کد خبر: 1031250
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۶
دلایل تأکید مجدد رهبری بر ضرورت توجه نهاد‌های تصمیم‌گیر به زندگی روزمره مردم
در شرایطی که امریکایی‌ها به صراحت در دو دولت اوباما و ترامپ به دنبال فشار و به گروگان گرفتن معیشت مردم جهت فشار بر جمهوری اسلامی هستند، دستور مقام‌معظم رهبری به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای توجه بیشتر به معیشت مردم جلوه بیشتری در راهبرد کلان اقتصادی نظام جمهوری اسلامی پیدا می‌کند.
مهدي پورصفا
سرویس سیاست جوان آنلاین: مقام‌معظم رهبری در دیدار اخیر خود با اعضای شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با اشاره به تلاش دشمن برای فشار بر اقتصاد کشور تأکید کردند که دولت باید به فکر بهبود جدی اوضاع اقتصادی کشور به‌خصوص در حوزه معیشت مردم باشد. ایشان در سخنان خود در دیدار با این شورا تأکید کردند: «اقتصاد خانواده‌ها به علت رکود تورمی در چند سال اخیر به شدت تحت‌فشار بوده و اکنون نیز کرونا بر مشکلات افزوده و دشواری‌های جدی معیشتی برای گروه‌های زیادی از مردم به‌وجود آورده است که باید در این زمینه اقدامی جدی انجام داد.»

البته مقام‌معظم رهبری در همان دیدار خود پیشنهاد متفاوتی را مطرح کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایجاد یک پایگاه متمرکز برای بیمه اجتماعی تمام مردم ذکر کرد. این دغدغه مهم رهبر انقلاب در‌خصوص حمایت معیشتی از مردم از یک نکته بسیار مهم ناشی می‌شود و آن هم تلاش امریکا برای تأثیرگذاری بر معیشت مردم و بحران‌های احتمالی در داخل نظام است.

تحریم برای تخریب اعتماد عمومی

طی سه سال گذشته که فشار‌های اقتصادی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته، بار‌ها و بار‌ها این بحث از سوی مقامات امریکایی‌ها اعلام شده است که نهاد‌های اطلاعاتی این کشور در انتظار فروپاشی اجتماعی و سیاسی ایران در اثر فشار‌های اقتصادی بوده‌اند. البته شاید اینگونه تصور شود که کنار رفتن دونالد ترامپ از ریاست‌جمهوری امریکا سکته‌ای موقتی در این مسیر ایجاد کند، اما واقعیت این است که چنین حربه‌ای از مدت‌ها قبل و در زمان اوباما برای فشار بر ایران جهت ایجاد نوعی مصالحه فراهم شده بود.

در واقع تحریم‌ها همواره یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در زرادخانه‌های غربی است که توسط قدرت‌های غربی برای دامن زدن به هرج و مرج و ناآرامی در ایران با هدف فروپاشی از درون اعمال می‌شوند. سوزان مالونی، یکی از اعضای شورای روابط خارجی امریکا در همین‌باره می‌گوید: «هدف تحریم‌ها صرفاً فلج کردن اقتصاد بازرگانی نیست، بلکه برای تخریب اعتماد عمومی به دولت و دامن زدن به هرج و مرج طراحی شده‌اند. با خلق یک بحران تورمی، غذا‌های اصلی، دارو و سایر ضروریات اولیه بسیار گران‌تر و با عرضه بسیار کمتر، باعث خشم مردم ایران شده‌اند. این وضعیت با حذف یارانه‌های مواد‌غذایی، یک احساس نارضایتی را در عموم مردم در مورد آینده اقتصادی ایجاد کرده و باعث اختلافات بسیار جدی درون پایگاه سیاسی در تهران شده است.»

البته این ماجرا در ابتدا تنها در قالب گزارش‌های غیررسمی از اندیشکده‌های غربی مطرح می‌شد و در تریبون‌های رسمی هر‌گونه تلاش برای فشار مردم ایران در راستای تغییر حاکمیت تکذیب می‌گردید، اما پس از اظهارنظر‌های کارشناسان در محافل غیررسمی و در لفافه در مورد تغییر رژیم ایران توسط مجموعه تحریم‌های شدید بانکی، روزنامه واشنگتن‌پست در سال ۲۰۱۲ صراحتاً هدف نهایی تحریم‌ها را فروپاشی نظام ایران بیان کرد که به تغییر رژیم حاکم در ایران منجر خواهد شد. در گزارش این روزنامه آمده که یک مقام ارشد اطلاعاتی امریکا در اظهاراتی بیان کرده است دولت اوباما قصد تعامل با ایران و همچنین براندازی دولت این کشور را دارد. وی گفت: «هدف امریکا و سایر تحریم‌ها علیه ایران فروپاشی رژیم می‌باشد و شفاف‌ترین نشانه را ارائه می‌کند؛ مبنی بر اینکه دولت اوباما همچنان قصد ناآرام ساختن دولت ایران و همچنین تعامل با آن را دارد.» این مقام رسمی اذعان کرد دولت امیدوار است تحریم‌ها نفرت و نارضایتی کافی را در خیابان‌ها ایجاد کنند، به‌طوری‌که ایرانی‌ها مخالف دولت خود شوند. این روزنامه همچنین به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه نوشت: «نارضایتی عمومی یکی از نتایج محتمل تحریم‌ها علیه اقتصاد از قبل مختل شده ایران است.»، اما این مقام گفت که هدف دولت اعمال فشار بر مردم ایران جهت ساقط کردن دولت کشورشان نیست.

هدفی که تمام دولت‌ها از دموکرات تا جمهوری‌خواه در پی آن هستند

اگرچه دیگر ایده تغییر رژیم به طور صریح به‌عنوان هدف نهایی تحریم‌ها از طرف امریکا مطرح نشده، اما کارشناسان سیاسی نتوانستند این نکته را انکار کنند که شورش و ناآرامی از اهداف تحریم‌ها بوده است. رکود و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها بهترین زمینه را می‌توانست برای اعتراضات مردمی ایجاد کند و آن‌ها را به خیابان بکشاند تا در برابر حکومت قرار بگیرند. چیزی که امریکا و غرب می‌خواستند و برای رسیدن به آن تلاش می‌کردند، استهاله از درون بود. بر‌اساس این راهبرد دولت امریکا روی تحریم‌ها و دیپلماسی به‌عنوان ابزاری برای تغییر رفتار ایران تمرکز کرده است تا تغییر رژیم. با وجود این، با توجه به فشار‌های موجود روی مردم ایران در نتیجه نزاع‌های درونی قدرت، کاهش ارزش پول، تورم و بیکاری بالا و افزایش نرخ مواد خوراکی برخی از کارشناسان کاربرد طولانی‌مدت تحریم‌ها را روشی محتمل برای تغییر رژیم ایران می‌دانند.

بدین ترتیب ایجاد فشار بر مردم و ایجاد نا‌آرامی در ایران رویکردی است که همواره در دولت‌های مختلف امریکا از دموکرات گرفته تا جمهوری‌خواه در حال اجرا می‌باشد. رویکردی که در آن قرار بود تحرکات و آشوب‌های مردمی که ناشی از فشار‌های خارجی و تحریم‌هاست، باعث تغییر رفتار و محاسبات راهبردی ایران شود. این فرایندی بود که امریکا در حال اجرای آن بود. ابتدا باید تحریم‌ها به‌گونه‌ای اجرا شوند که منجر به نابودی اقتصادی شوند. در این فرایند مردم نقش اصلی را داشتند و باید تحت‌فشار قرار می‌گرفتند و زندگی روزمره آن‌ها دچار آسیب می‌شد. مرحله بعدی شورش و نارضایتی مردم به دنبال اثرگذاری تحریم‌ها بود. اثر مخرب تحریم‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که مردم را به آشوب و تحرکات خیابانی وادارد و مردم در برابر نظام بایستند و ابراز نارضایتی کنند. در مرحله نهایی این فرایند ناآرامی‌های اقتصادی و سیاسی ناشی از اثرات مخرب تحریم‌ها بر مردم باید به سمتی برود که رویکرد مسئولان نظام جمهوری اسلامی در پی این رخداد‌ها تغییر کند و در اثر فشار مردمی رفتار دیگری داشته باشند که در نهایت در برنامه هسته‌ای این تغییر رفتار قابل مشاهده باشد.

وظیفه مهم‌ترین نهاد تصمیم‌گیر اقتصادی کشور چیست؟

بدین ترتیب با شرایط فعلی می‌توان تأکید مقام‌معظم رهبری روی تلاش برای بهبود معیشت مردم را بهتر از قبل دریافت. البته در این میان شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا باید اصلی‌ترین ابزار برای اتخاذ یک رویکرد جدی برای کمک به مردم باشد.

همانگونه که رهبر‌معظم انقلاب در سخنان دو سال پیش خود نیز تأکید کردند: «دشمن ما اتاق جنگ را برده است در وزارت خزانه‌داری؛ [اتاق]جنگ علیه ما به‌جای وزارت دفاع، وزارت خزانه‌داری آنهاست، به شکل فعال هم مشغولند... من عرض می‌کنم اینجا هم بایست ستاد مقابله با شرارت این دشمن در مجموعه اقتصادی تشکیل بشود.» متأسفانه در این میان اخباری در خصوص برخی اختلافات این شورا مطرح می‌شود که نگرانی درباره از خاصیت افتادن این نهاد مهم تصمیم‌گیری به وجود آید. طبیعی است که اختلافات سیاسی در قالب هر نهادی وجود دارد، اما شرایط فعلی کشور و تلاش‌های دشمنان این نکته را یادآوری می‌کند که برای حفظ کیان کشور دوری از هر‌گونه اختلاف سیاسی ضروری به نظر می‌رسد.

با حمایت‌های رهبر انقلاب و با توجه به پیشنهاد‌ها و توصیه‌های عملیاتی ایشان در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی انتظار می‌رود مسئولان جز در مقام سخن در مقام عمل نیز کمر همت بسته و برای حل مشکلات اقتصادی کشور و بهبود شرایط معیشتی مردم با شجاعت به دل مشکلات بروند و در فرصت محدود باقی مانده نه‌تن‌ها توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده، بلکه سبب امیدواری بیشتر مردم به نظام شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار