم اقدام تاکتیکی انجام داد و با موفقیت اهداف واگذاری توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را سرنگون کرد. در این تمرین پس از کشف و شناسایی پرنده‌های بدون سرنشین دشمن فرضی در ارتفاع متوسط و ورود آن‌ها به منطقه رزمایش، اهداف به سامانه‌های بومی مرصاد نیروی پدافند هوایی ارتش و طبس نیروی هوافضای سپاه از سوی شبکه یکپارچه پدافند هوایی واگذار شد که اهداف مورد اصابت این سامانه‌ها قرار گرفتند.

انجام عملیات آتش و حرکت سریع سامانه‌های پدافندی از نقاط محل استقرار به نقاط دیگر از جمله اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود که با هدف عدم شناسایی محل استقرار سامانه‌های پدافندی با موفقیت انجام شد.

امیر فرج‌پور، سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ با اشاره به این تمرین تأکید کرد که طرح‌های دفاع هوایی با سنجش واقعیت‌های نبرد واقعی و شناخت دقیق از توانمندی‌های دشمن طراحی شده و برای کلیه زوایای پیدا و پنهان در لایه‌های مختلف پدافندی تدابیر لازم اتخاذ شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار