کد خبر: 1029710
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۹
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آن‌ها بستری هستند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۶۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید.
زهرا چيذری
«زنجیره انتقال ویروس کرونا اکنون قطع شده، اما این به منزله پایان این بیماری نیست.» این را مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید. به گفته وی ادامه روند موجود و رعایت هر چه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم سبب قطع زنجیره کرونا برای همیشه خواهد شد، اما اگر بعد از محدودیت‌های دو هفته‌ای رعایت پروتکل‌ها سست شود همان آش و کاسه در انتظار مردم خواهد بود. وضعیت تهران هم از قرمزی خارج شده و زیر چتر رنگ نارنجی فرو رفته‌است. بر این اساس بناست از شنبه هفته آینده صاحبان واحد‌های صنفی به جز گروه‌های سه و چهار به شرط رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مغازه‌های خود را باز کنند. با وجود این، فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر شرایط ناپایدار و شکننده استان تهران در خصوص بیماری کووید ۱۹ معتقد است: «باید با متانت حساب شده و با برنامه لایه‌بندی‌شده حرکت کنیم.»

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آن‌ها بستری هستند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۶۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید. ۵هزارو۸۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا‌کنون ۶۸۸ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. تا کنون ۶ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۶۹۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است. در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

قطع زنجیره انتقال کرونا

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با قدردانی از مشارکت خوب مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای طرح محدودیت‌های کرونایی گفت: «زنجیره انتقال ویروس کرونا اکنون قطع شده‌است، اما این به منزله پایان این بیماری نیست.» وی در عین حال با ابراز نگرانی از پایان محدودیت‌های دو هفته‌ای افزود: «ادامه روند موجود و رعایت هر چه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم سبب قطع زنجیره کرونا برای همیشه خواهد شد.» محرز با تأکید بر اینکه مردم نباید با توجه به کاهش موقت بیماری و آمار مرگ و میر فکر کنند که ویروس کرونا از بین رفته، گفت: «اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم همان آش و همان کاسه خواهد بود.» به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی آمار مراجعه به مراکز درمانی، ابتلا، بستری و انتقال بیماری کرونا به دیگران به حدود ۶۰ درصد کاهش یافته‌است، زیرا به عنوان مثال اگر تا ۱۰ روز پیش روزانه حدود ۳۰ بیمار به مراکز درمانی مراجعه می‌کرد این رقم به شش نفر رسیده‌است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه مراجع مختلف در سطح کشور حکایت جدی از کاهش بیماری کرونا دارد، در خصوص ادامه تعطیلات توسط دولت برای هفته آینده نیز گفت: «با توجه به برخی عوارض اجرای این طرح در خصوص مشکلات اقتصادی، بیکاری و آثار روانی آن موافق ادامه تعطیلات نیستم، اما موافق ادامه اعمال برخی محدودیت‌ها از قبیل تعطیلی رستوران ها، باشگاه‌های ورزشی و مکان‌هایی هستم که موجب تشکیل تجمعات مردمی می‌شود.»

زالی: کاهش آمار در تهران مربوط به محدودیت‌ها نیست

علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران معتقد است: «تقلیل آمار در استان تهران مربوط به اعمال محدودیت‌های طرح هوشمند مدیریت کرونا نیست، اما باید از همه مردم تهران که همکاری و تعامل شهروندی بسیار مناسبی در اجرای این طرح داشتند، قدردانی کنم.» وی افزود: «آثار محدودیت‌های اعمال شده در ریتم شهری قابل‌مشاهده است. به شکلی که تا حدود ۳۰ درصد تراکم در شهر کاهش پیدا کرده‌است و ۳۰ درصد نیز شاهد کاهش تراکم در حمل و نقل عمومی هستیم.»

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر اینکه شرایط استان تهران ناپایدار و شکننده است، افزود: «باید با متانت حساب شده و با برنامه لایه‌بندی شده حرکت کنیم. تهران از روز شنبه در وضعیت نارنجی است، اما برخی محدودیت‌ها همچون جلوگیری از برگزاری مراسم آیینی و محدودیت حضور کارمندان در ادارات و همچنین منع تردد شبانه ادامه خواهد داشت. البته تعدادی از محدودیت‌ها کاسته خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بسیاری از مقالات بین‌المللی تأکید دارند که تجمعات خانگی یکی از بالاترین موارد سرایت بیماری است. فصل سرما و افزایش شب‌نشینی‌ها را داریم. بی‌تردید این مورد نقش مهمی در وضعیت شهر تهران دارد. بنابراین از همه شهروندان درخواست می‌کنیم که در خصوص برگزاری دورهمی‌ها و تجمعات شبانه دقت کافی داشته باشند.» علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با عنوان این مطلب که در شهر‌های نارنجی فقط فعالیت گروه‌های شغلی سه و چهار ممنوع است، گفت: «در این دو گروه شغلی، بیشتر کسب و کار‌ها می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند به جز مراکزی مانند پاساژ‌های سرپوشیده، تالار‌های مراسم، سینما‌ها و برخی از اماکن فرهنگی و مذهبی که امکان تجمع در آن‌ها وجود دارد.» به گفته وی نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند بستری‌های بیماران کرونایی در ۱۶۰ شهر قرمز (سطح هشدار ۳)، کاهشی بوده‌است. در حال حاضر ۶۴ شهر در وضعیت قرمز باقی مانده‌اند و مابقی شهر‌ها نارنجی شده‌اند. سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با عنوان این مطلب که شهر‌های اردبیل، مشهد، بجنورد، زاهدان، شیراز، قزوین، یاسوج، گرگان، رشت و ساری هنوز در وضعیت قرمز قرار دارند، گفت: «تهران و بسیاری از مراکز استان‌ها از وضع قرمز خارج شده‌اند.»

رئیسی درباره محدودیت‌های تردد هم گفت: «تردد در شهر‌های قرمز و نارنجی همچنان با محدودیت روبه‌رو است و پیشنهاد اعمال منع تردد داخل شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح را حتی در شهر‌های نارنجی داده‌ایم که روز شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری خواهد شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار