کد خبر: 1025368
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۵
گزارش «جوان آنلاین» از گلایه والدین از پرداخت بیمه دانش آموزی در سال تحصیلی کرونایی
نزدیک به دو ماه از شروع سال تحصیلی جدید که عموما به شکل غیر حضوری بود، می‌گذرد. در این میان یکی از هزینه‌های سالانه والدین، پرداخت حق بیمه دانش آموزی است. برخی از والدین نسبت به پرداخت این حق بیمه در شرایط امسال گلایه می‌کنند. آن‌ها می‌گویند به دلیل شیوع کرونا، آموزش‌ها به صورت غیرحضوری و آنلاین انجام می‌شود، بنابراین نیازی نیست که دانش آموزان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. اما مسئولان آموزش و پرورش معتقدند که تعطیلی مدارس دلیل موجهی برای نپرداختن حق بیمه دانش آموزش نیست و ممکن است مدارس در ادامه سال تحصیلی به صورت حضوری نیز فعالیت کنند.
مهسا گربندی
سرویس جامعه جوان آنلاین: هر سال با شروع سال تحصیلی جدید و هنگام ثبت نام دانش آموزان در مدارس، مبلغی بابت بیمه از والدین اخذ می‌شود. امسال نیز همانند سال‌های گذشته مبلغی از هر دانش آموز برای خسارت ناشی از اتفاقات غیرمنتظره در محیط مدرسه طلب شده است. این در حالی است که آموزش‌ها به صورت مجازی صورت می‌گیرد و دانش آموزان به مدرسه نمی‌روند و والدین دانش آموزان معتقدند که پرداخت حق بیمه حوادث دانش آموزی در این شرایط توجیه ندارد.

آقای رفیعی که نسبت به پرداخت حق بیمه پسردانش آموز خود اعتراض دارد به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «مشخص نیست که چرا مدارس امسال با وجود تدریس آنلاین، مبلغی بابت حق بیمه حوادث دریافت کرده اند؟ هنوز نمی‌دانیم که این بیمه در شرایط کنونی شامل چه چیز‌هایی می‌شود؟»
او ادامه می‌دهد: «هر دانش آموز باید از شش هزار تا ده هزارتومان مبلغی را بابت حق بیمه بپردازد. اما وقتی دانش آموز در مدرسه نیست که حادثه‌ای باشد اخذ این پول برای چیست؟!»

هر چند حق بیمه پرداختی بیمه نامه حوادث دانش آموزی برای والدین رقم زیادی نیست، اما با یک محاسبه ساده مشخص می‌شود که در مجموع ۱۴ تا ۱۵ میلیون دانش آموز، بیش از یکصد میلیارد تومان حق بیمه به آموزش و پرورش پرداخت کرده اند؛ بنابراین باید مشخص شود که این بودجه صرف چه کاری می‌شود؟

از سوی دیگر مسئولان آموزش و پرورش معتقدند که تعطیلی مدارس دلیل موجهی برای نپرداختن حق بیمه دانش آموزش نیست و ممکن است مدارس به صورت حضوری نیز فعالیت نمایند.

مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در رابطه با هزینه بیمه حوادث دانش آموزان گفته: «مدارس معمولاً مبلغ ناچیزی را بابت یک سال بیمه دانش آموزان در هنگام ثبت نام دریافت می‌کنند. این بیمه فقط برای یک سال تحصیلی نیست و فصل تابستان و حتی ساعات غیر درسی دانش آموز را هم پوشش می‌دهد.»

ثقفی با تاکید بر اینکه بیمه دانش آموزان فقط مربوط به حوادث ناخواسته بوده و با بیمه درمان کاملاً متفاوت است، اظهار داشته: «شرایط این بیمه مناسب است، اما در صورت کامل نبودن شرایط، مسئولان باید تصمیم گیری کنند. شاید اطلاع رسانی خوبی در زمینه خدمات این بیمه انجام نشده است.»
 
بدیهی است پول بیمه باید در موارد مجاز خود صرف شود و آموزش و پرورش نباید این مقدار بودجه را به عنوان درآمد عمومی خود منظور کرده و در هر جایی که با کمبود مواجه شود، هزینه نماید. از طرف دیگر مشخص است که در شرایط آموزش غیر حضوری، حوادث دانش آموزی به صفر نزدیک می‌شود؛ بنابراین حداقل باید بخش عمده‌ای از این وجه به دانش آموزان عودت یابد و یا با اطلاع و اجازه والدین در امور دیگر هزینه شود. در هر حال نیاز به روشنگری مسئولان آموزش و پرورش درباره نحوه هزینه کرد وجوه بیمه دانش آموزی در سال جاری وجود دارد. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار