کد خبر: 1024717
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۵
وضعیت شیوع کرونا در برخی مناطق کشور فوق قرمز است. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه آمار فوتی‌های کرونا بار دیگر صعودی و ۳۳۷ مرگ جدید ثبت شد تا مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر برسد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در پی شدت گرفتن شیوع کرونا در کشور و افزایش مرگ، ابتلا، بستری و بیماران بدحال کرونایی در کشور، رهبر معظم انقلاب در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از نیرو‌های داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح برای حضور در میدان مقابله با کرونا دعوت کردند. حالا اقشار مختلف مردمی و به ویژه بسیجیان برای لبیک به این دعوت رهبری به میدان آمده‌اند. در این میان بسیج جامعه پزشکی با طرح حاج قاسم سلیمانی به میدان مقابله با کرونا آمده‌است. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با سپاه و مساجد، از بسیج امکانات مساجد و پای کار آمدن نیرو‌های داوطلب بسیجی و مساجد خبر داد. بر این اساس بناست مساجد به کانون ساماندهی و انجام بهینه خدمات جهاد‌گونه برای تحقق منویات مقام معظم رهبری تبدیل شوند.

وضعیت شیوع کرونا در برخی مناطق کشور فوق قرمز است. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه آمار فوتی‌های کرونا بار دیگر صعودی و ۳۳۷ مرگ جدید ثبت شد تا مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر برسد.

در همین زمان ۵هزارو۹۶۰ بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شدند که با احتساب آمار قبلی، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر رسید. تا‌کنون ۴۵۹ هزار و ۲۵۰ نفر از بیماران کرونایی بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و حال ۴هزارو۹۸۲ نفر از بیماران کووید ۱۹ وخیم است.

در حال حاضر تقریباً تمام نقاط کشور در وضعیت قرمز یا نارنجی قرار دارند. به گفته مسعود یونسیان استاد رشته اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزان تلفات کرونا در ایران را نسبت به تلفات دنیا در دو هفته اخیر، بیشتر است. وی تصریح کرد: «از نظر تعداد مرگ و میر بیماران کرونایی در کشور، ۱۲ درصد تلفات مربوط به دو هفته اخیر است، اما در دنیا ۵/۶ درصد آمار مرگ و میر در این مدت اتفاق افتاده و نسبت تلفات ما به دنیا بیشتر است.» به گفته وی در تعداد موارد بیماری رتبه ۱۳، مرگ و میر رتبه ۱۰ و در تست ابتلا به کرونا رتبه ۱۸ دنیا را داریم، اما از نظر نسبت تست به جمعیت رتبه ۱۱۸ دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم که بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است.

بسیج جامعه پزشکی با طرح حاج قاسم به میدان آمد

در این شرایط بحرانی، رهبر معظم انقلاب در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به حضور پر شمار نیرو‌های داوطلب در ماه‌های اول شیوع بیماری و خدمات مؤثر آنان همانند کمک به پرستاران، ضدعفونی کردن دستگاه‌ها و معابر، راهنمایی خانواده‌ها و کمک به افراد سالمند، استمرار این فعالیت‌ها را مورد تأکید قرار دادند و از نیرو‌های داوطلبِ مخلص و جوانان مؤمن و صالح خواستند بار دیگر وارد میدان شوند. در پی این فراخوان سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با تشکیل قرار گاه حاج قاسم سلیمانی وارد میدان شد. دکتر شاهین محمد صادقی رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی با تأکید بر اعلام آمادگی دوباره سازمان بسیج جامعه پزشکی برای مقابله با گسترش این ویروس منحوس و قطع زنجیره انتقال آن به «جوان» می‌گوید: «پیرو فرمان مقام معظم رهبری در روز‌های اول شیوه کرونا در کشور و با مشارکت ده‌ها نفر از اساتید دانشگاه‌های بزرگ کشور و براساس شواهد علمی و تجربی، طرح مقابله با ویروس کووید ۱۹ با نام شهید حاج قاسم سلیمانی تهیه و ارائه شد.»

وی درباره چند و، چون فعالیت‌های این طرح اینگونه توضیح می‌دهد: «این طرح با مشارکت هزاران نفر از نیرو‌های فنی و تخصصی بسیجی برنامه‌ریزی شده و به مرحله اجرا خواهد رسید و در آن بیماران به صورت فعال و بنا به تمایل خود در منزل یا نقاهتگاه‌های تجهیز شده، تحت مراقبت‌های بهداشتی و درمانی قرار می‌گیرند و به جای قرنطینه گسترده کشور که ضرر‌های فراوان آن به اقتصاد و معیشت مردم خصوصاً در روز‌های تحریم‌های ظالمانه احساس شده، موضوع قرنطینه هوشمند از طریق ردگیری این ویروس انجام خواهد شد.»

محمد صادقی با تأکید بر اینکه طرح ابداعی بسیج جامعه پزشکی با نام حاج قاسم سلیمانی در راستای کمک به اجرای بهتر سیاست‌های وزارت بهداشت به عنوان‌متولی کنترل این بیماری در کشور تهیه و معرفی شده، می‌افزاید: «برآورد هزینه اجرای این طرح به نسبت هزینه‌هایی که این پدیده منحوس بر اقتصاد کشور وارد کرده نیز بسیار اندک و ناچیز است.»

۱۰۰ مسجد تهران کانون ساماندهی خدمات جهادی کرونا

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم با اشاره به جلسه‌ای با مسئولان سپاه و مساجد گفت: «قرار شد از مساجد و امکانات آن‌ها به عنوان کانون ساماندهی و انجام بهینه خدمات جهاد گونه برای تحقق منویات مقام معظم رهبری استفاده شود.»

به گفته وی در جلسه ستاد مقابله با کرونا قرار شد از ۱۰۰ مسجدی که امکان بهداشتی و درمانی دارند، استفاده بهینه شود.

همچنین به پیشنهاد ستاد تبلیغات اسلامی، هیئت‌ها و حسینیه‌ها در طرح مقابله جهادی با کرونا از مساجد پشتیبانی خواهند کرد.

زالی افزود: «خیرین و گروه‌های جهادی برای کمک مؤمنانه به آسیب‌دیدگان همکاری تنگاتنگ خواهند داشت و هماهنگی‌های لازم انجام شده‌است و از خیزش مردمی و از کمک داوطلبانه مردمی استفاده خواهد شد.»

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره بر افزایش آزمایش‌های اطرافیان بیماران کرونایی بر لزوم شناسایی بیماران در محلات تهران تأکید کرد و افزود: «امروزه برخی از محله‌ها در تهران می‌تواند کانون انتشار بیماری کرونا باشد. در شهر تهران ۳۵۴ محله وجود دارد که باید یک برنامه‌ریزی و ترسیم تقشه‌ای در حوزه بهداشتی و درمانی با محوریت مساجد و کمک نیرو‌های بسیجی و داوطلب داشته باشیم. همچنین مساجد نقاط معروف و شناخته شده‌ای در محله‌ها محسوب می‌شود و ما باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.»

زالی تأکید کرد: «باید محله‌ها را به خوبی از نظر انتشار بیماری کرونا و دیگر مسائل آسیب‌شناسی کنیم. علاوه بر این آموزش همگانی باید بهتر از گذشته انجام شود و امروزه سازمان بهداشت جهانی تأکید جدی به موضوع آموزش همگانی دارد.»

به گفته وی با کمک مراقبان بهداشت، فهرست بیماران با تست کرونای مثبت در اختیار بسیج و نیرو‌های داوطلب قرار می‌گیرد.

همچنین خیرین در زمینه کمک به شناسایی خانوار‌های آسیب‌پذیر اقدامات خوبی را انجام داده‌اند و بسته‌های حمایتی به این خانواده‌های کم برخوردار داده می‌شود.

زالی ادامه داد: «ما نیرو‌های جهادی را به طور منطقی توزیع کنیم و با تجهیزات حفاظتی کامل در جایگاه مشخص کار‌های محوله را انجام دهد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار