کد خبر: 1024268
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۹
رئیس مجلس در تشریح نشست غیرعلنی روز گذشته با حضور وزیر صمت: برای قیمتگذاری، تأمین و توزیع کالا تصمیم‌های جدیدی اخذ شد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: این روز‌ها که دولت به گفته رئیس‌جمهور درگیر مبارزه با تحریم و شیوع کرونا است، شاهد ورود جدی‌تر مجلس شورای اسلامی به میدان نظارت بر حوزه‌های اقتصادی و برگزاری جلسات مستمر و برنامه‌ریزی شده با وزرای اقتصادی دولت می‌باشیم که به نظر می‌رسد خروجی این هم افزایی را در بازارهایی، چون ارز مشاهده می‌کنیم، زیرا دقیقاً بعد از جلسه یک‌شنبه شب مردان اقتصادی دولت با رئیس مجلس شاهد اصلاح نرخ ارز بودیم، همچنین روز گذشته مجلس جلسه غیر‌علنی با وزیر صمت داشت، رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست غیرعلنی فوق گفت: در این نشست درباره مسائل اقتصادی با اولویت وزارت صمت، در حوزه قیمت‌ها، تأمین و توزیع کالا و روش‌های آن و مسائل مربوط به فولاد و شرکت‌های فولادی با هماهنگی وزارت صنایع بحث و بررسی صورت گرفت. طبق اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه فوق، کارگروه مشترکی میان وزارت صمت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوعات مهمی همچون خودرو تشکیل شده و به‌زودی طرح مشترکی برای ساماندهی بازار خودرو ارائه خواهدشد.

از یک‌شنبه شب هفته جاری که مردان اقتصاد دولت به مجلس رفتند تا پیرامون مسائل اقتصادی در وضعیت جنگ اقتصادی و شیوع کرونا بحث و گفتگو کنند، برخی از کارشناسان این رویداد را مورد توجه قرار دادند که تقویت هم‌افزایی و همفکری دولت با مجلس در ماه‌هایی که تحریم و شیوع کرونا تشدید شده‌است، می‌تواند آثار مثبتی بر‌ای اقتصادی داشته باشد، به ویژه اینکه این هم‌افزایی بین مجلس و دولت برای عبور از انتظارات منفی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری امریکا و همچنین بودجه‌ریزی عملیاتی‌۱۴۰۰ لازم و ضروری است. زیرا همه می‌دانند که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در امریکا هر دو با ایران سر جنگ دارند و صرفاً روششان فرق دارد. از سوی دیگر به گفته رئیس بانک مرکزی دیگر درآمد‌های ارزی نفتی به دلیل تحریم وجود ندارد. بدین ترتیب با توجه به این مقوله بودجه ۱۴۰۰ باید با دقت قابل ملاحظه‌ای تنظیم شود.

اشاره رئیس‌جمهور به مشغله دولت

رئیس‌جمهور روز گذشته به صراحت عنوان داشت که دولت گرفتار مبارزه با تحریم و شیوع کرونا است، از این روی هم‌افزایی دولت با مجلس در شرایط کنونی قابل ملاحظه است، کما اینکه بعد از جلسه مجلس با وزرای اقتصادی دولت در ابتدای هفته جاری شاهد اصلاح قیمت ارز، طلا و سکه و خودرو بودیم که می‌تواند روی اصلاح نرخ بسیاری از بازار‌های دیگر اثر بگذارد یا حداقل ثبات به همراه آورد.

در این میان روز سه‌شنبه نیز شاهد این مهم بودیم که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در اتاق بازرگانی حضور داشتند و بر اهمیت ارز‌های ناشی از صادرات کالا‌های غیر‌نفتی در عبور از تحریم‌ها و تأمین کالا‌های مورد نیاز کشور از طریق واردات تأکید کردند. در کنار این مهم روز گذشته نیز وزیر صمت در جلسه غیر‌علنی مجلس حاضر شد تا هم تداوم جلسات و پیگیری‌های مجلس و دولت به منصه ظهور برسد و هم اینکه امید‌ها برای تعدیل نرخ خودرو در بازار تقویت شود. البته احتمال دارد مقوله نرخگذاری فولاد نیز مورد توجه قرار گرفته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات مجلس با وزرای اقتصادی کابینه و نشست غیرعلنی دیروز با وزیر صمت گفت: تصمیمات جدیدی در حوزه قیمتگذاری، تأمین و توزیع کالا صورت گرفت و اطمینان داریم کاهش نرخ ارز و تثبیت بورس ادامه خواهد یافت.

دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی صبح دیروز (چهارشنبه، ۳۰‌مهرماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست غیرعلنی که از ساعت‌۸ و ۱۵ آغاز شده بود، گفت: در این نشست درباره مسائل اقتصادی با اولویت وزارت صمت، در حوزه قیمت‌ها، تأمین و توزیع کالا و روش‌های آن و مسائل مربوط به فولاد و شرکت‌های فولادی با هماهنگی وزارت صنایع بحث و بررسی صورت گرفت.

وی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این نشست تصمیمات خوبی گرفته شد که توضیحات آن در فرصت مناسب ارائه می‌شود، عنوان کرد: تأمین کالا و تهاتر در این حوزه، همچنین اصلاح روند صادرات و واردات و تأمین ارز از اولویت‌هایی بود که تصمیم‌گیری‌های جدیدی برای آن‌ها صورت گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در روز‌های گذشته نیز با وزرای اقتصادی جلساتی داشتیم که با تصمیماتی که در این جلسات گرفته شد، مطمئن هستیم شاهد تداوم کاهش نرخ ارز و تثبیت بورس خواهیم بود که در فرصت مناسب توضیحات آن را نیز به اطلاع مردم می‌رسانیم.

طرح مشترک دولت و مجلس برای ساماندهی بازار خودرو

طبق اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارگروه مشترکی میان وزارت صمت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوعات مهمی همچون خودرو تشکیل شده و به‌زودی طرح مشترکی برای ساماندهی بازار خودرو ارائه خواهیم کرد.

علیرضا رزم‌حسینی ضمن تأکید بر ضرورت افزایش کیفیت تولیدات خودرویی کشور تصریح کرد: باید شرایط برای عبور از انحصار دو شرکت بزرگ خودروسازی و افزایش تولیدات با هدف رقابت‌پذیری محصولات خودرویی در سطح بازار فراهم کنیم. به زودی طرح مشترک دولت و مجلس برای ساماندهی تولید و بازار خودرو ارائه خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با توجه به علاقه‌مندی مردم برای سرمایه‌گذاری در خودرو به عنوان یک کالای مصرفی بادوام، ضروری است که این محصول مهم با استراتژی مشخصی در میزان تولیدات و کیفیت، عرضه شود، تصریح کرد: در رابطه با هر یک از این موضوعات به صورت مشترک با کمیسیون صنایع و معادن مجلس در حال بررسی و برنامه‌ریزی لازم هستیم و خوشبختانه کمیسیون همکاری بسیار خوبی در این حوزه با وزارت صمت داشته است.

وی تأکید کرد: با توجه به اهداف تعیین شده در این طرح مشترک، جای امیدواری است که وضعیت بازار خودرو بهبود یابد و از این وضعیت نابسامانی که وجود دارد بتوانیم عبور کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اولویت نخست وزارتخانه، حمایت ویژه واحد‌های توانمند و افزایش تولیدات رقابتی در حوزه خودرو کشور است و تقویت شرکت‌هایی را که توانمندی لازم را در این عرصه دارند در دستور کار دارد تا بتوانیم انحصار موجود را از بین ببریم.

این در حالی است که علاه بر بررسی شرایط موجود و راهکار‌های پیشنهادی برای ساماندهی بازار خودرو که در آخرین جلسه برگزار شده کمیته خودرو، به تازگی وزیر صنعت، معدن و تجارت از قیمتگذاری دستوری خودرو و با وجود ادعای شورای رقابت بر قیمتگذاری دستوری گلایه کرد. وی با بیان اینکه قیمت‌های دستوری، صنعت خودرو کشور را با زیان هنگفت روبه‌رو کرده است، گفت: با توجه به نوع قیمتگذاری، شاهد سه نوع قیمت مصوب، تمام شده و قیمت بازار هستیم. در شرایط فعلی باید نقدینگی موجود به سوی بخش‌های مولد کشور هدایت و عطش بازار خودرو به شکل مؤثری کنترل شود.

جلسه قالیباف با مردان اقتصادی دولت

یک‌شنبه شب محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس میزبان رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر نفت، وزیر صمت و وزیر جهاد و کشاورزی در تالار آینه مجلس شورای اسلامی بود تا در رابطه با مباحث ارزی و تجاری و سیاست‌های پولی، مالی و تورم بررسی‌هایی صورت گیرد. رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه بر ضرورت رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد و با اشاره بر نقش نظارتی مجلس یادآور شد: به منظور پیگیری و نظارت بر جمع‌بندی‌های مطرح شده در این جلسه، کمیسیون‌های مجلس جلسات نظارتی خود را برگزار می‌کنند و این جلسه مشترک نیز هر ۱۰‌روز یکبار برگزار می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار