کد خبر: 1026801
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
گفت و گوی «جوان آنلاین» با مینو محرز درباره طرح محدودیت زمانی کرونایی
روز گذشته با اجرا شدن محدودیت‌ زمانی کرونایی، تردد‌های غیرضرور و پاساژگردی‌ها پیش از ساعت ۱۸ افزایش یافت و میزان تجمعات در ساعات مجاز را افزایش داد، به عبارتی محدودیت‌ها عامل حذف تراکم جمعیت نشد بلکه فقط ساعات تراکم جمعیت در سطح شهر را جابجا کرد.
مهسا گربندی
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته، محدودیت‌های جدید کرونایی اجرا شد تا از این طریق شیوع گسترده کرونا کنترل شود و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری کاهش یابد. بر این اساس ضمن ادامه تعطیلی مشاغل گروه ۳ و ۴، واحد‌های صنفی گروه شغلی ۲ نیز مشمول محدودیت زمانی برای فعالیت شدند که طبق اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، این مشاغل تنها می‌توانند تا ساعت ۱۸:۰۰ فعالیت داشته باشند و بعد از آن مجاز به ادامه کار نیستند.

هر چند برخی از کارشناسان حوزه سلامت با اجرای این طرح موافق بودند، اما روز گذشته در عمل تردد‌های غیرضرور و پاساژگردی‌ها پیش از ساعت ۱۸ افزایش یافت و میزان تجمعات در ساعات مجاز را افزایش داد. به عبارتی محدودیت‌ها عامل حذف تراکم جمعیت نشد بلکه فقط ساعات تراکم جمعیت در سطح شهر را جابجا کرد و از طرفی برخی از کسبه بی توجه نسبت به محدودیت زمانی اعلام شده به فعالیت خود ادامه دادند و تخلفات بسیاری در این زمینه صورت گرفت.

دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در این باره به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «وضعیت کرونا در کشور بحرانی است، و در شرایط طغیان شدید این بیماری بهتر بود که در مرحله اول، مکان‌های شلوغ را دو هفته تعطیل می‌کردند و پس از بهتر شدن وضعیت، محدودیت‌های زمانی را در نظر می‌گرفتند.»

او ادامه می‌دهد: «متاسفانه با محدودیت زمانی اعمال شده، حجم تردد‌ها درساعاتی از روز بیشتر شده است، باشگاه‌ها فشرده‌تر فعالیت می‌کنند و افرادی که قصد خرید دارند، صبح تا عصر به فروشگاه ها، رستوران‌ها و پاساژ‌ها می‌روند؛ بنابراین عملا محدودیت‌های زمانی موثر نخواهد بود و چه بسا افراد با تراکم بیشتری کارهایشان را انجام دهند و این مسئله نشان می‌دهد که محدودیت زمانی تاثیری در روند وحشتناک بیماری ندارد.»

دکتر محرز با اشاره به این مسئله که باید از این به بعد سختگیری‌ها بیشتر شود، اظهار می‌دارد: «متاسفانه همچنان مهمانی ها، دورهمی‌ها و جشن‌های شبانه برگزار می‌شود و با وجود بسته بودن تالار‌ها و اعلام محدودیت‌های زمانی کرونایی، تخلفاتی در این زمینه صورت می‌گیرد. این جشن‌های یواشکی نیاز به سختگیری و نظارت دقیق تری از مسئولان مربوطه دارد و باید برخورد جدی تری با متخلفان صورت گیرد.»

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا می‌گوید: «مردم باید هوشیار باشند، زیرا سهمی از شیوع کرونا بر دوش آنهاست و اگر همکاری کنند حجم زیادی از بیماری کنترل خواهد شد. از سوی دیگر مسئولان اجرایی کشور باید برای افرادی که محدودیت‌های کرونایی اعمال شده را اجرا نمی‌کنند، جریمه‌های سنگین درنظر بگیرد. مانند سایر کشور‌ها که قوانین سختگیرانه‌ای برای شهروندانشان درنظر گرفته اند و از آن‌ها جریمه‌های سنگین بابت رعایت نکردن محدودیت‌های کرونایی و قوانین مربوط به آن اخذ می‌کنند.»

او پیشنهاد می‌کند: «دولت بخشی از هزینه‌های درمان را که برای بیماران کرونایی صرف می‌کند، به یارانه کسبه اختصاص بدهد تا بخشی از خسارات ناشی از تعطیلی کارشان جبران شود. همچنین با اختصاص این یارانه اجازه اخراج کارگران و کارمندان را ندهد و مانع از افزایش بیکاری شود. این اقدام دولت موجب برد دو طرفه خواهد شد، زیرا که دولت از هزینه‌های بیشتر درمان در آینده نیز نجات پیدا خواهد کرد.»

دکتر محرز می‌گوید: «اگر محدودیت زمانی اعمال شده در تهران شرایط بحرانی را تغییر ندهد و کرونا همچنان بی رحمانه قربانی بگیرد، تعطیلی دو هفته‌ای بدون برنامه، مشکلات مالی، روانی و اجتماعی زیادی را ایجاد می‌کند و عده زیادی ورشکسته و بیکار خواهند شد.»

با توجه به اجرای نیم بند محدودیت‌ها در روز اول، به نظر می‌رسد مسئولان ستاد مقابله با کرونا باید کارشناسانه‌تر برای محدودیت‌های کرونایی تصمیم گرفته و برای عملی شدن تصمیمات خود، ضمانت اجرایی درنظر بگیرند، تا پیش از آنکه دیر شود زنجیره انتقال کرونا شکسته شود و روند ابتلا و مرگ و میر ناشی ازاین بیماری کاهش یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار