کد خبر: 1027805
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۰
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ارتباطی با دولت آینده امریکا نداریم، گفت: وزارت خارجه این آمادگی را دارد که در شرایطی که آن‌ها سر میز مذاکره حاضر شوند، ایران هم با سناریو‌های مختلف وارد بحث شود.
سرویس سیاست جوان آنلاین: روز‌های گذشته موضع‌گیری‌های گوناگونی درباره نحوه تعامل و یا تقابل احتمالی بین ایران و دولت آینده امریکا مطرح شده است. در این میان به نظر می‌رسد که موضع دولت، تلاش برای برگشت هر چه سریع‌تر به برجام و برداشته شدن تحریم‌هاست. در این میان برخی نیز این اقدام دولت را یک کار کاملاً تبلیغاتی می‌دانند که به منظور پوشاندن نابسامانی‌های مدیریتی انجام شده است.

روز گذشته محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در میان خبرنگاران به تفصیل در‌این‌باره و ابهام‌های موجود درباره عملکرد دولت پیرامون تحولات امریکا سخن گفت.

وی به خبرنگاران درباره ارزیابی دولت از رفتار دولت بعدی امریکا درباره برجام گفت: دولت جدید امریکا دو ماه دیگر کار خود را آغاز خواهد کرد؛ ما هم ارتباط آنچنانی نداریم که بخواهیم ارزیابی از این صحبت‌ها داشته باشیم.

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری افزود: هم بایدن و هم معاون ایشان خانم هریس بار‌ها در سخنرانی‌های انتخاباتی خود گفتند که ما به برجام برمی‌گردیم و این توافقی بوده که ما برای آن خیلی کار کردیم و آن را به نفع صلح جهانی و منطقه می‌دانیم. از طرف دیگر موضع ما همیشه این بود که برجام توافق جامعی است و همه اعضا باید متعهد به چیزی باشند که امضا کردند. اگر عضوی متعهد نباشد، عملاً ما هم نمی‌توانیم متعهد باشیم، به همین دلیل ما برای کاهش تعهدات خود پنج گام برداشتیم.

وی با بیان اینکه اگر روزی همه اعضای برجام به تعهدات اصلی خودشان برگشتند ما هم به تعهداتمان برمی‌گردیم، گفت: هنوز نمی‌دانیم در میز مذاکره چه مسائلی مطرح می‌شود، اما می‌دانیم که وزارت خارجه این آمادگی را دارد که در شرایطی که آن‌ها سر میز مذاکره حاضر شوند، ایران هم با سناریو‌های مختلف وارد بحث شود.

واعظی اظهار داشت: اصل اینکه تحریم‌ها برداشته شوند و در زندگی مردم گشایشی ایجاد شود، وظیفه ماست و ما باید برای رفع تحریم، گام‌هایی را برداریم، بدون اینکه بر اصول کشور و نظام و نکاتی که مقام‌معظم رهبری فرمودند، خدشه‌ای وارد شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری افزود: به هر حال امیدواری‌هایی بین مردم به وجود آمده است، اما برخی از همین الان و به دلیل مسائل انتخاباتی که در سال ۱۴۰۰ اتفاق می‌افتد، مردم را مأیوس می‌کنند که ما آن را درست نمی‌دانیم. این رفتار‌ها علاوه بر اینکه داخل کشور مردم را مأیوس می‌کند، آدرس غلط هم به بیرون از کشور می‌دهد.

دولت خودسرانه تصمیم نمی‌گیرد

واعظی در ادامه از گروه‌ها خواست اجازه دهند تا مسیر درست طی شود و افزود: دولت از سال ۹۲ تا به امروز هیچ‌گاه خودسر هیچ تصمیمی نگرفته است و تمام تصمیمات گرفته شده با هماهنگی مراجع ذیربط بوده و بر اساس نظر آن مراجع عمل کردیم. وی در پاسخ به سوالی درباره موضع‌گیری دولت در جلسه دیروز درباره انتخابات امریکا اظهار داشت: سیاست نظام و سیاست دولت و سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به امریکا تغییر نکرده است. ما یک سیاست داشتیم که همان سیاست نظام است و مورد‌نظر و تأیید رهبر انقلاب اسلامی است. در این دولت، در دولت‌های دیگر و دولت آینده و از طرف دیگر در خود امریکا، هر کس بر سر کار بیاید، به این معنی نیست که ما سیاست خودمان را تغییر می‌دهیم.

واعظی گفت: بحثی که رئیس‌جمهوری داشتند، پیام به ملت ایران است که گفتند ما از همه امکانات و تلاش خودمان استفاده می‌کنیم که پول‌های بلوکه شده‌ای که در کشور‌های مختلف وجود دارد را برای رفاه و معیشت مردم آزاد کنیم و به دنبال این هستیم که صادرات نفت را افزایش و بازار‌های صادراتی خود را گسترش دهیم. ما به دنبال این هستیم ارز را به قیمت واقعی خودش برسانیم.

تلاش ما برداشتن تحریم برای ۴ سال بعد است

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: از نظر ما الان قیمت ارز در اثر فشار‌های امریکا و جنگ روانی که علیه کشور و اقتصاد ما راه انداختند، اینگونه افزایش یافته است، بنابراین قیمت واقعی ارز این نیست و باید سر جای خود بیاید.

وی اضافه کرد: بنابراین بحث رئیس‌جمهوری با توجه به تحلیلی از شرایط بین‌الملل و مطالبی که ۱+۴ مطرح کرده‌اند، این است که زمانی که در تحریم بودیم، اتکای ما بر ملت ایران، صنعتگران، بازرگانان، تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و بتوانیم روی پای خودمان بایستیم و همه نیازمندی‌های خود را تامین کنیم و تاب‌آوری کشور را از نظر صنعتی و اقتصادی افزایش دهیم. البته این به این معنا نیست که ما همزمان که این خط را دنبال می‌کنیم از تمام امکاناتمان برای اینکه این تحریم و فشار برداشته شود، استفاده نکنیم.

واعظی تصریح کرد: ما تحریم را برای خود افتخار نمی‌دانیم. اینکه بتوانیم متکی به مردم و به داخل باشیم آن را افتخار می‌دانیم، بنابراین اگر هم بخواهیم تحریم را برداریم، هدف ما این است که صنعتگران و تولیدکنندگان راحت‌تر بتوانند کالا‌های خود را صادر کنند، بازار‌های بهتری به دست بیاوریم و بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

وی گفت: این دولت ماه‌های آخر خود را می‌گذراند، مهم این است که اگر ما تمام تلاشمان را انجام دهیم که تحریم برداشته شود، دولت بعدی که بر سر کار بیاید، همه وقت و توانش را صرف برنامه‌ریزی برای توسعه چهارسال بدون تحریم خود انجام دهد، لذا ما فکر می‌کنیم همینطور که ما ادامه‌دهنده دولت قبل بودیم، دولت بعد هم ادامه‌دهنده این است و ما وظیفه خود می‌دانیم، هر آنچه می‌توانیم برای خدمت‌رسانی بهتر دولت بعد فراهم کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار