کد خبر: 1028579
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۴ آذر ماه، ۱۳ هزار و ۷۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۸۰۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۸۰ هزار و ۵۴۲ نفر رسید. در همین زمان، ۴۸۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در چهارمیــن روز از اعمــال محدودیت‌های شدید کرونایی در سطح کشور، با طغیان دوباره ویروس افزایش مبتلایان و فوتی‌های کرونا مواجه بودیم. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه چهارم آذرماه، ۴۸۳ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند. آمار مبتلایان جدید هم قابل‌تأمل بود و ۱۳ هزار و ۷۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۲ هزار و ۸۰۱ نفر بستری شدند. این در حالی است که با اعمال محدودیت‌های جدید، بیش از ۹۰ درصد تردد در اتوبان تهران شمال تقلیل پیدا کرد و در اتوبان تهران - قم و مواصلات جنوبی شهر تهران این میزان به ۷۰ درصد رسیده‌است، اما آنطورکه متخصصان می‌گویند، برای اینکه آثار این محدودیت‌ها را در کاهش ابتلا‌ها و فوتی‌ها ببینیم، برای بیماران سرپایی یک هفته تا ۱۰ روز، برای بستری‌ها دو تا سه هفته و برای موارد مرگ‌ومیر حدود چهار تا پنج هفته زمان لازم است تا شاهد تغییر و کاهشی شدن آمار‌ها باشیم.

اعمال محدودیت‌های کرونایی اگرچه باعث کاهش تردد‌های درون و برون‌شهری شده‌است، اما هنوز اثربخشی خود را بر آمار ابتلا و فوتی‌های کرونایی نشان نداده‌است. بر همین اساس گزارش روز گذشته وزارت بهداشت درباره آمار فوتی‌ها، مبتلایان و بستری‌های کرونایی از تداوم بحران کرونا در کشور حکایت داشت.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۴ آذر ماه، ۱۳ هزار و ۷۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۸۰۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۸۰ هزار و ۵۴۲ نفر رسید. در همین زمان، ۴۸۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسید.

تاکنون ۶۱۷ هزار و ۷۱۵ نفر از بیماران، بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵ هزار و ۸۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۵ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است.

استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

۹۰ درصد کاهش تردد بین شهری و شهری

امروز پنجمین روز از اجرای محدودیت‌های گسترده کرونایی در سطح کشور است و با نگاهی به آمار مبتلایان و فوتی‌ها انگار این محدودیت‌ها هنوز نتوانسته‌اند بر میزان شیوع و مهار بیماری اثرگذار باشند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در تهران میزان اثر‌گذاری محدودیت‌های جدید را با آماری از جنس میزان تردد‌های درون شهری و برون‌شهری تفسیر کرد و گفت: «براساس گزارش‌های پلیس راهور، میزان تردد در جاده تهران به شمال ۹۰ درصد و تهران به قم حدود ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده‌است. همچنین میزان تردد‌های درون شهری در حدود ۵۹ درصد و تردد شبانه نیز ۷۰ درصد در تهران کم شده است.»

آثار محدودیت‌ها بر کاهش مرگ‌های کرونایی یک ماه تا ۴۰ روز دیگر

زالی با تأکید بر اینکه الان خیلی زود است که تأثیر تغییرات آماری را با اعمال محدودیت‌ها بیان کنیم، افزود: «هر گونه تغییری در مرگ و میر براثر هرگونه مداخلات مدنی و اجتماعی در برای کاهش یا افزایش مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز زمان می‌برد. این زمان در مورد تغییرات تعداد بستری‌ها به حدود سه هفته می‌رسد و در مورد مراجعان سرپایی هم بین ۱۰ تا ۱۴ روز زمان خواهد برد.»

به گفته زالی اولین شاخصی که تغییر خواهد کرد کاهش میزان مراجعات سرپایی خواهد بود.

وی تصریح کرد: «بررسی اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد کار‌هایی که در حوزه محله‌محوری، بیماریابی و تقلیل آثار منطقه‌ای این بیماری زودتر از ۴۰ روز محقق نخواهد شد، بنابراین با متانت، صبوری و شکیبایی باید به تغییر روند نگاه کرد.»

زمان اثرگذاری محدودیت‌ها

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم در خصوص تأثیر محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها در قطع زنجیره انتقال کرونا گفت: «در درون‌داد‌های سیستم مقابله با کرونا که یکی از مؤلفه‌های اصلی آن کاهش ترددهاست، این تعطیلی‌ها کاهش و اثر بسیار خوبی گذاشته و توانسته سفر‌های درون‌شهری و برون‌شهری را به مقدار قابل‌توجهی کاهش دهد و از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح هم عبور و مرور کاهش قابل‌ملاحظه‌ای پیدا کرده و همه این‌ها باعث کاهش تماس‌های اجتماعی و صدمه به زنجیره انتقال شده، چون فعلاً قطع زنجیره انتقال را نداریم، بنابراین بر این اساس شاهد کاهش بیماران سرپایی در یک هفته تا ۱۰ روز بعد، کاهش بستری‌ها دو تا سه هفته بعد و کاهش مرگ‌ومیر حدود چهار تا پنج هفته بعد خواهیم بود.»

وی با اشاره به محدودیت‌های قبلی ادامه داد: «اِعمال تعطیلی‌ها در اوایل آبان که حدود ۶۹ شهرستان انجام شد، این شهرستان‌ها را از قرمز بودن خارج کرد و اثرات آن‌ها به تدریج مشاهده شد.»

از نگاه وی نکته مهم این است که ظاهراً مردم با اقدامات دولت بیشتر باورشان می‌شود که اوضاع خطرناک است و رفتار آن‌ها با اقدامات دولت هماهنگ است، به دو دلیل؛ یکی اثر روانی و دیگر این است که دولت‌ها موقعی این تصمیم‌ها را می‌گیرند که روند بستری و مرگ بالاست و مردم هم این را احساس می‌کنند.

توزیع عادلانه ۱۸ میلیون واکسن

حریرچی در پاسخ به این سؤال که با وجود تحریم‌ها احتمالاً ما در گرفتن واکسن هم دچار مشکل خواهیم شد، تصریح کرد: «نه به هیچ‌وجه، ما هم مثل اکثر کشور‌های دنیا جزو کنسرسیوم کوواکس هستیم که بیشتر کشور‌های اروپا هم در آن عضو هستند، بنابراین از طریق این کنسرسیوم انتقال مبالغ اولیه واکسن را انجام دادیم و سازمان بهداشت جهانی، یونیسف و کنسرسیوم تقبل کرده که ۲۰ درصد مردم کشور‌ها را با سبد‌های مختلف واکسینه کند و ما سبدی که گران‌تر و اختیاری‌تر بوده انتخاب کردیم. در اولین فرصتی که واکسن توزیع شود که وقت دوری هم نیست به کشور ما هم خواهد آمد.»

وی با تأکید اقدام برای تهیه ۱۸ میلیون دوز واکسن درباره شیوه توزیع آن تصریح کرد: «واکسن عادلانه و براساس اصول علمی توزیع خواهد شد؛ اول افراد پر خطر و کادر بهداشت و درمان در اولویت خواهند بود و هیچ تبعیض و شهروند درجه اولی هم وجود ندارد. وی درباره واکسن ایرانی هم گفت: «فاز‌های حیوانی چهار تا از واکسن‌ها طی شده و فاز انسانی‌شان تا دو، سه هفته دیگر آغاز و تا چند ماه آینده توزیع می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار