کد خبر: 1027671
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
امسال بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ پروژه در راستای رفع مشکلات در مناطق محروم توسط گروه‌های جهادی و بسیجیان به سرانجام خواهد رسید. از این تعداد پروژه بالغ بر ۴ هزار و ۹۰۰ پروژه در دهم مرداد و ۱۵ مهر افتتاح شدند. اکنون هم در آستانه هفته بسیج، ۲ هزار و ۸۸۷ پروژه افتتاح خواهد شد. سایر پروژه‌های محرومیت‌زدایی نیز تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین:  محرومیت زدایی یکی از اولویت‌های مهم جهادگران و بسیجیان به شمار می‌رود. تا جایی‌که سال گذشته، سپاه برای هماهنگی و سرعت گرفتن امور در مناطق محروم، قرارگاه محرومیت‌زدایی را تأسیس کرد. این قرارگاه سال گذشته از طریق سازمان بسیج سازندگی موفق به افتتاح ۷ هزار پروژه در مناطق محروم شد که امسال به بیش از ۱۰ هزار پروژه رسیده‌است.

سازمان بسیج سازندگی اهداف خود در زمینه محرومیت‌زدایی را در قالب برنامه‌ریزی‌های پنج ساله و یک ساله انجام می‌دهد؛ به گفته مسئولان این نهاد انقلابی، ارتقای فرهنگ و روحیه جهادی اولویت اول این نهاد است.

۴۲۰ پروژه فقط با موضوع راه‌سازی

روز گذشته مسئول بسیج سازندگی کشور در حاشیه افتتاح یکی از طرح‌های محرومیت‌زدایی با اشاره به اینکه امسال افتتاحیه‌ها به‌صورت موضوعی خواهد بود و ۱۰ موضوع در دستور کار است، گفت: «مثلاً با موضوعیت آبرسانی، یک پروژه آبرسانی چند روز گذشته در استان سمنان بود که به نمایندگی از مجموع پروژه‌های آبرسانی افتتاح شد. مبنای این انتخاب این بود که این استان بیشترین فعالیت در حوزه آبرسانی را در کشور دارا بود.»

محمد زهرایی با بیان اینکه اکنون نیز در استان مازندران، به نمایندگی از کل کشور پروژه‌هایی با موضوع راه‌سازی و جاده‌سازی را در سراسر کشور افتتاح می‌کنیم، تعداد این پروژه‌ها را در کشور حدود ۴۲۰ مورد برشمرد و افزود: «استان مازندران به دلیل تعامل و همکاری استانداری با بسیج سازندگی در پروژه‌ها انتخاب شده‌است و در حوزه راه‌سازی ۳۶ پروژه و حوزه فرهنگی و ورزشی نیز ۱۹۵ پروژه در استان افتتاح می‌شود.» وی با اشاره به اینکه سالن چند منظوره ورزشی روستای اتو در شهرستان سوادکوه به نمایندگی از تمام پروژه‌های عمرانی در استان مازندران افتتاح می‌شود، این سالن ورزشی با ۹۰۰ متر زیربنا را نماد پروژه‌های بسیج سازندگی در این حوزه برشمرد و افزود: «جنس پروژه‌ها کوچک و عام‌المنفعه است و در مناطق روستایی، صعب‌العبور و حاشیه شهر انجام می‌شود.»

حدود ۵ هزار پروژه انجام شده

زهرایی با اشاره به هم‌افزایی و هم‌گرایی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی با محوریت مردم خاطر نشان کرد: «کاری که مردم انجام می‌دهند را هیچ نهادی نمی‌تواند انجام دهد و این امور با محوریت مردم و طلایه‌داری جهادگران و پایگاه‌های مقاومت انجام شده‌است.»

وی با اشاره به تعداد ۵۴ هزار پایگاه مقاومت در کل کشور و با بیان اینکه ما در کنار دولت و دستگاه‌ها قرار گرفتیم تا کاهش هزینه و افزایش مشارکت دهیم، مهم‌ترین هدف این امر را کاهش فقر و محرومیت‌زدایی از روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها دانست و افزود: «امسال۱۰ هزار و ۲۳۳ پروژه محرومیت‌زدایی در کشور در برنامه قرار گرفته وبالغ بر ۴ هزار و ۹۰۰ پروژه در دهم مرداد و ۱۵ مهر افتتاح شد و اکنون هم در آستانه هفته بسیج، ۲ هزار و ۸۸۷ پروژه افتتاح خواهد شد.»

مسئول بسیج سازندگی کشور مبلغ پروژه‌های افتتاح شده در استان مازندران را نزدیک به ۳۷ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: «از این میزان ۲۱ میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های فرهنگی و ورزشی و مابقی مربوط به راه و دیواره‌های ساحلی بوده‌است.»

استان‌های صدرنشین در محرومیت‌زدایی

جالب اینکه استان‌های کرمان، زنجان و گلستان در سال جاری بیشترین پروژه‌های محرومیت‌زدایی کشور را میزبانی می‌کنند.

در استان کرمان طی هفته بسیج ۵۲۹ پروژه شامل ۲۷۵ پروژه عمرانی، ۱۶۸پروژه محرومیت‌زدایی و ۸۶ پروژه اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی در سطح استان افتتاح خواهد شد. ضمن اینکه ۶۰۰ برنامه در تمام شهرستان‌های استان کرمان پیش‌بینی شده‌است. هفته بسیج از ۳۰ آبان آغاز می‌شود و تا ۶ آذرماه ادامه خواهد داشت، ولی درکرمان از ۲۹ آبان برنامه‌ها را شروع خواهد شد. در بحث مقابله باکرونا و با موضوعیت سلامت‌محور در مرحله اول ۱۴۵ کارگاه تولید ماسک در کرمان راه‌اندازی و ۲ میلیون ماسک تولید و توزیع شد. سپاه کرمان هم با دانشگاه علوم پزشکی تفاهمنامه‌هایی منعقد کرده تا برای کمک به کادر درمان ۵۰۰ بسیجی در سراسر استان از جمله پزشکان و پرستاران، دوره‌های پودمانی را ببینند و در وضعیت بحرانی کمک کادر درمان باشند.

۹۹۷ گروه جهادی فقط در یک استان

در همین رابطه رئیس بسیج سازندگی استان زنجان هم از اتمام ۳۹۹ پروژه محرومیت‌زدایی در استان زنجان خبر داد و اعلام کرد که ۲۲۹ پروژه توسط بسیج سازندگی در دست اجرا است.

فرهاد امندی به تازگی در نشست خبری با خبرنگاران در محل سپاه استان، به اجرای یک هزار و ۷۶۶ پروژه محرومیت‌زدایی در استان زنجان اشاره کرد و افزود: «طی سال گذشته ۴۰۰ پروژه محرومیت‌زدایی در استان زنجان اجرا شد.»

رئیس بسیج سازندگی استان زنجان، از فعالیت ۹۹۷ گروه جهادی محله و جغرافیا محور در استان زنجان خبر داد و گفت: «این گروه‌های جهادی در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند.»

امندی با بیان اینکه سپاه و بسیج در کنار هم برای توسعه استان زنجان برنامه‌ریزی لازم را دارند، ابراز کرد: «سپاه در بحث فرهنگی، بهداشت و سلامت، اقتصادی و بخش اشتغال وارد عرصه شده‌است.» وی به فعالیت گروه‌های جهادی اشاره کرد و گفت: «این گروه‌ها در بیش از ۱۰۰ روستا و منطقه محروم استان زنجان در حال فعالیت هستند.»

محرومیت‌زدایی ۱۹۰۰ میلیاردی

در همین راستا، مسئول قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه هم از افتتاح ۱۹۰ میلیارد و ۶۵۸ میلیون تومان پروژه محرومیت‌زدایی در گلستان خبر داد. سید ضیاءالدین حزنی چندی پیش در آیین افتتاح پروژه‌های محرومیت‌زدایی گلستان اظهار کرد: «هزار و ۷۱۰ پروژه عمرانی و ۲۴ هزار و ۶۶۴ پروژه غیرعمرانی با اعتبار بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال در گلستان ایجاد شده‌است. این پروژه‌ها با موضوعیت ساخت مسکن محرومان و مددجویان، احداث و مرمت مساجد، حوزه‌های علمیه، خانه عالم، در حوزه کشاورزی و ایجاد چاه آب، تعمیر و احداث مدارس بوده‌است.»

در مبارزه با محرومیت و تلاش برای توسعه، هر کجا نیاز به خدمت بوده، بسیج وارد میدان شده‌است. محور برنامه‌های هفته بسیج در سال جاری هم محرومیت‌زدایی و توجه به مقوله امنیت پایدار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار