کد خبر: 1025883
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۸
در شرایطی که بسیاری از مقامات عراقی به شدت از عملکرد نخست‌وزیر این کشور در عرصه داخلی و خارجی انتقاد می‌کنند، اما به گفته منابع عراقی، الکاظمی درصدد تشکیل فراکسیونی سیاسی برای شرکت در انتخابات زودهنگام ژوئن ۲۰۲۱ است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: شش ماه مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، از هم‌اکنون برخی شخصیت‌های سیاسی این کشور خود را برای ورود به عرصه انتخابات آماده می‌کنند. به گزارش روزنامه العربی الجدید، یک منبع نزدیک به مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق روز چهارشنبه اعلام کرد: «روز‌های گذشته شاهد نشست‌های فشرده‌ای میان الکاظمی و تیم سیاسی وی برای تشکیل فراکسیونی به عنوان یک فراکسیون مدنی مستقل که ۹۰ درصد اعضای آن جوانان باشند، برای شرکت در انتخابات زودهنگام بودیم. هنوز نام این فراکسیون توافق نهایی نشده است.»

این منبع افزود: «فراکسیون انتخاباتی الکاظمی شامل فعالان برجسته‌ای است که نقشی در تظاهرات اکتبر داشته‌اند و بیشتر آن‌ها خبرنگاران، اصحاب رسانه و شخصیت‌های دانشگاهی هستند.» به گفته این منابع چندین نشست برای بررسی جذب چهره‌های جدید برای این فراکسیون و رقابت با احزاب کلاسیک در مقر‌های اصلی، به‌ویژه بغداد و جنوب کشور برگزار شد. الکاظمی احتمالاً ناظر و مؤسس فراکسیون جدید خواهد بود و مشروط به این نیست که حتماً خودش نامزد انتخابات باشد.

در حالی که دفتر نخست‌وزیر عراق از روز یک‌شنبه از واکنش نشان دادن به این گزارش‌ها خودداری می‌کند، ندی شاکر جودت، نماینده ائتلاف النصر در گفتگو با العربی الجدید گفت: «الکاظمی پیش از برعهده گرفتن پست نخست‌وزیری یک شرط را قبول کرد و آن شرکت نکردن در انتخابات آتی و عدم تشکیل حزب بود. پس از آن به وی رأی اعتماد داده شد. اکنون ما از گزارش‌ها مبنی بر تلاش وی برای تشکیل فراکسیون انتخاباتی تعجب می‌کنیم.»

این نماینده عراقی، الکاظمی را متهم کرد به اینکه از پست و اختیاراتش برای تحقق دستاورد‌های سیاسی و انتخاباتی استفاده می‌کند و به میادین تظاهرات و نزد فعالان می‌رود و تعدادی از آن‌ها را با هدف کسب آرایشان به کار می‌گیرد. جودت گفت: «الکاظمی از آغاز اعتراضات در اکتبر ۲۰۱۹ حامیانی در داخل این اعتراضات داشته است. او اکنون بیشتر از آنکه مشغول حل بحران‌های عراق، به‌ویژه بحران اقتصادی باشد، مشغول تشکیل فراکسیون انتخاباتی است.»

در مقابل، غضنفر البطیخ از رهبران ائتلاف الفتح اعلام کرد: «قانونی وجود ندارد که نخست‌وزیر را از شرکت در انتخابات منع کند، اما توافق سیاسی وجود داشت که نخست‌وزیر را از شرکت در انتخابات منع می‌کند. نگرانی‌هایی درباره استفاده الکاظمی از پستش برای دستیابی به اهداف انتخاباتی، به‌ویژه بعد از تعیین تعداد زیادی از فعالان به عنوان مشاور خود وجود دارد. استفاده از منصب باعث می‌شود رقابت انتخاباتی ناعادلانه و غیرشفاف باشد.» محمد التمیمی، تحلیلگر سیاسی عراقی نیز گفت: «براساس اطلاعات، الکاظمی و فراکسیون انتخاباتی وی در مرحله سیاسی آتی، به‌ویژه در شهر‌های دارای اکثریت شیعه تأثیرگذار خواهد بود.» الکاظمی اردیبهشت‌ماه امسال به عنوان نخست‌وزیر عراق انتخاب شد، اما نتوانست عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد و حتی عملکردش در عرصه سیاست خارجی و موافقت با تداوم حضور امریکایی‌ها در عراق تا سه سال دیگر، واکنش تند نمایندگان و فرماندهان مقاومت عراق را به همراه داشت.

بررسی ترور فرماندهان مقاومت

با گذشت چند ماه از ترور شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرماندهان مقاومت در عراق، قرار است پرونده این ترور در پارلمان عراق بررسی شود. عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق دیروز گفت: «پرونده تحقیقات دولتی درخصوص ترور فرماندهان پیروزی در نزدیکی فرودگاه بغداد هفته آینده در پارلمان عراق مطرح خواهد شد.» بدر الزیادی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق روز چهارشنبه در گفتگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: «هفته آینده در پارلمان عراق پرونده تحقیقات دولتی درخصوص ترور فرماندهان پیروزی در نزدیکی فرودگاه بغداد مطرح خواهد شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار