کد خبر: 1027230
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵
اخراج وزیر دفاع امریکا و جایگزین شدن او با «کریستوفر سی میلر» مدیر پیشین مرکز ملی مبارزه، مقامات ارشد وزارت دفاع امریکا را درباره خروج از افغانستان نگران کرده، ولی ظاهراً دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا دنبال خروج نیرو‌های امریکایی و نجات توافق خود با طالبان است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: میلر بلافاصله بعد از انتصابش، داگلاس مک گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده را به عنوان مشاور ارشد خود منصوب کرد، کسی که مقام‌های امریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند که با انتصاب او، احتمالاً روند خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان تسریع خواهد شد. او از مخالفان سرسخت حضور نظامی در افغانستان بوده و هست. گرگور اکنون در دو ماه آخر زمامداری دونالد ترامپ در دولتی مشغول به کار شده که مایک پمپئو، وزیر خارجه آن است. مهم‌ترین ویژگی گرگور، مخالفت با حضور نظامی امریکا در افغانستان و دیگر کشور‌ها است و ظاهراً همین باعث نگرانی‌های شدید مقام‌های امنیتی و دفاعی امریکا شده، به خصوص که برخی مقام‌های امریکایی نیز پیش از این گفته‌اند برکناری مارک اسپر، وزیر اخراج شده وزارت دفاع امریکا با حضور نیرو‌های خارجی در افغانستان مرتبط است. اسپر بار‌ها گفته بود خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان، مبتنی بر شرایط امنیتی خواهد بود، ولی گرگور ضمن مخالفت با حضور نیرو‌های خارجی در افغانستان خواستار انتقال سفارت امریکا از افغانستان است. نیویورک‌تایمز در گزارشی به اخراج اخیر «مارک اسپر» اشاره کرد و نوشت، اقدام «دونالد ترامپ» در پاکسازی پنتاگون برنامه‌های وی در خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را تسریع می‌بخشد. ترامپ حتی پیش از رسیدن به قدرت بار‌ها جنگ افغانستان را «فاجعه» خوانده و در مورد خروج سربازان امریکایی حرف زده بود و حالا قصد دارد در دو ماه آخر ریاست جمهوری، ایده خود را عملی کند. ترامپ اسفند ۹۸ با طالبان در دوحه توافق صلح امضا کرد و دولت کابل را مجبور ساخت هزاران زندانی آن گروه را آزاد کند. او طالبان را «گروه بسیار با هوش و سرسخت» خوانده بود، ولی در عین حال ارزیابی‌اش این بود که این گروه از جنگ خسته‌اند. متقابلاً طالبان نیز امید داشت که ترامپ در انتخابات پیروز شود تاجایی که پس از ابتلای او به کرونا یک رسانه امریکایی از قول سخنگوی طالبان نقل کرد که «ما امیدواریم او انتخابات امریکا را ببرد و به حضور نظامی امریکا در افغانستان پایان دهد.»‌مقام دیگری از طالبان هم گفته بود: «وقتی خبر ابتلای آقای ترامپ به کرونا را شنیدیم، نگران سلامتی او شدیم.»‌برعکس طالبان، دولت افغانستان، نه از توافق او با طالبان خرسند است و نه از باخت او ناراحت و ظاهرا خود را برای شرایط بعد از خروج ترامپ از کاخ سفید آماده می‌کند، شرایطی که ممکن است به تشدید خشونت از طرف طالبان منجر شود. عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان دیروز با بیان اینکه آزادی زندانیان طالبان نتیجه مطلوبی در کاهش خشونت نداشته، تأکید کرد که در صورت به‌بن‌بست رسیدن مذاکرات مردم این کشور آماده جهاد و دفاع هستند. عبدالله در واکنش به پیشبرد مذاکرات از «موضع ضعیف» توسط تیم مذاکره‌کننده افغانستان، افزود: صلح باید «باعزت و پایدار» باشد و صلحی که در آن «عزت و پایداری» نباشد قابل پذیرش مردم نخواهد بود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمدرضا کیانفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۵
0
0
سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه گفت: حضور القاعده در ایران کذب است.

آقای خطیب‌زاده،
پس از قتل اسامه بن‌لادن خانواده و پیروانش به ایران پناهنده شدند سردار سلیمانی خانواده را نگاه داشت پیروان را به عراق برد با طرفداران ابومصعب زرقاوی که در زندان ابوغریب در دست آمریکا بودند داعش را تأسیس کردند تا مخالفان نوری مالکی را قتل عام نماید.
بس کن ای خرد از این ناله و قصه حزین بوی برد به خامشی هر دل باشهامتی.

سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق #آزادی_بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار