کد خبر: 1029929
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۹
مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با شیوع ویروس کرونا، میزان تولید پسماند‌های بهداشتی و عفونی در مراکز درمانی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (زمان شیوع ویروس کرونا) رشد صددرصدی داشته‌است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: حسن پسندیده، مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست روز جمعه به خبرنگار محیط‌زیست ایرنا گفت: اساساً استفاده از ماسک و دستکش در زمان شیوع ویروس کرونا با هدف پیشگیری از انتقال ویروس از افراد مبتلا به افراد سالم است، بنابراین فراموش نکنیم که بخش زیادی از این ماسک‌ها و دستکش‌های مورد استفاده الزاماً پسماند‌های خطرناکی تلقی نمی‌شوند، چون خیلی از افراد جامعه سالم هستند و به جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری از ماسک و دستکش استفاده می‌کنند. وی افزود: به هر طریق بخش عمده‌ای از پسماند‌های ما که بسیار خطرناک و ویژه هستند، در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها تولید می‌شوند که در زمان شیوع ویروس کرونا میزان تولید آن‌ها افزایش یافته‌است که این خود معضلی در روند جمع‌آوری پسماند‌های خطرناک بیمارستانی است. پسندیده ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد با شیوع ویروس کرونا میزان تولید پسماند‌های عفونی در مراکز درمانی در مقایسه با سال گذشته رشد صددرصدی داشته‌است، در برخی شهر‌ها این افزایش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده که میانگین افزایش پسماند‌های اقلام بهداشتی در دوران کرونا ۵۰ درصد است. وی گفت: البته این پسماند‌ها در محل تولید توسط سیستم‌های بی‌خطر‌ساز، بی‌خطر‌سازی می‌شوند و بعد از آن جمع‌آوری و به مراکز دفن زباله منتقل و در آنجا هم در لندفیل‌های اختصاصی با خاک و آهک پوشش داده‌می‌شوند. وی افزود: نکته اساسی درباره پسماند‌های اقلام بهداشتی (ماسک و دستکش) این است که نباید فراموش کنیم که این اقلام به هر حال پسماند هستند و افراد با توجه به مسئولیت اجتماعی که در قبال پسماند‌ها دارند نباید آن‌ها را به حال خود در معابر یا طبیعت رها کنند. مدیر کل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست تأکید کرد: رها کردن پسماند‌های اقلام بهداشتی در محیط حتی در طبیعت علاوه بر اینکه نازیبایی‌هایی را در محیط‌زیست ایجاد می‌کند؛ یک پدیده منفی اجتماعی است و حاکی از عدم مسئولیت‌پذیری افراد است هر چند که تعدادشان ممکن است کم باشد. وی در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: این ماسک‌ها و دستکش‌ها هر کجا هم که رها شوند باید یک نفر باشد که آن‌ها را جمع آوری کند حتی ممکن است هیچ آلودگی هم از لحاظ بیماری نداشته باشند، اما از منظر محیط زیستی آلودگی محسوب می‌شوند؛ بنابراین باید در نحوه جمع‌آوری این اقلام دقت کرد، مثلاً ماسک‌ها و دستکش‌هایی را که در منازل استفاده می‌شوند، در سطل‌های زباله جداگانه‌ای انداخته شوند و آن‌هایی را که در سطح معابر تولید می‌شوند به هیچ عنوان نباید به حال خود رها شوند و مردم باید همه مشارکت کنند.

پسندیده افزود: در مراکز پرتردد مانند فروشگاه‌های رنجیره ای، ترمینال‌ها و مکان‌های پر تردد باید حتماً سطل‌های مخصوصی وجود داشته‌باشد که بعد از مصرف ماسک و دستکش‌ها داخل آن‌ها قرار گیرند. وی گفت: رها کردن ماسک و دستکش در طبیعت را اگر هم به عنوان پسماند عادی تلقی کنیم؛ آلودگی‌هایی را هم برای منابع آبی و خاکی به دنبال خواهد داشت. فراموش نکنیم این موضوع ممکن است حتی خطراتی را هم برای سایر جانوران در منطقه و حتی حیوانات اهلی به همراه داشته باشد، چون ممکن است آن را به عنوان غذا بخورند و به چرخه غذایی انسان برگردند. بنابراین تأکید ما این است که این اقلام بهداشتی را بعد مصرف حتی اگر آلودگی ویروسی هم نداشته باشند، در معابر و طبیعت رها نکنند و به آن به عنوان یک مسئولیت ملی اجتماعی نگاه کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار