کد خبر: 1028005
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱
گام چهارم بسیج در مقابله با کرونا همزمان با آغاز محدودیت‌های سراسری
معاون وزیر کشور: در صورت ورود افراد غیر بومی به شهر‌های با وضع نارنجی یا قرمز هر ۲۴ ساعت به ترتیب ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومان جریمه می‌شوند
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: با آغاز آخرین ماه پاییز، طرح اعمال محدودیت‌های سراسری با دسته‌بندی نقاط مختلف کشور از منظر شیوع کرونا به قرمز، نارنجی و زرد آغاز شد. تلخ‌ترین آبان تاریخ کشورمان با تراژدی مرگ ۱۱ هزار و ۸۰۷ تن از هموطنانمان بر اثر بیماری کرونا به پایان رسید. جهش مرگ ومیر‌های ویروس قاتل در آبان ماه نسبت به ماه قبل محسوس بود، به گونه‌ای که در مهرماه آمار جانباختگان کرونایی ۶ هزارو ۶۵۶ نفر و نزدیک به نصف فوتی‌های آبان ماه بود. از امروز و با شروع آخرین ماه پاییز قرار است محدودیت‌های گسترده و سراسری در کشور برای مقابله و مهار ویروس تاجدار اعمال شود. در این میان سازمان بسیج مستضعفین کشور هم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، وارد میدان شده تا در گام چهار بسیج مقابله با کرونا و اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی و تبدیل هر خانه به یک پایگاه سلامت، برای مدیریت و مهار ویروس کرونا تدبیری بیندیشند. طرح حاج قاسم سلیمانی نیز از امروز در سراسر کشور و از جمله شهر تهران کلید می‌خورد.

ویروس تاجدار همچنان بر جان و سلامت مردم کشورمان می‌تازد. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۳۰ آبان ماه، ۱۳ هزار و ۲۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۴۴ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۲۸ هزار و ۳۷۷ نفر رسید. در طول همین زمان، ۴۷۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۳ هزار و ۸۹۶ نفر رسید. آمار بیماران بدحال کرونایی هم رو به افزایش است و ۵ هزار و ۷۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۵۸۹ هزار و ۲۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

آغاز محدودیت‌های سراسری تا تغییر وضعیت

برای خروج از این وضعیت و مهار ویروس کرونا حالا تدابیر و محدودیت‌های سختگیرانه‌تری در نظر گرفته شده‌است. امروز نخستین روز از اجرای این محدودیت‌هاست. طبق اطلاعیه شماره ۲ کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی درباره طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با روند و وضعیت بیماری کووید ۱۹ در شهر‌هاست و زمان خاتمه محدودیت‌ها در شهر‌های زرد، نارنجی و قرمز منوط به تغییر وضعیت‌ها بوده‌است، بنابراین تصور دو هفته‌ای بودن طرح، تلقی درستی نیست.

جریمه‌های میلیونی برای متخلفان

در همین رابطه رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه پایه طرح جدید محدودیت‌های ویژه کرونایی، شهرمحور است و استان محور نیست، گفت: دوشنبه هر هفته وضع شهر‌ها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعلام می‌شود و با این اعلام، به صورت اتوماتیک و بدون ابلاغ قبلی، متناسب با وضع آن شهر، محدودیت‌ها اعمال می‌شود.

ذوالفقاری در خصوص تردد‌ها هم گفت: در مورد تردد‌ها براساس این طرح، ورود افراد غیر بومی به شهر‌های در وضعیت نارنجی و قرمز ممنوع است و افراد ساکن این شهر‌ها هم اجازه ورود به دیگر شهر‌ها را ندارند. دقت داشته باشیم که اجازه ورود به شهر‌ها را ندارند و مسئله خروج نیست. مردم کار کشاورزی، دامداری و صنعتی در بیرون از شهرهایشان دارند و می‌توانند فعالیت‌هایشان را بی‌دغدغه انجام دهند. وی افزود: اگر افراد غیر بومی وارد شهر‌های با وضع نارنجی شوند در صورت مشاهده در هر ۲۴ ساعت ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند و اگر وارد شهر‌های با وضع قرمز شوند در هر ۲۴ ساعت یک میلیون تومان جریمه می‌شوند. معاون وزیر کشور در ادامه گفت: افرادی که در داخل شهر تهران هستند به هیچ شهری در سطح کشور نمی‌توانند بروند. ذوالفقاری گفت: از صبح شنبه این اعمال به شدت اجرایی می‌شود.

در کنار اعمال این محدودیت‌ها، بسیج هم به میدان آمده تا با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی گام چهارم بسیج ملی مقابله با کرونا برداشته شود.

اجرای طرح شهید سلیمانی برای مقابله با ویروس قاتل

برای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده‌محور با استفاده از ظرفیت برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» دستور عمل گام چهارم بسیج ملی با عنوان «طرح شهید حاج قاسم سلیمانی» با امضای وزیر بهداشت و رئیس سازمان بسیج ابلاغ شد. در این طرح بناست با شکل‌گیری کمیته‌های عملیاتی و تیم‌های اجرایی (مراقبتی، حمایتی و نظارتی) فعالیت‌های محله‌محور و خانواده‌محور با همکاری فعال دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی، سازمان بسیج مستضعفین، جمعیت هلال احمر، شهرداری و سایر سازمان‌ها و نهاد‌ها به سرعت عملیاتی شود.

سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی در دیدار با نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در این باره گفت: «براساس تفاهمنامه این طرح اکنون در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و فارس آغاز شده و در یکی از شهر‌ها نتایج خوبی داشته‌است.»

به گفته وی این طرح باید چهار ماه تداوم داشته‌باشد که در ماه اول شاخص ابتلا افقی‌شده و در ماه‌های بعدی کاهشی می‌شود و سپس می‌توان برای ریشه‌کنی بیماری کرونا گام برداشت.

به گفته رئیس سازمان بسیج برای اجرای طرح در هر استان باید قرارگاه‌هایی متشکل از مسئولان شکل گرفته و در شهرستان‌ها و کلانشهر‌ها نیز این قرارگاه‌ها تشکیل و به صورت متمرکز از تهران پشتیبانی می‌شود. امکان کنترل بیماران از طریق نرم‌افزار تلفن همراه، تلفن همراه و کارت بانکی وجود دارد و مهم‌ترین ویژگی طرح مشارکت مردمی بوده و برای اجرای آن ۱۰ میلیون ماسک برای اُستان‌ها پیش‌بینی شده‌است.

وی خاطر نشان کرد: «براساس استراتژی این طرح بیماران بدون علامت و کم علامت شناسایی و در هشت یا ۹ دسته گروه‌بندی شده و از سایر افراد جدا می‌شوند و برای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت باید یک گروه اختصاص داده شود و شناسایی افراد به صورت محله‌محور انجام شود.»

طرحی برای مهار ویروس بدون نیاز به تعطیلی سراسری

به گفته رئیس سازمان بسیج مستضعفین برای جداسازی می‌توان از ظرفیت مهمانسراها، مهمانپذیر‌ها و مدرسه‌ها و سایر اماکن استفاده کرد تا این افراد در مدت طی شدن روند بیماری تا سلامت از سایرین جدا باشند.

سردار سلیمانی افزود: «اگر افرادی نیز نیاز به درمان داشته‌باشند به مراکز بیمارستانی منتقل می‌شوند و به گروهی متشکل از یک پزشک، تعدادی پرستار و تعدادی بهورز نیاز است و امید می‌رود اگر ۱۵ روز این کار انجام شود، اثر‌های مثبتی در توقف روند رشد ابتلای افراد به بیماری را شاهد خواهیم شویم و در هر روز ۱۰۰ هزار بیمار باید شناسایی و ایزوله شوند.» وی با اشاره به اهمیت موضوع از مأموریت گروهی از افراد متخصص و استادان مجرب پزشکی در بسیج جامعه پزشکی برای مطالعه در خصوص این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن خبر داد. این پزشکان روی موضوع کار و طرحی را آماده کردند که به وزیر بهداشت پیشنهاد شد و دکتر نمکی آن را پذیرفت.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: «بدین ترتیب نیازی به تعطیلی سراسر کشور نخواهد بود و اکنون می‌خواهیم همه جمعیت کشور را کنترل کنیم که این شدنی نیست و در این زمینه وزارت بهداشت با بسیج برای اجرای این طرح توافق کرده و وزیر کشور نیز نظر مساعدی دارد.»

«هر خانه، یک پایگاه سلامت» در تهران

جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، بر مشارکت فعال در اجرای طرح شهید سلیمانی به منظور بیماریابی و حمایت از بیماران کرونایی در مناطق محروم تهران تأکید کرد و از اجرای این طرح از امروز خبر داد.

به گفته وی، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی به منظور مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا ویروس، از امروز اول آذر ماه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاری وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین و به صورت سراسری اجرا می‌شود.

کوهپایه‌زاده افزود: «طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ به شیوه محله و خانواده‌محور و مبتنی بر شعار «هر خانه، یک پایگاه سلامت» عملیاتی می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی ایران هم به عنوان یکی از مجریان این برنامه همکاری و حضور فعال دارد.» رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، بر استفاده از ظرفیت نیرو‌های داوطلب (کادر درمان، پزشکان، پرستاران و دانشجویان) جهت حضور و مشارکت حداکثری در این طرح تأکید کرد و افزود: «سازماندهی کمیته‌های عملیاتی و تیم‌های اجرایی بر اساس سه محور اصلی مراقبت، حمایت و نظارت در دستور کار بخش‌های مختلف قرار دارد.» وی با اشاره به انجام تست‌های گسترده، هدفمند و هوشمند در مناطق تعیین‌شده، خاطر نشان کرد: «شناسایی همه افراد در تماس نزدیک با فرد مبتلا، جدا‌سازی و رهگیری بیماران، تقویت فرآیند درمان و کاهش حداکثری موارد بستری در این طرح مورد توجه است.»

به گفته کوهپایه‌زاده دانشگاه علوم پزشکی ایران در عملیاتی شدن ۳۰اقدام اجرایی این طرح مشارکت کامل خواهد داشت، به ویژه در بخش مراقبت با انجام تست‌های وسیع، رصد بیماران و افراد در تماس نزدیک، معرفی افراد مبتلا به مراکز جامع و بیمارستان‌ها، آموزش بیماران و عموم مردم، حضور فعال دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار