کد خبر: 1026250
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۵
به دنبال افزایش هیجانات ناشی از انتخابات امریکا و اشاعه تصور رفع زودهنگام تحریم‌ها ازسوی یک جریان سیاسی که بعد از برجام به دنبال «بسط‌برجام» است، شاهد نزول آبشاری قیمت در بازارنقدی ارز، طلا، سکه و خودرو و شکل‌گیری انتظار برای سقوط قیمت در تمامی بازار‌ها هستیم، باید دید بعد از فروکش کردن هیجانات و بازگشایی بازار‌های جهانی و منطقه نرخ‌ها ثبات خواهد داشت یا مجدداً نوسانات بر پایه واقعیت‌های اقتصاد و دلالی‌ها آغاز خواهد شد
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اگر چه ریزش نرخ ارز، طلا و سکه در بازار انتظار‌ها برای کاهش قیمت در تمامی بازار‌ها اعم از مسکن، خودرو و موادغذایی را بالا برده‌است، اما برخی از کارشناسان معتقدند مهم‌تر از ریزش‌های هیجانی نرخ ارز که آن‌هم برخی از رسانه‌ها تنور این رویداد را داغ کرده‌اند، متأثر از هیجانات و عملیات گسترده خبری بوده‌است و باید دید همزمان با بازگشایی بازار‌های جهانی و منطقه و فروکش کردن هیجانات متأثر از حواشی انتخابات امریکا و انتظارات موهوم رفع زود هنگام تحریم‌ها در ماه‌های پیش‌رو، نرخ حواله ارز و قیمت کالا‌های وارداتی به چه شکل خواهد بود، زیرا بازار کم عمق نقدی ارز تأثیر چندانی در تعیین نرخ ارز محاسباتی برای کالا‌های وارداتی و مونتاژ داخل موجود در بازار را ندارد.

جریانی که ماه هاست علت تمامی مشکلات اقتصاد ایران را رفتار ستیزه‌جویانه دولت کنونی امریکا با ایران معرفی می‌کرد، توجهات را به این مقوله جلب کرد که اگر دولت امریکا تغییر کند، مشکلات اقتصادی حل می‌شود. از این رو وقتی شواهدی از شکست دولت کنونی امریکا نمایان شد، این انتظار در جامعه شکل گرفت که تمامی قیمت‌ها از بازار ارز، طلا و سکه گرفته تا بازار مسکن، خودرو، مواد غذایی، لوازم خانگی و موبایل و تبلت باید با افت مواجه شود. ریزش نرخ دلار از محدوده ٣٣‌هزار تومان به محدوده ٢٤‌هزار تومان در صرافی ملی طی هفته‌های اخیر تنور کاهش نرخ‌ها را چنان داغ کرده‌است که برخی از رسانه‌هایی که در مواقع رشد و ریزش نقش لیدری خبر را برای بانک مرکزی، صرافی‌ها و برخی از تجار واردکننده کالا و صادرکننده کالا بازی می‌کنند، گزارش‌های مشابهی از ریزش نرخ دلار به محدوده ٢٠‌هزار تومان منتشر کردند که در افزایش انتظارات افکار عمومی برای سقوط دسته‌جمعی قیمت‌ها در روز‌های پیش رو بی‌شک مؤثر است. در این میان برخی از تحلیلگران به نقش یک جناح سیاسی در ایجاد و تشدید انتظار‌ها و هیجانات برای سقوط قیمت در تمامی بازار‌ها باهدف سیاسی حضور در انتخابات ریاست جمهوری‌١٤٠٠ اشاره می‌کنند و معتقدند استراتژی سیاسی مذکور با واقعیت‌های اقتصاد ایران همخوانی ندارد و می‌تواند رکود ناشی از خرید نکردن باهدف کاهش بیشتر قیمت‌ها را در اقتصاد تشدید کند. البته برخی از کارشناسان نیز با اشاره به نیاز ارزی واردکنندگان برای تخلیه بار دپو شده در گمرکات معتقدند، ریزش کنونی ارز به شرط آنکه کالا‌های وارداتی با ارز ٢٠‌هزار تومان به دست مصرف کننده برسد و بانک مرکزی تا پایان دولت کنونی یعنی شش‌ماه باقی‌مانده تثبیت کند، امری مناسب است. به هر روی بازار‌ها فعلاً در کانال هیجانات ریزشی قرار دارند و این هیجانات به سرعت انتظار ریزش قیمت در تمامی بازار‌ها را در جامعه افزایش می‌دهد، حالا باید ببینیم همزمان با بازگشایی بازار‌های جهانی و منطقه و کاهش هیجانات، نرخ‌ها چه سمت و سویی پیدا می‌کند.

سکه و دلار در بازار ارزان‌تر شد

دبیر اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر با اشاره به اینکه روز شنبه با توجه به افت نرخ ارز، شاهد کاهش قیمت طلا و سکه در بازار بودیم، گفت: هر قطعه سکه طرح جدید ۱۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان، سکه طرح قدیم ۱۱‌میلیون و ۴۰۰‌هزار تومان، نیم سکه ۶‌میلیون و ۸۵۰ هزار‌تومان، ربع سکه ۴‌میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان و سکه گرمی نیز ۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان فروخته شد. نادر بذرافشان افزود: همچنین هر گرم طلای ۱۸‌عیار یک‌میلیون و ۱۷۵‌هزار تومان داد و ستد شد. در حال حاضر تقاضا در بازار کم شده و خرید و فروش کمتر از روز‌های گذشته انجام می‌شود. دبیر اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر از مردم خواست در این بازار خرید و فروش نکنند تا قیمت‌ها به ثبات برسد.

روز گذشته هر دلار امریکا با قیمت بین ۲۴ هزار تومان تا ۲۴ هزارو ۵۰۰‌تومان خریداری و با قیمت ۲۴ هزارو ۱۰۰ تومان تا ۲۴ هزارو ۵۵۰ تومان فروخته شد. همچنین یورو با قیمت ۲۸ هزارو ۷۰۰‌تومان خریداری و با قیمت ۲۸ هزارو ۹۰۰‌تومان فروخته شد. در صرافی‌های ملی و ملت نیز قیمت فروش دلار ۲۴ هزارو ۵۰۰ تومان و قیمت فروش یورو ۲۸ هزارو ۹۰۰‌تومان درج شده‌بود.

افت ۲۸‌هزار واحدی شاخص بورس در معاملات دیروز

همچنین شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با ثبت افت ۲۸هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۶۲هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستد‌های دیروز بازار سرمایه ۶ میلیارد و ۱۳۹ میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۳ هزار و ۹۴۷ میلیارد تومان در ۴۳۱ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۸ هزار و ۹۱ واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۸۰ واحد قرار گرفت. بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نماد‌های معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گل گهر شد و در مقابل شرکت‌های ایران خودرو، آهنگری تراکتورسازی ایران و گروه صنعتی بارز با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند. شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی‌-ارزشی) ۷ هزارو ۳۴۶ واحد، کل (هم‌وزن) ۳ هزارو ۳۶۳ واحد، قیمت (هم‌وزن) ۲ هزارو ۲۰۳ واحد، آزاد شناور ۳۶ هزارو ۵۸۹ واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۴ هزارو ۶۴۷ و ۴۰ هزارو ۷۸۶ واحد افت کردند. در این بازار هم روزگذشته بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نماد‌های معاملاتی پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و پتروشیمی زاگرس شد و در مقابل شرکت‌های صنعتی مینو، بیمه تجارت نو و گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس به نام خود ثبت کردند.

ریزش قیمت‌ها و دستپاچگی فروشندگان خودرو

با ریزش قیمت دلار در بازار، قیمت خودرو نیز روندی کاهشی پیدا کرده‌است، به طوری که به تعبیر فعالان این حوزه، بازار خودرو دچار سکته شده‌است. در این شرایط شاهد سرازیر شدن آگهی فروش خودرو به فضای مجازی هستیم. بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد، با کاهش یک باره قیمت ارز، قیمت خودرو‌ها نیز روندی کاهشی در پیش گرفته به طوری که در مورد برخی خودرو‌ها شاهد افت ۳۰‌تا ۵۰‌میلیون تومانی قیمت نسبت به روز‌های گذشته هستیم. دیروز قیمت هر دستگاه سایپا‌۱۳۱ در بازار از‌۱۳۰ به ۱۰۰‌میلیون تومان رسید. همچنین قیمت هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که قبلاً تا ۲۶۰‌میلیون تومان هم بالا رفته‌بود حالا به ۲۰۸‌میلیون تومان رسیده‌است. البته قیمت این خودرو اواسط شهریورماه که دلار ۲۲ هزار تومان بود به ۱۲۲‌میلیون تومان رسیده‌بود و حالا باز هم برای کاهش بیشتر قیمت جا دارد. در مورد سمند ال ایکس نیز که قیمت آن چند روز پیش تا ۲۱۰‌میلیون تومان بالا رفته‌بود، حالا باید به قیمت ۱۹۶‌میلیون تومان اشاره‌کرد. قیمت پژو ۴۰۵ نیز که تا ۲۲۰‌میلیون‌تومان افزایش یافته‌بود، دیروز در بازار به ۲۰۵‌میلیون تومان رسیده است. ریزش قیمت‌های خودرو به اندازه‌ای افزایش یافته که نمایشگاهداران در فضای مجازی از همکاران خود درخواست می‌کنند که با افت قیمت‌ها مقابله کنندو قیمت‌ها را کاهش ندهند، زیرا بسیاری از نمایشگاه داران در معرض ورشکستگی قرار گرفته‌اند.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو نیز در مورد وضعیت بازار خودرو به فارس گفت: همانطور که قبلاً پیش‌بینی کرده‌بودیم با کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو نیز دچار ریزش شد به طوری که حالا شاهد سکته بازار خودرو هستیم. مؤتمنی با بیان اینکه تاکنون نمایشگاهداران خودرو به دلیل نوسان نرخ ارز با مشکل قفل بودن معاملات بازار روبه‌رو بودند، گفت: اگر صاحب یک نمایشگاه قصد داشت ویترینش را خالی کند، روز بعد باید پول بیشتری بابت جایگزینی خودرو‌ها در ویترینش پرداخت می‌کرد که همین مسئله باعث رکود بازار شده بود، اما اگر نرخ ارز ثابت باشد، گره رکود بازار نیز باز می‌شود و معاملات رونق می‌گیرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
0
0
این نوسان ها فقط یک خیمه شب بازی برای سرازیر شدن دلار ها به جیب عده ای است که همیشه از گل آلود کردن آب های اقتصاد ما مثل صید ترال ماهی های درشت و انبوه میگیرند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار