کد خبر: 1030085
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۰
پیروز شدن بایدن در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، دولت افغانستان را تهییج کرده با دست پر‌تری به استقبال مذاکره با طالبان بروند و البته در این بین طالبان، نگران از پایدار ماندن توافق اسفند ماه ۹۸ با ترامپ، خشونت‌ها را تشدید کرده است. رهبران افغانستان دیروز در اولین نشست رهبری شورای عالی صلح، برقراری آتش‌بس را اولین گام برای دستیابی به توافق خواندند. اشرف غنی خواستار نقش‌آفرینی ایران و پاکستان در این روند شد.

سرویس بین الملل جوان آنلاین: طالبان و دولت افغانستان بر سر دستور کار مذاکرات به توافق رسیده‌اند، ولی اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان دیروز در اولین نشست رهبری شورای عالی صلح که در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد، گفت که مرحله اول مذاکرات صلح نشان داد که این روند آسان نیست. غنی بر لزوم مشورت برای ادامه گفتگو با طالبان تأکید کرد و البته با اشاره تلویحی به انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت که شرایط در حال تغییر است و نیاز است تمام موارد به صورت جزء به جزء در نظر گرفته شود تا اشتباهی در این زمینه صورت نگیرد و در مورد هدف و نقشه راه همه باید به یک نتیجه واحد برسیم. در حالی که ورود جو بایدن طی کمتر از هفت هفته آینده به کاخ سفید، طالبان را نگران کرده که توافق صلح اسفند ماه ۹۸ تحت تأثیر رهبری جدید در کاخ سفید قرار بگیرد و به همین خاطر، طی هفته‌های اخیر خشونت‌ها در افغانستان تشدید شده، غنی در نشست دیروز، آتش‌بس را اولین گام پیشرفت مذاکرات خواند و خطاب به طالبان گفت: «از آتش‌بس نترسید.» وی افزود «امروز همه مردم خواهان آتش‌بس سراسری در کشور هستند و ما روی همه جوانب صلح که رضایت همه حاصل شود، کار می‌کنیم.»‌


اشرف غنی خطاب به طالبان گفت که مردم افغانستان این گروه را به عنوان واقعیت جامعه خود می‌پذیرند و طالبان نیز باید واقعیت‌های جامعه افغانستان را بپذیرد: «حالا توپ به میدان طالبان است که واقعاً صلح می‌کنید! به صلح حاضر هستید! آیا اراده سیاسی دارید! امیدواریم که اراده سیاسی شما آشکار شود در مرحله دوم از مسائل تشریفاتی بیرون رویم و بالای مسائل اساسی صحبت کنیم.» اشرف غنی همچنین درباره لزوم مشارکت ایران و پاکستان در مذاکرات صلح صحبت کرد و گفت: «یکی از اصول تطبیق صلح اجماع منطقه‌ای است و ما باید از منطقه تضمین بگیریم. تجارب نشان داده که اگر اجماع منطقه‌ای وجود داشته باشد سرعت می‌آید و اگر اجماع منطقه‌ای نباشد خرابی به دنبال دارد و در این ارتباط باید با پاکستان و ایران به صورت واضح صحبت کنیم.» موضع غنی درباره لزوم آتش‌بس، از طرف دیگر رهبران افغانستان نیز تکرار شد. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز گفت: «اراده سیاسی برای پایان جنگ به وجود آمده است. صلح به معنای بازگشت به گذشته نیست. آتش‌بس خواست اصلی همه مردم افغانستان است.»‌عبدالله از شهروندان افغانستان از جمله مردمی که در مناطق تحت کنترل طالبان زند‌گی می‌کنند، خواست برای تأمین صلح «نقش اساسی» بازی کنند و تأکید کرد که به صلح نباید نگاه منفعت‌طلبانه داشت. گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان هم ضمن پیشنهاد توافق برای آتش‌بس گفت: «از تمامی طرف‌های درگیر می‌خواهیم که با انجام مذاکرات صادقانه راه‌حل فوری و کامل بحران، خاتمه دائمی جنگ و رسیدن به صلح پایدار و مطمئن را در پیش گیرند.»‌رهبر حزب اسلامی افغانستان گفت که «عده‌ای برای جنگ دوم آماده می‌شوند و از طریق رسانه‌ها اعلام می‌کنند که حمایت ۲۰ میلیون شهروند افغانستان را با خود دارند. در حالی که ممکن است توان کشاندن ۲۰۰ نفر برای تظاهرات در جاده‌ها را نداشته باشند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار