کد خبر: 1027822
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۳
تعطیلی دو هفته‌ای کشور که بیشتر شبیه یک نمایش است و اراده‌ای برای اجرای آن وجود ندارد، این روز‌ها بلای جان اصناف شده است. رئیس اتاق اصناف تهران با انتقاد از مصوبات ستاد ملی کرونا می‌گوید: «ما این بسته مقابله با کرونا را قبول نداریم، اگر قرار بر تعطیلی اصناف است باید فکری برای نظام بانکی شود، قطعاً در این دو هفته چک‌های زیادی از اصناف برگشت خواهد خورد.»
بهناز قاسمی
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: با شیوع ویروس کرونا در ۹ماه گذشته اصناف بیش از سایر اقشار جامعه دچار آسیب شده‌اند، از تعطیلی فروشگاه‌ها گرفته تا کاهش فروش و رکود بازار همگی موجب زیان صنوف مختلف کشور به استثنای بخش موادغذایی و خوراکی شده است.

در ماه‌های نخست، رئیس‌جمهور وعده داد که دولت با حمایت‌های مالی ضرر و زیان اصناف را جبران خواهد کرد. نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه سر موعد مقرر مالیات یک‌سال گذشته محاسبه و از صنوف اخذ شد، ضمن اینکه بیمه کارگران واحد‌های تولیدی و اصناف که در اسفندماه اعلام کردند به دلیل مسائل بهداشتی می‌شود با تأخیر پرداخت کرد، شامل اخذ جریمه و در ماه‌های فروردین و اردیبهشت از کارفرما‌ها گرفته شد. اکنون اتاق اصناف ایران و تهران معتقد است که در بحث مبارزه با کرونا، حقوق اصناف تضییع شده و از آنجا که اصناف در جلسات ستاد حضور ندارند، تصمیمات اتخاذشده به زیان این بخش از فعالان کشور است. قاسم نوده فراهانی در گفتگو با «جوان» می‌گوید: «چند روز است که جلسات فشرده‌ای با نمایندگان مجلس، معاون استاندار تهران و نیروی انتظامی داشته‌ایم تا آن‌ها را متقاعد کنیم که عدم تعطیلی بانک‌ها و مشاغل گروه۱ به زیان سایر بخش‌هاست، اما مسئولان مربوطه زیر بار نمی‌روند.» وی می‌افزاید: «وعده‌های دولت در ۹ماه گذشته هیچ‌کدام محقق نشده و به رغم نامه‌نگاری ما برای تجدیدنظر در اخذ مالیات، حق بیمه سهم کارفرما و برنامه‌های تعطیلی، هیچ یک مورد توجه قرار نگرفته است.»

اتاق اصناف ایران: به خواسته اصناف توجهی نمی‌شود

همچنین نایب رئیس اتاق اصناف ایران در مورد تعطیلی دو هفته‌ای اصناف ناشی از تشدید شیوع کرونا می‌گوید: «بیانیه‌ای که در مجلس قرائت شد، خواسته اصناف است، زیرا قول‌هایی که به ما داده شده بود عملیاتی نشد؛ به عنوان مثال قرار بر «معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما تا میزان پنج نفر کارگر» بود، اما اتفاقی در این حوزه نیفتاد و همچنین تسهیلاتی که با سود ۱۲ و ۱۶ درصد پرداخت کردند به هیچ وجه گره از کار صنوف باز نکرد و ما این موضوع را در میزان استقبال صنوف از این وام دیدیم. ۱۷ درصد از صنوف در این طرح ثبت نام کردند و فقط ۶ درصد این تسهیلات را گرفتند.»

جلال‌الدین محمدشکریه می‌افزاید: «این شکل از تسهیلات منجر به تولید نمی‌شود و مشکلات را حل نمی‌کند؛ اصناف حقوق‌بگیر نیستند بلکه خود حقوق می‌پردازند، وقتی بی‌حساب و کتاب و بی‌برنامه اصناف را تعطیل کنند چه کسی حقوق کارگران را می‌پردازد؟ آیا درست است کارگرانی که در واحد‌های صنفی کار را یاد گرفته‌اند و مشغول فعالیت هستند به خاطر بی‌پولی و بی‌درآمدی صاحب کار اخراج شوند؟»
وی تأکید می‌کند: «از سویی دیگر با توجه به رشد نرخ بودجه کشور و کاهش فروش نفت، دولت برای سرشکن کردن هزینه‌ها، مالیات را افزایش داد، این مالیات از چه محلی قرار است پرداخت شود؟ در این دو هفته کدام نهاد قرار است هزینه واحد‌های صنفی را پرداخت کند؟»

تصمیم دیر هنگام دولت برای تدوین بسته پیشنهادی

محمدشکریه با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بسته‌ای حمایتی برای اصناف تدوین نشده است، می‌گوید: «دولت می‌خواهد یک بسته پیشنهادی ارائه دهد آن هم در زمانی که صنوف قرار است، تعطیل شوند. اگر دولت واقعاً به دنبال حمایت بود باید از قبل این بسته را طراحی و صنوف را شناسایی و با ارائه جدولی، جایگاه و وضعیت صنوف را مشخص و سپس اعلام می‌کرد که صنوف یک ماه تعطیل باشند، اما دولت حالا به فکر تدوین بسته افتاده است که قطعاً هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت و حتی این دو هفته هم می‌گذرد و هیچ برنامه‌ای عملیاتی نمی‌شود.»

وی می‌افزاید: «واحد‌های صنفی با واحد‌های صنعتی فرق می‌کنند؛ صنوف بدون تسهیلات و با سرمایه خود، ملکیت، خرید سرقفلی، سرمایه در گردش، سرمایه ثابت، سرمایه منقول و غیرمنقول خود وارد این کار می‌شوند و دولت‌ها هیچ پولی به این بخش نمی‌پردازند و تمام هزینه‌ها از جیب خود اصناف تأمین می‌شود، پس چگونه است که باید دو هفته بدون هیچ برنامه حمایتی تعطیل شوند؟»

نایب رئیس اتاق اصناف ایران می‌گوید: «نکته جالب این است که در ستاد ملی کرونا هیچ نماینده‌ای از اصناف حضور ندارد؛ اگر قرار است این بخش تعطیل شود حتماً باید نظر بخش خصوصی و اصناف را بپرسند. اعلام می‌کنند که کارخانه‌ها تعطیل نباشند، اما واحد‌های تولیدی صنفی تعطیل شوند، چطور این مسئله ممکن است؟ در همه کشور‌ها دولت‌ها به دنبال تقویت بنگاه‌های کوچک هستند، اما در کشور ما این موضوع برعکس است.»

چک‌های زیادی برگشت خواهد خورد

شکریه در گفتگو با مهر با بیان اینکه تعطیلی دو هفته‌ای واحد‌های صنفی مشکلات بانکی متعددی برای صنوف ایجاد خواهد کرد، گفت: «اگر قرار بر تعطیلی اصناف است باید فکری برای نظام بانکی شود، زیرا چکاوک نظام بانکی، سامانه‌ای آنلاین است و قطعاً در این دو هفته چک‌های زیادی برگشت خواهد خورد. نمی‌شود که واحد صنفی تعطیل باشد و کاسب درآمد نداشته باشد، اما چک‌هایی که از قبل داده، در موعد مقرر نقد شود. وقتی اصناف تعطیل هستند، بانک‌ها هم باید تعطیل باشند وگرنه اصناف از کجا درآمد کسب کنند که بتوانند چک‌هایشان را پاس کنند؟ ما از طرق مختلف خواسته‌های خود را به گوش متولیان رسانده‌ایم، اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

وی می‌افزاید: «وقتی اصناف را از ساعت ۱۸به بعد تعطیل کردند، واحد‌های صنفی به مشکل خوردند حالا که قرار است بی‌حساب و کتاب دو هفته شوند، دیگر ببینید چه اتفاقی می‌افتد.» نایب رئیس اتاق اصناف ایران تصریح می‌کند: «از طرف دیگر هیچ فهرست دقیقی در مورد تعطیل صنوف ارائه نکرده‌اند. به جای این مدل تعطیلات باید اجازه می‌دادند یک پنجم کارکنان در صنوف حضور داشته باشند تا مشکلی پیش نیاید.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار