کد خبر: 1028928
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
بر اساس طرح پژوهشی بین‌المللی نوسانات دریای خزر، سالانه حدود ۵ هزار و ۶۰۰کیلوگرم سرب وارد تالاب میانکاله می‌شود که اثرات بسیار خطرناکی بر گونه‌های گیاهی و جانوری این حوضه آبی دارد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مدت‌هاست دریای خزر درگیر مشکلات زیست محیطی زیادی شده به طوری که عوارض آن دامن زیستگاه‌های اطراف به خصوص تالاب میانکاله را هم گرفته است. نوسانات تراز آب دریای خزر از جمله عوامل مهم در بروز این مشکلات است که طی سال‌های گذشته با دخالت انسان با شدت بیشتری نمایان شده است. بر اساس گزارشی از مرکز ملی مطالعات تحقیقات دریای خزر طی سال۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۸ متوسط تراز آب دریای خزر حدود ۱۳سانتیمتر کاهش یافته که این نوسان بر گونه‌های زیستی منطقه تأثیر بسیار زیادی داشته است.

نکته‌ای که وجود دارد این است که وقتی کاهش سطح تراز آب دریای خزر را داریم، خشکی بیشتر و در این شرایط زمینه برای نفوذ شکارچیان غیرمجاز به این منطقه فراهم می‌شود که سرب ناشی از شکار آن‌ها می‌تواند صدمات جدی را بر منطقه وارد کند.

در واقع شلیکی که این شکارچیان برای شکار پرندگان انجام می‌دهند، تأثیر بسیار بدی روی تالاب میانکاله دارد. برآوردی که سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده، نشان می‌دهد طی ۳۰سال گذشته میزان سربی که وارد آب تالاب میانکاله و خلیج گرگان شده حدود هزار و ۸۰۰تن تخمین زده شده است. رویه ورود سرب هم به این شکل است که اگر طول ۷۰کیلومتری تالاب میانکاله را در بخش‌های جنوبی در نظر بگیریم، معمولاً در فواصل ۲۰۰ متر تا ۲۰۰متر یک شکارچی می‌نشیند و هر کدام هم معمولاً ۵۰شلیک انجام می‌دهند. این ۵۰شلیک ۵/۱ کیلوگرم سرب را وارد محیط تالاب می‌کند. حالا با توجه به طول ۷۰کیلومتری تالاب یعنی ۵هزار و ۶۰۰ کیلوگرم (حدود شش تن) سرب سالانه وارد خلیج گرگان و تالاب میانکاله می‌شود.

سرب یک عنصر بسیار خطرناک است و اگر وارد زنجیره غذایی شود می‌تواند هم به جانوران، هم گیاهان و هم انسان ضرر‌های بسیار مهلکی وارد کند. این هم از نکاتی است که پسروی سطح تراز آب خزر به همراه داشته و باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار