کد خبر: 1028312
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱
شماری از اعضای ارشد گروه‌های فلسطینی، ضمن مخالفت با ادامه هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و تل‌آویو که از جمله اقدامات این نهاد در پی اعلام پیروزی نامزد دموکرات در انتخابات امریکا است، چنین اقدامی را یک تصمیم صرفاً سیاسی و خنجر از پشت به مقاومت می‌دانند. همچنین، حماس اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین در برابر وعده‌های مالی، سفیران خود را به بحرین و امارات بازگردانده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا، با اقداماتی از قبیل هماهنگی امنیتی با تل‌آویو، بازگرداندن سفرای خود به بحرین و امارات و اعلام آمادگی برای مذاکره با رژیم صهیونیستی، عملاً می‌کوشد از فرصت میانجیگری امریکا برای ارتباط با صهیونیست‌ها استفاده کند. تشکیلات خودگردان فلسطین هفته گذشته پس از شش ماه اعلام کرد که روابط امنیتی با رژیم صهیونیستی را از سر گرفته است. به این ترتیب این نهاد با هماهنگی امنیتی با تل‌آویو، زمینه را برای برای بازگشت به میز مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی در سایه دولت جدید امریکا مساعد می‌کند. گفت‌وگوی شبکه خبری «المیادین» با سران تعدادی از گروه‌های فلسطینی نشان‌دهنده خشم مبارزان فلسطینی از اقدامات تشکیلات خودگردان است. فهد سلیمان، معاون دبیرکل جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین در این مصاحبه گفت که ازسرگیری روابط امنیتی یک تصمیم تاکتیکی نبود بلکه یک تصمیم کاملاً سیاسی و بازگشت به چارچوب «اسلو» بود. وی افزود: «در مقابل تصمیم هماهنگی امنیتی با اشغالگر می‌ایستیم، اما این موضوع نباید به مانعی در برابر گفتگو تبدیل شود.»

باز شدن باب مداخله

اسامه حمدان از اعضای ارشد حماس هم با تأکید بر وحدت موضع فلسطینی و ادامه تماس‌ها میان فتح و حماس گفت: «اقدام تشکیلات خودگردان غافلگیرکننده و خنجر زدن از پشت بود و این هماهنگی با موضوع مقابله با اشغالگر در تناقض است. ازسرگیری هماهنگی امنیتی بر اعتماد تأثیر می‌گذارد و باب مداخله امریکایی-اسرائیلی و منطقه‌ای را باز می‌کند.» بسام الصالحی، دبیرکل حزب فلسطینی «الشعب» نیز بر ضرورت ادامه تلاش‌ها برای آشتی و پایان دادن به اختلافات تأکید کرد و گفت، ازسرگیری هماهنگی امنیتی هیچ توجیهی ندارد. وی درباره حساب باز کردن رام‌الله روی دولت جدید امریکا نیز هشدار داد و گفت که دایره‌ای که مسئله فلسطین در آن در حال چرخش است «مذاکرات، بحران، مذاکرات» است و دولت «جو بایدن» نیز از این قاعده مستثنی نیست.

قرارداد‌های مشکوک

تشکیلات خودگردان در اعتراض به عادی‌سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، سفرای خود را از این دو کشور فراخوانده بود، اما هجدهم نوامبر و در پی ازسرگیری هماهنگی امنیتی رام‌الله با رژیم صهیونیستی اعلام شد که سفرای تشکیلات خودگردان به منامه و بحرین بازمی‌گردند. وصفی قب‌ها از اعضای ارشد جنبش حماس در واکنش به این اقدام تشکیلات خودگردان گفت: «در پشت پرده بازگرداندن سفرای فلسطین به امارات و بحرین قرارداد‌های مشکوک وجود دارد و رام‌الله فقط در راستای منافع خود عمل می‌کند.» وی تأکید کرد، تشکیلات خودگردان هیچ دستاورد سیاسی برای ملت فلسطین نداشته و فقط در پی باقی ماندن در قدرت است. قب‌ها گفت: «این تصمیم در حالی گرفته می‌شود که اعلام شده است قرار است هزاران واحد مسکونی شهرک‌نشین در شهر قدس اشغالی ساخته شود.»

مجموعه درخواست‌های عباس از بایدن

روزنامه صهیونیستی یسرائیل هیوم از اقدام محمود عباس در ارسال نامه‌ای برای جو بایدن خبر داده بود که در این نامه عباس برای بازگشت به مذاکرات با رژیم صهیونیستی با میانجیگری امریکا اعلام آمادگی کرده است. این در حالی است که گال برگر، کارشناس مسائل فلسطین در شبکه صهیونیستی کان هم با اشاره به پیام‌های عباس برای بایدن گفت که وی از مسئولان غربی خواسته پیام‌هایش را به جو بایدن منتقل کنند. برگر در این مورد گفت: «عباس در این پیام‌ها اعلام کرده که برای تعهد به نپیوستن تشکیلات خودگردان به سازمان‌های بین‌المللی، حذف مطالب تحریک‌آمیز از برنامه آموزشی فلسطین و اصلاح سیستم پرداخت تخصیصات مالی به خانواده‌های اسیران، شهدا و مجروحان آماده است.» وی گفت که بازگرداندن سفرای تشکیلات خودگردان به امارات و بحرین در چارچوب رویکرد‌های جدید همزمان با تمایل تشکیلات خودگردان برای همسو کردن مواضع خود با پیروزی بایدن است. تشکیلات در مقابل از دولت بایدن انتظار دارد نمایندگی سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن را بازگشایی کرده، حمایت مالی از تشکیلات و سرویس‌های امنیتی آن را از سر بگیرد، از تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در مورد قطع حمایت مالی آنروا صرف‌نظر کند، کنسولگری امریکا در قدس اشغالی را بازگشایی و به آژانس توسعه امریکا اجازه دهد پروژه‌هایی را در مناطق اشغالی فلسطین اجرایی کند. به گفته برگر با وجودی که بایدن هنوز به این انتظارات پاسخی نداده است، عباس درخواست خود را درباره بازگشایی کنسولگری امریکا در قدس اشغالی پس گرفته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار