کد خبر: 1024901
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۸
نگاهی به تغییرات مدیریتی باشگاه استقلال از زمان روی کار آمدن مسعود سلطانی‌فر به عنوان وزیر ورزش
چهار سال از روزی که مسعود سلطانی‌فر توانست به عنوان وزیر ورزش رأی اعتماد بگیرد، می‌گذرد؛ سال‌هایی که پرحاشیه و خبرساز بر ورزش کشور گذشته و کمتر روی آرامش دیده است، از منهای فوتبال گرفته تا فوتبال که غش کردن وزیر به سمت آن از سلطانی‌فر، وزیری ساخته که انگار در اولویت‌هایش یک‌سو همه ورزش کشور است و یک سوی دیگر فوتبال!
سعید احمدیان
سرویس ورزش جوان آنلاین: چهار سال از روزی که مسعود سلطانی‌فر توانست به عنوان وزیر ورزش رأی اعتماد بگیرد، می‌گذرد؛ سال‌هایی که پرحاشیه و خبرساز بر ورزش کشور گذشته و کمتر روی آرامش دیده است، از منهای فوتبال گرفته تا فوتبال که غش کردن وزیر به سمت آن از سلطانی‌فر، وزیری ساخته که انگار در اولویت‌هایش یک‌سو همه ورزش کشور است و یک سوی دیگر فوتبال! همین نگاه افراطی به فوتبال، تصمیم‌های پرهزینه‌ای را برای این ورزش پرطرفدار در پی داشته است، مانند حکایت مدیریت باشگاه استقلال که سلطانی‌فر به عنوان رئیس مجمع باشگاه حضور دارد و این باشگاه دولتی در چهار سال گذشته نه تنها روی نیمکت، رفت و آمد مربیان زیادی را دیده، بلکه صندلی مدیریت آن نیز بار‌ها جابه‌جا شده است، به‌طوری که از آبان ۹۵ تا آبان ۹۹ که تنها چهار سال می‌گذرد، استقلالی‌ها شش مدیرعامل به خودشان دیده‌اند. یعنی به صورت میانگین، هر هشت ماه یک بار یک مدیر جدید در استقلال سر کار آمده است تا این تیم از ثبات مدیریتی روی خوش نبیند. بحرانی که خروجی مستقیم تصمیمات هیئت مدیره‌های منصوب سلطانی‌فر در باشگاه دولتی استقلال است که زیر نظر وزارت ورزش اداره می‌شود. در گزارش زیر تغییرات مدیریتی باشگاه استقلال را از آبان ۹۵ که سلطانی‌فر به عنوان وزیر ورزش انتخاب شد تا آبان ۹۹ بررسی کرده‌ایم.
 
سیدرضا افتخاری (۷ مرداد ۹۵- ۲۷ تیر ۹۷)

افتخاری پیش از آن که به استقلال بیاید، به عنوان یک مدیر فوتسالی شناخته می‌شد و حضورش در رأس کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال، او را برای اهالی این رشته شناخته شده کرده بود. با این حال تابستان ۹۵ برای افتخاری یک تجربه جدید رقم خورد، مدیر کم حاشیه فوتسال پا در مسیر پرحاشیه‌ای گذاشت و با حکم محمود گودرزی وزیر وقت ورزش ابتدا به عنوان سرپرست باشگاه و در ادامه به عنوان مدیرعامل انتخاب شد. یکی از مهم‌ترین حواشی دوران مدیریتی دوران حضور افتخاری، بسته شدن پنجره نقل و انتقالات استقلال در بهمن ۹۵ به دلیل بدهی به عادل شیحی بود؛ بدهی‌ای که از زمان مدیر قبلی استقلال یعنی بهرام افشارزاده در پرداخت آن کوتاهی شد تا سرانجام در دوران افتخاری، حکم فیفا از راه برسد. افتخاری همچنین یک بار هم شهریور ۹۵ پس از نتایج ضعیف استقلال، با برکناری منصوریان، وینفرد شفر مربی معروف آلمانی را روی نیمکت استقلال نشاند که نتیجه این انتخاب قهرمانی استقلال در جام حذفی در سال ۹۷ بود.

البته آن قهرمانی زیاد برای افتخاری خوش‌یمن نبود و شاید یکی از سخت‌ترین روز‌های حضور افتخاری در استقلال به تابستان ۹۷ برمی‌گشت، جایی که امید ابراهیمی، مامه تیام و سرور جباروف سه ستاره کلیدی استقلال از این تیم جدا شدند، مسئله‌ای که انتقاد شدید هواداران استقلال را به همراه داشت و حتی کار به فحاشی به پدر مدیرعامل استقلال هم کشیده شد؛ اتفاقی که سبب شد تا افتخاری ۲۷ تیر از سمتش از استقلال کناره‌گیری کند و به دوران حضور نزدیک به دو ساله‌اش پایان دهد، آن هم مدیری که در اولین مصاحبه‌اش پس از حضور در استقلال گفته بود: «با حمایت هواداران می‌خواهیم ستاره سوم را برای استقلال به ارمغان بیاوریم.»، اما حضور در یک هشتم و یک چهارم لیگ قهرمانان در دو سال حضور افتخاری، نهایت کارنامه استقلال در آسیا بود!

امیرحسین فتحی (۲۷ تیر ۹۷- ۱۹ آذر ۹۸)

مدیر بعدی استقلال هم یکی از مدیران سابق فدراسیون فوتبال بود، اگر افتخاری از کمیته فوتسال آمده بود، فتحی هم با سابقه رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در دهه ۷۰، با استعفای مدیرعامل وقت استقلال به عنوان سرپرست باشگاه انتخاب شد. فتحی که عضو هیئت مدیره استقلال نیز بود، در حالی آذرماه همان سال حکم مدیرعاملی‌اش امضا شد که جذب بازیکنان بی‌کیفیت و گرانقیمتی مانند نویمایر و الحاجی گرو که حضورشان در استقلال به نیم فصل نرسید و بعد‌ها شائبه دلالی شفر در آوردن این بازیکنان به استقلال هم مطرح شد، از جمله سوءمدیریت‌های دوران مدیریت فتحی در استقلال بود. با این حال فسخ قرارداد با شفر در اردیبهشت ۹۸ و در حالی که یک سال از قرارداد این مربی باقی مانده بود از مهم‌ترین حواشی این مدیر بود. فتحی در حالی مدعی شده بود فسخ با شفر هزینه‌ای نزدیک به صفر برای باشگاه دارد که این تصمیم او هزینه زیادی برای استقلال داشت. فتحی گفته بود: «ما آدم‌های بی‌تجربه‌ای در فوتبال نیستیم و از لحاظ حقوقی همه چیز را بررسی کردیم. با کمترین هزینه و نزدیک به صفر قرارداد ایشان فسخ می‌شود» که این مربی آلمانی با توجه به نوع برکناری‌اش توانست با شکایت به فیفا، استقلال را به پرداخت ۵۵۰ هزار دلار محکوم کند؛ محکومیتی که پرداخت نکردن آن سبب شد تا تبعات آن تا امروز هم ادامه داشته باشد و استقلال از یک پنجره نقل و انتقالات محروم شود. با این حال نکته پررنگ در کارنامه فتحی انتخاب آندره استراماچونی سرمربی معروف ایتالیایی به عنوان سرمربی استقلال در لیگ هجدهم بود، هر چند عدم پرداخت قسط‌های قرارداد این مربی سبب شد تا استرا به رغم نتایج فوق‌العاده با استقلال و رساندن این تیم به صدر پس از ۱۳۱۰ روز با شش برد متوالی، ۱۸ آذر ۹۸ از ایران برود، اتفاقی که با توجه به فشار هواداران استقلال پس از جدایی این سرمربی موفق به مدیریت باشگاه، باعث شد تا فتحی هم نامه استعفایش را بنویسد و از مدیرعاملی استقلال کنار برود.

اسماعیل خلیل‌زاده (۱۹ آذر ۹۸- ۶ اسفند ۹۸)

برخلاف افتخاری و فتحی تا قبل از آمدن به استقلال، کمتر فوتبالی‌ای نامش را شنیده بود، اما دوستی و آشنایی اسماعیل خلیل‌زاده با مسعود سلطانی‌فر از زمان استانداری گیلان سبب شد تا پای این هتلدار گیلانی به فوتبال باز شود. او ابتدا به عنوان عضو و رئیس هیئت مدیره برای پیشبرد امور اقتصادی به استقلال آمد، اما پس از استعفای فتحی، با حکم وزیر به عنوان سرپرست باشگاه منصوب شد. حضور خلیل‌زاده اگر چه در استقلال کوتاه بود و به سه ماه هم نرسید، اما آبی‌ها در دوران سرپرستی خلیل‌زاده با حواشی مختلفی روبه‌رو بودند. یکی از مهم‌ترین اتفاقات در زمان سرپرستی خلیل‌زاده، وعده او در دی ماه ۹۸ برای بازگشت استراماچونی به نیمکت استقلال در سفر به قطر بود؛ وعده‌ای که بعد‌ها دروغ از آب درآمد و در حالی خلیل‌زاده از مذاکره با وکیل استرا در دوحه صحبت می‌کرد که استرا آن را تکذیب کرد. بعد‌ها هم مشخص شد خلیل‌زاده و علی خطیر معاون وقت استقلال در دوحه با نمایندگان یکی دیگر از مربیان ایتالیایی به نام دی بیاسی برای نیمکت استقلال مذاکره کرده‌اند تا هشتگ قطر گیت داغ شود!

علی فتح‌الله‌زاده (۷ اسفند ۹۸- ۲۴ اسفند ۹۸)

جایگزین خلیل‌زاده بر خلاف او که برای اهالی فوتبال غریبه بود، یک نام آشنا بود. علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل استقلال اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۹۰ که اسفند ۹۸ برای سومین بار به عنوان مدیرعامل استقلال انتخاب شد تا به وضعیت این تیم سر و سامانی بدهد، به خصوص که او در سال‌های دوری از صندلی مدیریت آبی‌ها، همواره نشان داده بود چقدر برای بازگشت دوباره مشتاق است. به همین دلیل فتح‌الله‌زاده در شروع کار مجددش به استقلال، یک وعده بزرگ به هواداران این تیم داد: «احساسم مثل زمانی است که بار اول به استقلال آمدم. سربلندی استقلال و قهرمانی سوم استقلال در آسیا و کسب ستاره سوم، قولی است که من به هواداران طی یک برنامه سه ساله به آن‌ها تقدیم خواهم کرد.»

فتح‌الله‌زاده در شرایطی برای سومین بار حکم مدیرعاملی استقلال را گرفت که این بار با دفعه‌های پیش فرق می‌کرد و پرونده شکایت‌های بازیکنان خارجی و بی‌پولی باشگاه سبب شد تا برخلاف گذشته دو هفته در این تیم دوام بیاورد و با توجه به بدهی ۸۰ میلیاردی به شفر، منشا، وکلای باشگاه، جانواریو، ایسما، استراماچونی و باشگاه پاختاکور، او ۲۴ اسفند و در کمتر از سه هفته از مدیرعاملی استقلال به بهانه بیماری کناره‌گیری کند.

احمد سعادتمند (۱۰ فروردین ۹۹- ۸ مهر ۹۹)

جانشین فتح‌الله‌زاده بر خلاف خودش یک مدیر شناخته شده در فوتبال نبود، احمد سعادتمند، مدیرعامل سابق باشگاه والیبال بانک سرمایه و مدیرکل استعدادیابی وزارت ورزش و یکی از افراد نزدیک به سلطانی‌فر که به عنوان عضو هیئت مدیره استقلال هم فعالیت کرده بود، این بار به عنوان سرپرست باشگاه انتخاب شد. حواشی انتخاب سعادتمند از همان روز اول کلید خورد، در حالی‌که فرهاد مجیدی و بازیکنان تیم با توجه به پول‌آوری عبدالرضا موسوی، عضو متمول هیئت مدیره و مالک یکی از شرکت‌های هواپیمایی به دنبال مدیرعاملی وی بودند که انتخاب سعادتمند همه آن‌ها را شوکه کرد تا از همان روز اول جلوی مدیر جدید باشگاه در بیایند. مجیدی در پستی تند در شبکه‌های اجتماعی به انتخاب سرپرست جدید حمله کرد تا نشان دهد آبش با سعادتمند توی یک جوب نمی‌رود: «این تصمیم‌های نادرست مدیریتی را چه کسی برای استقلال می‌گیرد؟ چطور به این نتیجه می‌رسید که سرمایه‌دار برود و کارمند بیاید؟! پولدار برود و بی‌پول بیاید؟!» با این حال سعادتمند رؤیا‌های بزرگی برای استقلال در سر داشت و مدعی شد آبی‌ها توان درآمدزایی ۴۰۰ میلیاردی دارند و او نمی‌گذارد آجری از باشگاه کم گردد و آنقدر وضع مالی استقلال خوب شود که باشگاه بتواند خیریه راه‌اندازی کند. سعادتمند، اما ایده‌های درآمدزایی مانند پفک آبی راه به جایی نبرد و در تابستان امسال وقتی اختلافش با مجیدی به اوج رسید در آستانه دربی نیمه نهایی جام حذفی در سفری به ایتالیا مدعی شد می‌خواهد استرا را به استقلال برگرداند. وعده بازگشت استرا مانند مدیران گذشته تنها یک سراب بود تا مجیدی که نتایج نسبتاً خوبی با استقلال گرفته و این تیم را در لیگ به مقام دوم و در جام حذفی به فینال رسانده بود، از جمع آبی‌ها جدا شود و این تیم هم با توجه به حواشی که سعادتمند برای نیمکت تیم به وجود آورده بود، بازی فینال حذفی را به تراکتور باخت. سرانجام ۸ مهر بود که هیئت مدیره باشگاه در بیانیه‌ای شدیدالحن، سعادتمند را برکنار کرد تا حضور این مدیر روی صندلی استقلال به شش ماه نرسد.

احمد مددی (۹ مهر ۹۹- ادامه دارد)

احمد مددی، سرپرست فعلی باشگاه استقلال ششمین مدیر آبی‌ها در چهار سال اخیر و در زمان حضور سلطانی‌فر در وزارت عنوان قائم‌مقامی باشگاه پیکان و معاون باشگاه سایپا را در فوتبال در کارنامه‌اش دارد. او این روز‌ها پس از انتخاب محمود فکری به عنوان سرمربی جدید و جذب بازیکنانی مانند محمد نادری به دنبال تسویه حساب با شفر برای باز کردن پنجره نقل و انتقالات استقلال است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار